Bästa powerbank – 5 modeller för nödladdning

TestPlanet

Att få batteritorsk utan en laddare i sikte suger. Därför bör en laddsladd och en powerbank vara en naturlig del av allas väskor, fickor och packning. Men vilken är bäst? Eller vilken ger mest för pengarna? Vi har testat en stor mängd powerbanks och valt ut våra favoriter här nedan.


Anker Powercore Sense 20 000 mAh 20W – Bäst i test

Kapacitet: 20 000 mAh Max laddning: 20W Anslutningar: USB-C, 2 USB-A

Powerbank anker powercore 21000

Har du möjlighet att bära med dig en lite större powerbank ska du det. Medan en lite och smidig powerbank kan vara bra att ha i innerfickan på jackan eller liknande gör sig en större utmärkt som nödladdare i en väska eller ryggsäck. med en större powerbank kan du ladda fullt fler gånger på en laddning, eller se till att flera enheter kan laddas med samma powerbank. Där är Anker Powercore Sense svårslagen.

Stabil med lagom många kontakter
Anker gör riktigt bra powerbanks, vilket gör att du får effektiv laddning och en hållbar enhet. Just hållbarheten brukar vara problemet med billigare powerbanks, som ofta självdör efter ett par veckor eller några månader. Det är inga problem här, alls.

Samtidigt får du en vettig uppsättning kontakter. Det finns dubbla USB-A för mer traditionell laddning. USB-C-kontakten fungera både att ladda enheter med och för att ladda upp själva powerbanken. Ut till en mobil eller surfplatta kan den skjutsa på upp till 20 watt, vilket är riktigt bra för en powerbank och medger snabb laddning.

Powerbank anker powercore 21000

Lagom stor
USB-C för att ladda upp powerbanken ger även en fördel över den traditionella micro USB-kontakten. Har du en vettig USB-C-laddare hemma går det ganska fort att ladda powerbanken också.

Trots sin stora kapacitet är det samtidigt en förhållandevis lätt och smidig enhet som enkelt kan följa med i en väska utan att bli allt för betungande. En riktigt bra standard-powerbank helt enkelt.

Hemsida

Snabbladdning

relativt smidig

Kunde gärna haft fler USB-C-kontakter

4.5


Linocell Powerbank – Bästa budgetval

Kapacitet: 5 000, 10 000, 20 000 mAh Max laddning: 15W Anslutningar: USB-C, USB-A, micro-USB

Powerbank linocell kjell

Att hitta en billig powerbank som samtidigt är bra är verkligen inte det lättaste. Men efter att ha använt den största modellen av Linocells powerbanks ett par månader kan vi konstatera att vi hittat hem. Vi har kört varianten på 20 000 milliamperetimmar, men samma modell finns även i 10 000 och 5 000 milliampere. Enda skillnaden är att den minsta laddar lite långsammare och mängden portar beroende på storlek.

Laddar allt
Egentligen förstår vi inte varför det finns ett micro USB-uttag på det här batteriet. Det används bara för att ladda upp powerbanken, men det går lika bra (och snabbare) via USB-C. Samtidigt är det trevligt att ha alla eventualiteter inräknade.

Med USB-C kan du snabbladda mobiler och surfplattor i som mest 15 watt (12W för 5 000 mAh-modellen). Inte snabbast i stan, men helt okej för priset.

Powerbank linocell kjell

Enkel design
Med de båda USB-A-kontakterna går det lite långsammare, men de levererar ändå ström nog för att fylla på även en surfplatta (2,4A) om så skulle behövas.

Designen är inte mycket att skriva hem om egentligen, men det förväntar vi oss inte till det här priset. Samtidigt kan vi konstatera att batteriet faktiskt både levererar och håller under längre tid, något billigare powerbanks brukar kunna ha problem med annars.

En riktigt bra budget-powerbank helt enkelt.

Hemsida

Många portar

Hyfsat snabb laddning

Priset

Lite tråkig design

4.5


Mophie Powerstation Wireless XL 10 000 mAh power bank – Bästa premiumval

Kapacitet: 10 000 mAh Max laddning: 18W Anslutningar: USB-C, USB-A, Qi (trådlös laddning 7,5W)

Powerbank Mophie Powerstation Wireless XL

Varför nöja sig med lite när du kan få allt? Ungefär det har varit devisen när Mophie skruvat ihop sin Powerstation Wireless. 

Laddar allt
Här finns både USB-A och -C, den senare med en helt okej snabbladdning på 18 watt. Det är kanske inte snabbast i stan, men fortfarande väldigt bra för priset.

Vid sidan av trådbunden laddning hittar du även trådlös laddning på upp till 7,5 watt. Här hittar vi också den enda nackdelen med Mophies nödladdare. Det är nämligen”bara” en trådlös laddare, inte en med magnetfäste. Det hade varit helt fantastiskt för dig med en Iphone 12 eller senare, då laddaren hade kunnat sitta hopkopplad på din telefon medan du går runt på stan.

powerbanks Mophie Powerstation Wireless XL

Snygg design
Vid sidan av det är det en riktigt väldesignad powerbank. Numera klassiskt för Mophie är att de har ett slags fejkat tygskal på sina powerbanks. Det ser både snyggt ut och gör dem mer greppvänliga.

Om du vill ha en powerbank som laddar på egentligen alla sätt tänkbara, samtidigt som den är snygg och håller hög kvalitet, är Mophie Powerstation Wireless helt klart valet för dig.

Hemsida

Snygg

Många funktioner

Saknar magsafe-variant

Snabbladdningen Kunde gott ha varit snabbare

4.5


Anker PowerCore Mag-Go 5000 mAh – Bästa powerbank för Iphone

Kapacitet: 5 000 mAh Max laddning: 7,5W (trådlöst)  Anslutningar: USB-C, Qi (trådlös laddning 7,5W)

Powerbank Anker 622 magnetic

Magsafe-tekniken i Iphone 12 och framåt är riktigt smidig. Magneter på baksidan gör det busenkelt att pricka in en trådlös laddare. Nackdelen är att en Apple-certifierad Magsafe-laddare är dyr. Då är det bättre med Ankers hittepå Mag-Go. 

Slipp sladdar
Tekniken är densamma. Magneter håller fast laddaren på baksidan av telefonen och laddar trådlöst. Nackdelen är att du bara kan ladda i 7,5 watt (Magsafe kör dubbla). Men det räcker gott ändå och det är riktigt skönt att slippa sladdar.

Samtidigt går det alldeles utmärkt att ladda telefonen via sladd om du så skulle önska det. Då är det USB-C som gäller.

Powerbank Anker 622 magnetic

Smarta funktioner
Kapaciteten räcker gott för att hålla dig vid liv under en långtur på stan, både med och utan sladd. Samtidigt finns det en inbyggd liten flärp som kan vikas ut som bordsställ om du så önskar. Nackdelen är att du inte kan ladda powerbanken medan den agerar mobilställ (att ladda samtidigt som den ger ström är annars inga problem).

En annan nackdel är att det snabbt blir varmt, vilket gör att det inte är en idealisk lösning för varma sommardagar.

Men på det stora hela är magnetunderstödd trådlös laddning alldeles vansinnigt bekvämt om du har rätt typ av Iphone.

Hemsida

Smidig lösning

Bra inbyggt ställ

Blir ganska varmt

4


Mophie Powerstation Mini 5K – Bästa lilla powerbank

Kapacitet: 5 000 mAh Max laddning: okänt Anslutningar: USB-C, USB-A

Powerbank Mophie powerstation mini

Vill du ha en liten men ändå mångsidig powerbank är Mophie Powerstation Mini ett riktigt bra val. Här får du hög kvalitet, lagom många portar och ett smidigt format i samma paket.

Dubbel laddning
Med en kapacitet på 5 000 milliamperetimmar kommer du kunna ladda fullt en gång och ha lite kraft över. Oftast handlar det dock om att toppa upp när du är ute på stan, vilket gör att den räcker gott. Då är det samtidigt bra att du kan ladda två mobiler samtidigt. Den ena via USB-C och den andra via USB-A.

Klen laddning
Själva designen är riktigt snygg, med en slags fejkad tygbeklädnad runt om. Storleken gör samtidigt att den varken blir betungande att bära eller tar upp speciellt mycket plats. 

Mophie skriver däremot inte ut vad den levererar i strömstyrka och vi förstår snabbt varför. Till skillnad från sina större syskon går det helt klart långsammare att ladda här. Inte så att det stör, men ändå märkbart.

Trots det är Mophie Powerstation Mini ett riktigt bra val för dig som vill ha en smidig powerbank med dig ut på stan.

Hemsida

Storleken

Laddar två enheter samtidigt

Designen

Ingen rekordsnabb laddning

4


Bästa smarta klocka

Bästa surfplatta