Bästa träningsappar: 6 appar för inspiration, verktyg och statistik

TestPlanet

Med en av de bästa träningsapparna kan du enkelt komma igång med din träning eller ta den till nästa nivå. Träningsappar ger dig en mängd användbara redskap och statistik, som färdiga träningsprogram att följa, coachning, loggning av framsteg, roliga utmaningar och mer. Detta gör det enkelt att få en bättre översikt på din träning och följa din utveckling över tid.

Idag finns det en mängd olika träningsappar att välja mellan, som erbjuder lite olika träningsprogram och funktioner. Här nedanför har vi valt ut de allra bästa träningsapparna, oavsett om du vill bygga styrka, förbättra din kondition, gå ned i vikt eller bara behöver lite extra motivation. Det finns något som passar för alla mål och fitnessnivåer. Det bästa av allt är att alla är gratis att ladda ned!


Styrkelabbet – bästa träningsapp överlag

Plattformar: Android, iOS Pris: Gratis med köp i appen

Styrkelabbets app är gjord av lyftare, för lyftare.

Vi har valt ut Styrkelabbets app som testvinnare i vårt jämförande test över bästa träningsappar. Det är en omfattande träningsapp som är utformad för att hjälpa dig att nå dina fitnessmål och optimera din styrketräning. Appen erbjuder en mängd olika funktioner som gör det enkelt för dig att logga din träning och följa din utveckling över tid.

Omfattande utbud av funktioner och program
En av de främsta funktionerna i appen är det stora utbudet av träningsprogram som är skräddarsydda för olika mål och nivåer av erfarenhet. Oavsett om du vill bygga muskler eller bränna fett, finns det ett passande träningsprogram att följa. Programmen är noggrant utformade med detaljerade beskrivningar för övningar och träningsupplägg.

Några av funktionerna du får tillgång till i Styrkelabbets app.

Hjälper dig att uppnå dina mål
Appen erbjuder också coaching och stöd för att hjälpa dig att hålla dig motiverad och uppnå dina mål. Du kan få feedback och råd från Styrkelabbets experter och community via appen. Styrkelabbets app finns tillgänglig att ladda ned gratis för både iOS och Android, sedan kan du även välja att prenumerera på appen för att få extra statistik, funktioner och träningsprogram.

Hemsida

Enormt omfattande
Gjord av lyftare, för lyftare – något som verkligen märks
Passar för olika erfarenhetsnivåer

Vissa funktioner låsta bakom en betalvägg

5


Nike+ Training Club – bästa allround träningsapp

Plattformar: Android, iOS Pris: Gratis med köp i appen

Nikes träningsapp är suverän för dig som behöver lite extra pepp.

Nike Training Club är en av de bästa träningsappar som finns tillgängliga just nu, med ett stort utbud av funktioner för att hjälpa dig på din träningsresa. Den lägger extra stort fokus på att vara motiverande och inspirerande, med många kända ansikten och en stor användar-community.

Håller dig motiverad
Det som får Nike Training Club att sticka ut från resten av träningsapparna i detta jämförande test, är det extra fokus appen lägger på att vara inspirerande och motiverande för användarna. Appen erbjuder nämligen ett gäng träningsprogram och övningar att följa som är utformade av professionella tränare och atleter, och många av träningsprogrammen leds av kändisar för lite extra pepp. Det finns träningspass som varar mellan 15-45 minuter och med olika intensitet, så det bör finnas något som passar för alla nivåer och förmågor.

Några av funktionerna du får tillgång till i Nikes träningsapp.

En stor community
En annan fin detalj med Nike Training Club är att den erbjuder en plattform som du kan ansluta till för att tävla och bli motiverad av andra användare. Du kan delta i utmaningar, sätta upp mål och jämföra dina prestationer med andra medlemmar. Appen finns tillgänglig på både iOS och Android. Den är gratis att ladda ned men det finns även möjlighet att uppgradera till en prenumerationsplan för att få tillgång till ytterligare funktioner och exklusivt innehåll.

Hemsida

Funktioner för träning, näring och välmående
Otroligt bra community
Perfekt för dem som behöver lite extra pepp

Vissa funktioner låsta bakom en betalvägg

4.5


Seven – träningsapp med snabba pass

Plattformar: Android, iOS Pris: Gratis med köp i appen

Seven erbjuder snabba och intensiva träningspass.

Seven-appen är en av de bästa träningsappar som finns för dig som har ett hektiskt schema, men ändå vill hinna med några effektiva träningspass i veckan. Denna träningsapp erbjuder nämligen korta och intensiva träningspass för olika fitnessnivåer som endast varar i 7 minuter – det har alla tid med!

Allt från styrka, kondition, yoga och mer
Appen ger dig tillgång till ett brett utbud av träningsprogram som går att köra igenom när- och varsomhelst. Träningspassen har olika fokusområden som exempelvis styrka, kondition, yoga och mycket mer. Så oavsett om du vill bygga muskler, bränna fett eller förbättra din rörlighet och koordination, bör det finnas något som passar dig.

Några av funktionerna du får tillgång till i Seven-appen.

Finns i gratis- och betalversion
Seven-appen finns tillgänglig på olika plattformar, inklusive iOS och Android, vilket gör att du kan använda den på din mobil, surfplatta eller smartklocka. Den är gratis att ladda ned, men precis som med många andra träningsappar finns det också möjlighet att uppgradera till en premiumversion för att få tillgång till fler träningsprogram och funktioner.

Hemsida

Passar perfekt för dem som har ont om tid
Intensiva 7-minuterspass
Finns olika svårighetsnivåer

Vissa funktioner låsta bakom en betalvägg
Inte lika omfattande som andra träningsappar

4.5


Strava – bästa träningsapp för löpning

Plattformar: Android, iOS Pris: Gratis med köp i appen

Strava är perfekt för löpare, cyklister och simmare.

Strava är ett måste att inkludera på alla topplistor över bästa träningsappar. Det är en välgjord app och är kanske en av de mest populära apparna för löpare. Den har funnits länge och är idag en av de mest använda träningsapparna, vilket inte är särskilt konstigt med tanke på allt den erbjuder.

Gjord för löpare, cyklister och simmare
Strava är den absolut bästa träningsappen för alla löpare, och är även ett utmärkt alternativ för cyklister och simmare. Om du använder den här appen i kombination med en mobil eller en smartklocka med GPS, kommer den noggrant att spåra alla dina löparrundor och mäta saker som tid, avstånd, tempo och så vidare.

Några av funktionerna du får tillgång till i Strava-appen.

Utmana andra användare
En annan trevlig detalj med Strava är dess fokus på motivation och uppmuntran från communityn. Du får tillgång till en plattform med andra Strava-användare, som kan användas för att utmana varandra, delta i utmaningar och mer. Om du föredrar att köra solo, kan du alltid försöka slå dina egna personbästa som alltid loggas. Appen finns tillgänglig för både iOS och Android, och är gratis att ladda ned, men det finns även en betalversion tillgänglig som ger dig tillgång till fler funktioner.

Hemsida

Helt suverän för löpare
Också bra för cykling och simning
Peppande utmaningar för en själv och mot andra

Vissa funktioner låsta bakom en betalvägg

4.5


Freeletics – bästa träningsapp för kroppsövningar

Plattformar: Android, iOS Pris: Gratis med köp i appen

Freeletics gör det enkelt att träna med bara kroppsvikten.

Freeletics är en av de bästa träningsappar som finns. Den är riktigt populär och används av träningsentusiaster över hela världen. Den erbjuder ett liknande utbud av funktioner och statistik som andra träningsappar du hittar i detta jämförande test, men den lägger extra fokus på kroppsviktsövningar och träningspass som inte kräver någon typ av utrustning. Det är alltså ett enkelt och billigt sätt att komma igång med träningen och passar perfekt för nybörjare.

Anpassa efter din nivå
Träningsprogrammen Freeletics erbjuder är varierade och går att anpassas efter din individuella nivå och dina egna målsättningar. Du hittar allt från HIIT-pass, styrketräningspass och konditionsträning, och varje träningspass kommer med tydliga instruktioner och videor för att guida dig genom allt.

Så här kan utmaningar i Freeletics se ut.

Finns gott om funktioner, men vissa är låsta
Precis som med de flesta andra träningsappar erbjuder Freeletics också en social plattform där användare kan dela med sig av sina framsteg, delta i utmaningar och hjälpa till att peppa varandra. Appen finns tillgänglig för både iOS och Android och går att använda på mobiler, surfplattor och webbläsare. Den är gratis att ladda ned, men finns även tillgänglig i en premiumversion som ger extra tillgång till saker som personlig coaching, avancerade träningsprogram och individuell feedback.

Hemsida

Kräver ingen utrustning
Passar perfekt för nybörjare

Många riktigt bra funktioner är låsta bakom en betalvägg

4.5

Interval Timer – bästa träningsapp för intervallträning

Plattformar: iOS Pris: Gratis med köp i appen

Detta är en perfekt app för dig som tycker om att köra intervallpass.

Interval Timer är en av de absolut bästa träningsappar som finns för dem som älskar högintensiv träning eller har ont om tid i schemat och vill ha snabba och effektiva träningspass. Den erbjuder ett brett utbud av funktioner och träningsprogram utformade för att förbättra både kondition och styrka.

Korta och explosiva träningspass
Träningspassen du hittar i denna app är så kallade HIIT-pass, som är explosiva och intensiva träningspass som passar bra för dem som verkligen vill utmana sig själva. De är ofta riktigt tunga att köra igenom, men är samtidigt ganska korta – så tortyren är över snabbt och du kan känna dig riktigt nöjd med dig själv! Man behöver faktiskt inte vara i toppform för att kunna köra HIIT-pass, då appen låter dig välja mellan olika program baserat på dina mål och fitnessnivå.

Här är några av funktionerna du får tillgång till i Interval Timer.

Skapa dina egna träningspass
Appen låter dig till och med skapa egna anpassade träningspass om du skulle vilja det. Om du väljer att göra det finns det en smidig timerfunktion som låter dig ställa in arbets- och vilotider för passen, samt hur många intervaller du ska köra för varje övning. Timerfunktionen använder sig dessutom av ljud- och visuella signaler för att guida dig genom de olika intervallerna. Appen finns tyvärr bara tillgänglig för iOS, men det finns massor av bra alternativ för Android-användare också. Vi lägger in en länk till ett bra alternativ här nedanför.

Det absolut bästa alternativet för intervallträning
Bra anpassningsmöjligheter

Endast tillgänglig för iOS

4.5

Bästa träningsklocka

Bästa Fitbit