Bästa träningshörlurar: 5 testvinnare listade

TestPlanet

Välkommen till vårt jämförande test över bästa träningshörlurar. Om du håller på med träning och älskar musik, vet du hur stor skillnad riktigt bra ljud i lurarna kan göra under passen. Musiken fungerar nästan som drivkraft och får oss att orka längre, oavsett om man ägnar sig åt löpning, gymträning eller andra aktiviteter. 

Det är dock inte bara ljudet som är viktigt för ett par träningshörlurar. För denna typ av hörlurar är det också viktigt med saker som enkla och lättåkomliga kontroller, en bekväm och säker passform, material som andas och funktioner som aktiv brusreducering. Vi har testat massor av träningshörlurar och har kollat på saker som just dessa. Vi har sedan samlat alla de bästa träningshörlurarna i detta jämförande test. Förhoppningsvis hittar du något som passar!


Shokz OpenRun Pro – Bäst i test

Vikt: 29 gram Batteritid: 10 timmar Touchkontroller: Ja

Shokz OpenRun Pro är de absolut bästa träningshörlurarna just nu.

I vårt jämförande test över bästa träningshörlurar är Shokz OpenRun Pro testvinnare just nu. Detta är ett par träningshörlurar som är utformade för att erbjuda en optimal ljudupplevelse under träning tillsammans med en säker passform. De är utrustade med en öppen design som gör att ljud från omgivningen kan filtreras in, vilket är bra om du behöver ha lite koll på omgivningen under din träning. De har fått stora förbättringar ljudmässigt jämfört med sina föregångare och är även svettåliga för att klara av de mest intensiva träningspassen utan problem.

Sitter på plats under hela passet
Med Shokz OpenRun Pro får du en imponerande ljudkvalitet som gör att du kan njuta av din favoritmusik med tydliga och klara toner. Hörlurarna har en hyfsad batteritid på cirka 8 timmar, som bör vara tillräckligt för ett par träningspass innan du behöver ladda dem. Dessutom är de enkla att använda med intuitiva kontroller och har en bekväm passform som sitter bekvämt och säkert under hela träningen.

Shokz OpenRun Pro har en riktigt säker passform.

Bra värde för pengarna
Sett till priset är Shokz OpenRun Pro väldigt överkomliga och erbjuder bra valuta för pengarna med tanke på deras prestanda och funktioner. Om du letar efter ett par träningshörlurar som kombinerar ljudkvalitet med en bekväm och säker passform under träningen, kan vi varmt rekommendera Shokz OpenRun Pro.

Hemsida

Hyfsad batteritid och snabbladdning
Enkla och lättåtkomliga kontroller
Bekväm och säker passform

Kan vibrera lite vid högre volymer

4


JBL Go Air Sport – Bästa billiga träningshörlurar

Vikt: 6,2 gram per earbud Batteritid: 8 timmar Touchkontroller: Ja

JBL Go Air Sport är riktigt prisvärda träningshörlurar.

Om du vill ha ett par billiga träningshörlurar med en imponerande prestanda, kan vi tipsa om JLab Go Air Sport. Detta är ett par äkta trådlösa träningshörlurar som erbjuder en rad användbara funktioner och en överraskande bra prestanda till ett överkomligt pris. Träningshörlurarna är speciellt utformade för sport och träning och har en IP66-klassificering, vilket innebär att de är skyddade mot både svett och vattenstänk. Vi gillar även färgerna på dessa träningshörlurar som finns tillgängliga i gult, blått och svart.

Ergonomisk design
Hörlurarna har en ergonomisk design och finns tillgängliga med olika öronproppar i olika storlekar, så alla bör kunna få en bekväm passform som passar deras öron perfekt under träningen. De är också utrustade med inbyggda touchkontroller, vilket gör det enkelt att justera volym, byta låtar och besvara samtal under träningspassen utan att du behöver plocka fram telefonen.

JBL Go Air Sport finns i en diskret svart färg och några lite mer färgglada alternativ.

Riktigt bra batteritid
Ljudkvaliteten på JLab Go Air Sport är imponerande med klart och tydligt ljud som presterar bra för en rad olika genrer. De använder sig av Bluetooth 5.0-teknologi som säkerställer en pålitlig trådlös anslutning. Sett till batteritid kan du räkna med en batteritid på upp till 8 timmar med ytterligare 24 timmars batteritid via det medföljande laddningsfodralet. Hela detta kit är otroligt imponerande med tanke på att du kan klicka hem träningshörlurarna för en femhundralapp!

Hemsida

Ofattbart billiga med tanke på allt du får
Enkla volymkontroller
Imponerande batteritid
Finns i härliga färgalternativ

Inte de bästa för samtal då mikrofonen är svag
Du får klara dig utan aktiv brusreducering

4


Jabra Elite 85t – Bästa allround träningshörlurar

Vikt: 7 gram per earbud Batteritid: 5,5 timmar Touchkontroller: Ja

Jabra Elite 85t är riktigt bra allround-hörlurar för träning.

Jabra Elite 85t är ett riktigt bra alternativ och kommer in på en tredje plats i vår topplista över bästa träningshörlurar. Detta är ett par trådlösa träningshörlurar som imponerar med sin ljudkvalitet, funktioner och passform, samtidigt som de erbjuder en hyfsad batteritid. De har också stöd för aktiv brusreducering som ger en förstklassig ljudupplevelse genom att filtrera bort oönskat bakgrundsljud, vilket är extra bra om du tränar mest i gym. De är också IPX4-klassificerade, vilket innebär att de är skyddade mot svett och fukt.

Balanserat ljud och anpassningsbar EQ
Hörlurarna levererar en balanserad ljudbild med fylliga och detaljerade toner över hela frekvensområdet. Du får också en anpassningsbar EQ som låter dig justera ljudbilden efter dina egna preferenser. Hörlurarna har en pålitlig anslutning tack vare Bluetooth 5.1-teknologi och kan anslutas till flera enheter samtidigt. De erbjuder också enkla och lättåtkomliga touchkontroller för att styra musik och samtal.

Jabra Elite 85t har en batteritid som imponerar.

Bra allround-alternativ
När det kommer till batteritiden är de godkända, men inte mer. Du kan räkna med upp till 5,5 timmars speltid via själva hörlurarna plus ytterligare 20 timmars speltid via det medföljande laddningsfodralet. Om du vill ha ett riktigt bra allroundkit vad gäller prestanda, funktioner och passform, är Jabra Elite 85t ett bra alternativ som träningshörlurar.

Hemsida

Stöd för aktiv brusreducering som går att justera
En stilren design med säker passform, speciellt för stora öron
Bra ljud med en tung bas

Passar inte jättebra för dem med mindre öron
Finns liknande billigare alternativ

4


Sony NW-WS413 – Bästa vattentäta träningshörlurar

Vikt: 32 gram Batteritid: 12 timmar Touchkontroller: Nej, knappkontroller

Sony NW-WS413 passar perfekt för simning.

Om du håller på mycket med simning och behöver ett par bra träningshörlurar till dina pass, är det Sony NW-WS413 du bör satsa på. Detta är ett par robusta och vattentäta träningshörlurar som erbjuder utmärkt prestanda och batteritid. Dessa hörlurar är speciellt utformade för aktiviteter i vatten, vilket gör dem perfekta för simning och andra vattensporter.

Möjlighet att lägga in musik
Hörlurarna har en inbyggd lagringskapacitet på 4 GB, vilket innebär att du kan lägga in några av dina favoritlåtar på dem och lyssna på musik under passen, utan att behöva ansluta träningshörlurarna till en telefon. När det gäller design får du en ergonomisk och bekväm passform som sitter säkert på plats även under intensiva träningspass.

Med Sony NW-WS413 kan du lagra musik direkt i hörlurarna.

En bra batteritid
Om vi tittar närmare på batteritiden kan du räkna med upp till 12 timmars speltid på en enda laddning, vilket är absolut godkänt. Om du kör ett par pass i veckan, kommer det troligen att räcka med att ladda hörlurarna en gång i veckan, vilket inte är alltför mycket jobb. Med en prislapp på strax över tusenlappen är dessa träningshörlurar från Sony dessutom riktigt prisvärda och vi rekommenderar dem till alla som letar efter ett par träningshörlurar till simning.

Hemsida

Passar perfekt för simning
Säker och bekväm passform
Bra batteritid

Du får klara dig utan Bluetooth-stöd
Musiklagringen kräver MP3-filer

5


Beats PowerBeats Pro – Bästa säkra passform

Vikt: 11 gram per earbud Batteritid: 9 timmar Touchkontroller: Ja

Beats PowerBeats Pro imponerar, men du får betala en del för märket.

Om du vill ha ett par högkvalitativa träningshörlurar med en säker passform, är det Beats Powerbeats Pro du bör satsa på. Detta är ett par träningshörlurar som kombinerar en bra ljudbild med en otrolig passform. Träningshörlurarna är speciellt utformade för att passa perfekt och sitta säkert på plats under träningspass och aktiviteter med hög intensitet. Men notera att det är Beats-märket och du får därför räkna med att lägga ut en del för dem.

Saknar aktiv brusreducering
Förutom en helt suverän passform, är Beats Powerbeats Pro också svett- och stänktåliga med en IPX4-klassificering. Detta innebär att de klarar av tuffa träningspass och utomhusaktiviteter i lätt regn, men notera att de inte är helt vattentäta och du bör därför vara lite försiktig med dem ändå. Med tanke på priset hade vi gärna sett en bättre IPX-klassificering här. En annan sak att notera är att hörlurarna endast har en begränsad ljudisolering och alltså ingen aktiv brusreducering, vilket är en funktion vi förväntar oss att få på ett par hörlurar i denna prisklass.

Beats PowerBeats Pro har en bra batteritid.

Riktigt bra batteritid
Sett till ljudbilden imponerar de däremot, med ett kraftfullt och balanserat ljud med tung bas och klara diskanter. Drivrutinerna i hörlurarna är i toppklass och levererar en imponerande ljudupplevelse. Batteritiden är också mer än godkänd, med upp till 9 timmars speltid i själva hörlurarna på en laddning och ytterligare 24 timmars batteritid via det medföljande laddningsfodralet. Sammanfattningsvis är detta ett imponerande par träningshörlurar som erbjuder ett bra allround kit, där aktiv brusreducering och en högre IPX-klassificering egentligen är det enda vi saknar.

Hemsida

Passformen är i en klass för sig
Ljudet är också i toppklass

Vart är den aktiva brusreduceringen?
Hade gärna sett en högre IPX-klassificering
Du får betala en del för märket

4


Bästa träningsklocka

Bästa in-ear hörlurar