Bästa våffeljärn: 6 testvinnare för frasiga och spröda våfflor varje gång

Amanda Westberg

Våfflor är en favorit i köket som förtjänar det bästa verktyget för att skapa dem, så du slipper de där degiga och bleka våfflorna framöver. Men med så många olika våffeljärn att välja mellan, hur vet man vad man ska kolla efter och vilket som faktiskt är det bästa alternativet?

I vårt jämförande test över bästa våffeljärn har vi samlat ihop vad vi anser är de bästa alternativen för olika typer av våffeljärn, oavsett om du föredrar klassiska belgiska våfflor, tunna runda våfflor eller något däremellan. För att välja ut våra testvinnare har vi testat ett gäng våffeljärn, samt läst ett gäng recensioner och användarbetyg, för att få en grundlig bild av varje våffeljärn och vad det är som gör dem så bra. Läs bara vidare för vår topplista över bästa våffeljärn, som kommer att ge dig ljuvligt frasiga våfflor varje gång.


Cloer 1320 Våffeljärn – Bäst i test

Maximalt wattal: 1 200W Våffelstorlek: 15,5 cm Non-stick-beläggning: Ja

Cloer 1320 våffeljärn
Cloer 1320 är det bästa våffeljärnet just nu.

Cloer 1320 är testvinnare i vårt jämförande test över bästa våffeljärn. Det är en pålitlig följeslagare för alla våffelälskare som vill skapa perfekt krispiga våfflor hemma och som vill att det ska gå fort. Här får du ett gäng användbara funktioner, två våffelplatser och en hög maximal värme för frasiga resultat.

Frasiga våfflor på nolltid
Cloer 1320 har ett wattal på 1 200 watt, som gör att den kan komma upp i höga temperaturer för gyllenbruna och frasiga våfflor. Våffeljärnet har dessutom en justerbar värmeinställning som låter dig anpassa värmen efter din föredragna våffelkonsistens. Ett extra litet plus är dessutom att det är ett våffeljärn med dubbla våffelplatser, vilket är perfekt för dig som tycker att det är långtråkigt att grädda våfflor och vill att det ska gå så snabbt som möjligt. Notera dock att det gör våffeljärnet lite större, men vi tycker ändå att det har en förvånansvärt kompakt design.

Minimalt med kladd
Det finns ett par andra detaljer som vi verkligen gillar med det här våffeljärnet, som har gett det förstaplatsen i vår topplista över bästa våffeljärn. Det har en non-stick-beläggning, som låter dig grädda våfflor med ytterst lite extra fett utan att våfflorna fastnar. Den talar om för dig när våfflorna är klara och rengöring är enkelt, tack vare ett speciellt fettuppsamlingsspår i våffeljärnet. Om du vill ha ett robust och kompakt våffeljärn, som ger fantastiska resultat till ett överkomligt pris, är det Cloer 1320 du ska välja.

Hemsida

Dubbla våffelplatser
Hög, justerbar värme för frasiga resultat
Non-stick-beläggning och andra användbara funktioner

Dubbla våffelplatser kan vara lite onödigt för vissa
Finns billigare alternativ

5


Wilfa Bell Våffeljärn – Topprankat våffeljärn

Maximalt wattal: 1 400W Våffelstorlek: 23 cm Non-stick-beläggning: Ja

Wilfa Bell våffeljärn
Wilfa Bell är ett riktigt bra våffeljärn.

Wilfa, ett företag känt för sin högkvalitativa nordiska design och tillverkning, säljer flera modeller av fantastiska våffeljärn. I vårt jämförande test över bästa våffeljärn har vi valt att ge deras Wilfa Bell en välförtjänt andraplats. Detta våffeljärn är utformat för att ge dig goda och frasiga våfflor varje gång och har fått fina recensioner från ett flertal testsidor, samt användarrecensioner.

Gräddar våfflorna jämnt
Wilfa Bell har en effektiv uppvärmning som säkerställer jämn och konsistent värme över hela våffelytan. I själva våffeljärnet finns det dessutom små luftspalter som släpper ut ånga, vilket förhindrar våfflorna från att bli kokta och degiga. Värmen är justerbar och går hela vägen upp till 1 400 watt och när våfflan är klar meddelas du om detta via en indikatorlampa och en ljudsignal – smidigt! Detta våffeljärn skapar dessutom extra stora våfflor med en diameter på 23 centimeter och 6 stycken hjärtan, så det går fort att grädda!

Robust och prisvärt
Med Wilfa Bell kan du känna dig trygg med att få kvalitet till ett överkomligt pris. Här får du en robust konstruktion med en stilren design och en prestanda som ger fantastiska resultat varje gång. Allt till ett pris för under tusenlappen.

Hemsida

Väletablerat märke
Högt wattal för frasiga våfflor
Extra stora våfflor med 6 hjärtan
Finslipad och genomtänkt design

Om du har i för mycket smet kan det blir svårt att stänga locket helt, så se upp för detta

4.5


Wilfa Tradition Double – Bästa prisvärda dubbeljärn

Maximalt wattal: 1 200W Våffelstorlek: 17 cm Non-stick-beläggning: Ja

Wilfa Tradition Double våffeljärn
Detta är ett bra alternativ om du vill kunna grädda många våfflor snabbt!

Om du vill ha ett dubbeljärn till ett billigt pris, kan vi tipsa om Wilfa Tradition Double. Det känns lite som en blandning av vår testvinnare Cloer 1320 och singeljärnet Wilfa Bell här ovanför. Här får du ett kompakt våffeljärn med högt wattal för frasiga våfflor, till ett riktigt överkomligt pris.

Dubbla våffelplatser
Wilfa är som tidigare nämnt ett framstående namn inom nordisk design och kvalitet, och ett av de mest kända märkena när det gäller våffeljärn. Modellen vi nämnde här ovanför är snäppet vassare i prestanda (maximal värme), men det här alternativet är bättre för dig som vill kunna grädda många våfflor snabbt och därför behöver ett dubbeljärn. Här får du ett våffeljärn med ett wattal på 1 200 watt, dubbla våffelplatser med en diameter på 17 centimeter och 5 hjärtan i varje våffla, justerbar värme i 5 olika lägen, signallampa som indikerar när våfflorna är klara och en smidig non-stick-beläggning.

Kompakt formfaktor
Det finns mycket att tycka om med Wilfa Tradition Double, från den stilrena och robusta designen som är kompakt trots det faktum att det är ett dubbeljärn till det utmärkta, frasiga resultatet på våfflorna. Med tanke på kvaliteten du får här, känns priset på 800 kronor helt otroligt.

Hemsida

Otroligt prisvärt
Fem olika värmelägen för frasiga våfflor
Non-stick-beläggning, signallampa och mer

Något lägre effekt än andra modeller från Wilfa

4.5


Tristar WF-2195 Våffeljärn – Bästa belgiska våfflor

Maximalt wattal: 1 000W Våffelstorlek: Klassiska belgiska våfflor Non-stick-beläggning: Ja

Tristar WF-2195 våffeljärn
Tristar WF-2195 är perfekt för att göra belgiska våfflor.

Tristar är känt för att erbjuda pålitliga och prisvärda hushållsapparater, och deras våffeljärn Tristar WF-2195 är inget undantag. Det är absolut bästa våffeljärn för dig som vill göra belgiska våfflor och vill komma undan så billigt som möjligt.

Supergoda belgiska våfflor
Tristar WF-2195 gör alltså belgiska våfflor och har en dubbeldesign, så du kan grädda två stycken våfflor åt gången. Trots att det är ett dubbeljärn har våffeljärnet en otroligt kompakt design som är enkel att lägga undan i skåpet när du gräddat klart. Det gräddar våfflorna väldigt jämnt och med ett wattal på 1 000 watt får du härligt kripisga resultat.

Nästan ofattbart billigt
Något som verkligen gör att Tristar WF-2195 förtjänar en placering i vårt jämförande test över bästa våffeljärn, är det faktum att du kan klicka hem det för cirka 350 kronor. Det är nästan otroligt billigt! Vi kan tipsa om att läsa lite användarrecensioner på Amazon, där våffeljärnet fått 4,3/5 stjärnor från nästan 1 600 recensioner. Det säger en hel del.

Hemsida

Hög kvalitet till lågt pris
Jämna, frasiga resultat

Tar lång tid att värma upp (cirka 15 minuter)

4


Skeppshult Våffeljärn – Bästa våffeljärn gjutjärn

Maximalt wattal: Värms upp över värmekälla Våffelstorlek: 21 cm Non-stick-beläggning: Ja

Skeppshult våffeljärn
Skeppshult har en härlig rustik design på sitt våffeljärn.

Om du är ute efter bästa våffeljärn och vill ha ett gjutjärn, kan vi varmt rekommendera att du kollar in Skeppshult. Detta är ett känt svensk märke med lång erfarenhet inom gjutjärnsprodukter och tar våffelgräddandet till en helt ny nivå med sitt Skeppshult Våffeljärn. Om du vill ha ett fantastiskt våffeljärn med en rustik touch, är detta alternativ en våffelälskares dröm.

Naturligt non-stick
Skeppshult Våffeljärn är tillverkat i ett högkvalitativt gjutjärn som håller värmen jämnt och länge. Andra fördelar med gjutjärn är att de har en naturlig non-stick-yta, som innebär att du inte behöver använda onödigt fett när du gräddar dina våfflor. I vanlig ordning är gjutjärnsprodukter ganska dyra, men de är väldigt hållbara, så när du väl införskaffat en gjutjärnsprodukt kommer du att kunna använda den i många år framöver. 

Rustik design
Som du ser på bilden har Skeppshult Våffeljärn en ganska simpel och rustik design, med långa handtag och inga extra finesser. Du får alltså klara dig utan saker som justerbar värme, signallampor och liknande. Här får du en lite mer gammaldags upplevelse. Våffeljärnet fungerar över alla typer av värmekällor och gräddar härligt frasiga våfflor med 21 centimeter i diameter och 5 hjärtan. Med tanke på sin kvalitet och hållbarhet, ligger Skeppshult Våffeljärn i det övre prisskiktet, men det är en bra investering som kommer att hålla hela livet.

Hemsida

Simpel, rustik design
Gjutjärn ger många fördelar

Du får klara dig utan extra funktioner
Dyrt

4


Bästa elbil: 6 modeller i test

Hem & Hushåll

Bästa airfryer: 6 topptestade luftfritöser

Hem & Hushåll

Bästa robotdammsugare: 6 modeller testade