Lego för vuxna: 6 utmanande byggset med kända byggnader

Amanda Westberg

Om du trodde att Lego bara var för barn så har du fel! Det finns nämligen massor av roliga och vackra byggset gjorda specifikt för vuxna. Dessa byggset innehåller ofta flera tusentals bitar, så det är ofta stora projekt och de kan dessutom vara riktigt utmanande.

Om du är ett ivrigt Lego-fan som tycker om att ha ett Lego-projekt igång som du kan arbeta med på fritiden, kommer du säkert att tycka om våra Lego-topplistor. I dessa topplistor samlar vi de roligaste, finaste, svåraste och mest sällsynta Lego-set som finns! I den här artikeln hittar du några av de bästa Lego-seten med motiv på några av världens mest kända byggnader.


Lego – Eiffeltornet

Antal delar: 10 001 Storlek: 149 x 57 x 57 cm Modellnummer: 10307

Lego för vuxna: Eiffeltornet
Det här är ett rejält bygge – så se till att du har plats för det innan du beställer hem det.

Om du älskar Paris och känner för att ta dig an ett riktigt stort och utmanande projekt, måste du kolla in detta Lego-set som låter dig bygga ihop ett stort Eiffeltorn. Själva byggnaden är uppdelad i fyra delar och består totalt av 10 001 bitar, som tillsammans skapar ett detaljerat och verklighetstroget Eiffeltorn med valv, bjälkar, räcken och till och med esplanaden nedanför. När det är klar passar det bra in som en dekoration i ett vardagsrum eller liknande.

Lego för vuxna: Eiffeltornet

Detta är som tidigare nämnt ett stort och utmanande projekt, och dessutom ett ganska dyrt, så vi rekommenderar det främst till erfarna Lego-byggare som känner sig redo för att ta sig an ett projekt i denna skala.

Hemsida


Lego – Colosseum

Antal delar: 9 036 Storlek: 27 x 52 x 59 cm Modellnummer: 10276

Lego för vuxna: Colosseum
Colosseum är en vacker byggnad – både i verkligheten och i Lego-form!

Vackra, historiska Rom! I Italiens huvudstad hittar du massor av vackra och historiska byggnader, men den allra mest kända och kanske mest ståtliga är givetvis Colosseum. Om du är ett fan av både Italien och Lego, så har vi goda nyheter – Colosseum finns nämligen tillgängligt i ett detaljerat legoset för vuxna!

Lego för vuxna: Colosseum

Detta set består av totalt 9 036 bitar, så det är ett ganska avancerat byggset som kräver många timmars arbete och lite tålamod. Det består dock inte av alltför många små delar, så det är ett bra alternativ även för dem som inte är så fingerfärdiga.

Hemsida

Lego – Santiago Bernabéu stadion

Antal delar: 5 876 Storlek: 14 x 44 x 38 cm Modellnummer: 10299

Lego för vuxna: fotbollsstadion
Är du ett Lego- och fotbollsfan? Då är detta bygge perfekt.

Om du är ett fotbollsfan (Barcelona-fans, titta bort), är det här det perfekta legosetet för dig. Här får du nämligen en maffig och detaljerad Lego-modell av den stora fotbollsstadion där Real Madrid spelar sina hemmamatcher – Santiago Bernabéu stadion.

Lego för vuxna: Fotbollsstadion

Detta legoset består av totalt 5 876 delar, vilket gör det lagom utmanande för dem som vill prova på sitt första stora Lego-projekt för vuxna. Du får fortfarande räkna med att lägga ned en hel del timmar på det, men det kommer åtminstone inte att kännas så överväldigande som exempelvis Eiffeltornet med dess 10 001 bitar. Real Madrid-stadion är dessutom lite mer överkomlig sett till pris.

Hemsida


Lego – Vita huset

Antal delar: 1 483 Storlek: 21 x 48 x 12 cm Modellnummer: 21054

Lego för vuxna: Vita huset
Det perfeka Lego-bygget för alla som är intresserade av politik!

Om du är intresserad av politik eller helt enkelt vacker arkitektur, är detta Lego-set föreställande Vita huset ett perfekt val för dig. Om du precis börjat med din nya Lego-hobby är det också ett bra alternativ, då detta Lego-set endast innehåller 1 483 delar och är dessutom överkomligt sett till pris.

Lego för vuxna: Vita huset

Byggnaden innehåller dessutom ganska stora bitar för att vara ett Lego-set för vuxna, så det bör vara relativt enkelt att få ihop även för nybörjare. Den färdiga byggnaden ger dig en ganska verklighetstrogen modell av Vita huset, med en hyfsad mängd detaljer. Färgerna på trädgården utanför skapar dessutom en fin kontrast mot den vita byggnaden, så modellen kommer att vara tillräckligt fin för att ha framme.

Hemsida


Lego – Cheopspyramiden

Antal delar: 1 476 Storlek: 20 x 35 x 32 cm Modellnummer: 21058

Lego för vuxna: Pyramid
Denna byggnad har massor av fina detaljer runtom själva pyramiden.

Detta Lego-set låter dig bygga ihop en vacker Lego-modell av den kända Cheopspyramiden. Det innehåller totalt 1 476 delar och passar bra för både nybörjare och erfarna Lego-byggare. Detta är ett av de finaste Lego-seten i den här topplistan enligt oss, där de ljusa färgerna kombinerat med de härliga blå och gröna delarna gör det till en vacker dekoration man kan ställa fram i hyllan.

Lego för vuxna: Pyramiden

Förutom den vackra omgivningen runt om själva pyramiden, innehåller detta Lego-set dessutom lite hemligheter. Du kan nämligen lyfta av toppen av pyramiden, för att avslöja de inre delarna och systemet man tror användes för att flytta de enorma stenarna när pyramiden byggdes – spännande!

Hemsida


Lego – Taj Mahal

Antal delar: 2 022 Storlek: 20 x 23 x 23 cm Modellnummer: 21056

Lego för vuxna: Taj Mahal
Detta är ett vackert Lego-bygge som platsar bra i hyllan när det är färdigbyggt.

Taj Mahal är en av världens vackraste byggnader och dess dedikerade Lego-set gör byggnaden rättvisa, med ljusa färger, vackra detaljer och ståtliga torn. Detta Lego-set innehåller totalt 2 022 delar och passar bra för både nybörjare och erfarna Lego-byggare. På vissa ställen kan det bli lite fippligt och svårt att komma åt, mellan de många små tornen och valven i byggnaden, så det krävs lite fingerfärdighet här.

När byggnaden är färdig har du en vacker modell av Taj Mahal som passar utmärkt att använda som dekoration i vardagsrummet. Den har dessutom en lagom storlek på 20 x 23 x 23, som gör att den enkelt får plats i en hylla eller på en TV-bänk.

Hemsida


Hobby & Fritid
En kvinna håller upp sitt färdiga Lego-bygge föreställande Vita huset.

Lego för vuxna: 6 utmanande byggset med kända byggnader

Surfplattor & Tablets
En person sitter och målar på en iPad.

Guide: Så målar du på din iPad