Lego för vuxna: 5 största legoseten du kan köpa

Amanda Westberg

Lego är inte bara för barn! Det finns massor av roliga och utmanande legoset även för vuxna och det har blivit en väldigt populär hobby under de senaste åren. Stora, avancerade projekt är ofta populära bland erfarna lego-byggare och vissa lego-set har flera tusentals bitar!

Om du är en ivrig lego-byggare som gärna pysslar med ett lego-projekt på fritiden och vill prova på något riktigt utmanande, har vi listat de fem största legoseten någonsin här nedanför för lite idéer och inspiration.


Lego – Världskarta

Antal delar: 11 695 Storlek: 65 x 104 cm Modellnummer: 31203

En Lego-version av världskartan hänger på en vägg.
Detta Lego-set kräver rejält med tålamod.

Det absolut största legoset som finns är passande nog ett motiv av världen. Detta är ett riktigt pilligt projekt som består av närmare 12 000 bitar! Om du lyckas bygga färdigt det här omfattande projektet, belönas du med ett vackert lego-konstverk föreställande en världskarta i pixelstil.

I och med att världskartan har en pixelstil, innebär det att bitarna i lego-bygget är av ungefär samma storlek och form. Det krävs det alltså lite fingerfärdighet och tålamod för att placera ut samtliga 11 695 pixel-formade legobitar på rätt plats. Men när det är färdigbyggt belönas du med rättigheten att kalla dig själv för en äkta lego-mästare! En annan fin detalj med detta Lego-set är förresten att du kan använda det som en vanlig väggkarta när det är klart – sätt upp pins i olika färger i alla länder du besökt, eller ställen som är kvar på din bucketlist att besöka.

Hemsida


Lego – Eiffeltornet

Antal delar: 10 001 Storlek: 149 x 57 x 57 cm Modellnummer: 10307

Lego för vuxna: Eiffeltornet
Colosseum är en vacker byggnad – både i verkligheten och i Lego-form!

Om du älskar Paris och känner för att ta dig an ett riktigt stort och utmanande projekt, måste du kolla in detta Lego-set som låter dig bygga ihop ett stort Eiffeltorn. Detta är det näst största Lego-set någonsin där själva byggnaden är uppdelad i fyra delar och består totalt av 10 001 bitar, som tillsammans skapar ett detaljerat och verklighetstroget Eiffeltorn med valv, balkar, räcken och till och med esplanaden nedanför. När det är klart passar det bra in som en dekoration i ett vardagsrum eller liknande.

Detta är som tidigare nämnt ett stort och utmanande projekt, och dessutom ett ganska dyrt, så vi rekommenderar det främst till erfarna Lego-byggare som känner sig redo för att ta sig an ett projekt i denna skala.

Hemsida

Lego – Titanic

Antal delar: 9 090 Storlek: 44 x 16 x 135 cm Modellnummer: 10294

En färdigbyggd Lego-version av Titanic står på ett bord.
Lego-versionen av Titanic är riktigt detaljerad.

Detta historiska fartyg finns tillgängligt att bygga ihop i en lego-version och är ett av de mest utmanande och största lego-projekt som finns tillgängliga. Fartyget är i en 1:200 skala och mäter 135 centimeter långt när det är färdigbyggt, så innan du börjar bygga kan det vara smart att klura ut vart du ska ställa det när det är klart. Lego-bygget som består av totalt 9 090 bitar skapar en detaljerad lego-version av det kända fartyget, med ett gäng autentiska detaljer både på insidan och utsidan.

Du kan dela upp fartyget i tre delar för att få en titt på insidan av skeppet och du kommer att få bygga ihop saker som en storslagen trappa, pannrum, livbåtar, en vacker matsal, promenaddäcket och mer. När du är klar måste du bara köpa till två Lego-gubbar och ställa dem längst fram på däck för att föreställa Jack och Rose – vi tycker att det borde ingå i paketet ..

Hemsida


Lego – Colosseum

Antal delar: 9 036 Storlek: 27 x 52 x 59 cm Modellnummer: 10276

Ett Lego Colosseum står på ett litet runt bord.
Lego-versionen av Colosseum är riktigt fin när den är färdigbyggd.

Vackra, historiska Rom! I Italiens huvudstad finns det massor av vackra och historiska byggnader, men den allra mest kända och kanske mest ståtliga är givetvis Colosseum. Om du är ett fan av både Italien och Lego, så har vi goda nyheter – Colosseum finns nämligen tillgängligt i ett detaljerat legoset för vuxna och är ett av de absolut största Lego-seten genom tiderna.

Det består av totalt 9 036 bitar och är ett ganska avancerat byggset som kräver många timmars arbete och lite tålamod. Det består dock inte av alltför många små delar, så det är ett bra alternativ även för dem som inte är så fingerfärdiga. När det är färdigbyggt fungerar det som en vacker dekoration som passar in hos alla som älskar storslagen historia och arkitektur.

Hemsida


Lego – Star Wars – Millennium Falcon

Antal delar: 7541 Storlek: 21 x 84 x 60 cm Modellnummer: 75192

En Lego Millenium Falcon mot en vit bakgrund.
Detta är ett perfekt byggset för erfarna Lego-byggare som tycker om Star Wars.

För alla film- och sci-fi-älskare som dessutom är ivriga Lego-byggare, är detta Lego-set av Millennium Falcon drömmen. Här får du bygga ihop en detaljerad Lego-version av Han Solos kända fraktskepp från Star Wars-filmerna och med i paketet följer dessutom sju stycken minifigurer inklusive kaptenen själv och hans trogne partner Chewbacca.

Det är fullt av detaljer både på utsidan och insidan, och under fraktskeppets skrov hittar du detaljerade vapenstationer, huvudrummet, det bakre utrymmet och mer. Det inkluderar även laserkanoner, en sänkbar bordningsramp, sensorparaboler och en cockpit med plats för 4 minifigurer. Millennium Falcon består av totalt 7 541 delar och mäter 83 centimeter långt och 60 centimeter brett när det är färdigbyggt, och passar perfekt in hos alla Star Wars-fans.

Hemsida


Hobby & Fritid
En kvinna håller upp sitt färdiga Lego-bygge föreställande Vita huset.

Lego för vuxna: 6 utmanande byggset med kända byggnader

Hobby & Fritid
Lego Harry Potter set

Lego för vuxna: Coola legomodeller för dig som vill fortsätta leka