Bästa stavmixer: Mångsidiga & prisvärda blenders som är bäst i test

Amanda Westberg

Att ha en av de bästa stavmixrarna hemma är ett måste för alla seriösa hemmakockar. Dessa mångsidiga verktyg kan användas till nästan allt – för att göra såser och soppor, smoothies och milkshakes, puréer och mos eller för att hacka saker som nötter, örter samt frukt och grönt. Med en stavmixer hemma kommer matlagningen att bli både smidigare och roligare.

Så vilken stavmixer ska du välja? Idag finns det ett enormt sortiment med stavmixrar från olika märken och i olika prisklasser, vilket kan göra det lite svårt att välja. Men oroa dig inte, vi har samlat ihop en topp tre över stavmixrar som täcker tre olika prisklasser inklusive en mellanklassmodell vi tror kommer passa bäst för de allra flesta, samt en överkomlig budgetmodell och en lyxig premiummodell. Skrolla bara vidare för att komma till topplistan.

Bosch 6B600 – Bäst i test

Vi har utsett Bosch 6B600 till testvinnare i vår topplista över bästa stavmixer just nu, då den ger dig en otrolig prestanda, en stilren design och ergonomisk användning till ett nästan ofattbart lågt pris. Vi hade gärna sett att lite fler tillbehör följde med vid köp, men det går egentligen inte att klaga med tanke på att du kan klicka hem den här stavmixern för en femhundralapp.

Det märks att Bosch 6B600 är en budgetmodell om man tittar på byggkvaliteten som kan kännas lite plastig, även om själva mixerfoten är tillverkad i rostfritt stål. Den är dock förvånansvärt hållbar och stabil vid användning och smalnar av rätt så rejält där knappen är placerad, vilket gör den bekväm att hålla i även för dem med mindre händer. Den har också en lite svagare motor än många andra stavmixrar, med en styrka på 350W. Men låt inte den låga styrkan lura dig, då den här stavmixern är oväntad stark och klarar av att mixa och krossa även lite tuffare saker som nötter utan problem. Det är dock värt att notera att den inte riktigt klarar av att mixa ingredienser lika slätt som kraftfullare modeller och det kan bli lite klumpar kvar om du exempelvis gör en smoothie. Men om detta inte spelar så stor roll för dig, är detta en helt otrolig stavmixer med tanke på priset.

4.5

Pros

Ergonomisk design
Topprankad bland kunder

Cons

Hade gärna sett fler tillbehör med vid köp
Mixar inte allt helt slätt

Russell Hobbs 3-i-1 – Bästa stavmixer i budgetklass

Om du vill ha en simpel och bra stavmixer kan vi varmt rekommendera Russell Hobbs 3-i-1 stavmixer, som vi har utsett till bästa stavmixer i budgetklass i vår topplista. Den har inte en lika kraftfull motor som vår testvinnare, men dess 500W-motor gör ändå jobbet och klarar av att mixa det mesta utan problem.

Med i förpackningen får du en behållare med en kapacitet på 0,5 liter, en minihackare med blad i rostfritt stål och en ballongvisp, utöver själva stavmixern. Som tidigare nämnt har den en 500W-motor och den går att köra i två olika hastighetsnivåer eller ett pulsläge. Alla delar förutom motordelen går fint att köra i diskmaskin, vilket är ett fint litet plus. Den finns för övrigt att köpa i både en svart och röd färg. Detta är en bästsäljare hos återförsäljare som Amazon, med höga betyg från över 10 000 kundrecensioner och det är enkelt att förstå varför – du får verkligen mycket för pengarna här.

4.5

Pros

Otroligt prisvärd
Klarar av att mixa det mesta
Bra grundläggande kit med tillbehör

Cons

Inte lika stark motor som dyrare modeller
Vissa kunder har klagat på att den plötsligt slutar fungera

Braun MultiQuick 9 – Bästa stavmixer i premiumklass

Vi har utsett Braun MultiQuick 9 till bästa stavmixer i premiumklass i vår topplista just nu, då den erbjuder prestanda i toppklass till ett hyfsat överkomligt pris. Här får du ett mångsidigt kit med tillbehör utöver själva stavmixern och den klarar av att hacka och mixa nästan allt.

Braun är ett känt märke inom hushålls- och köksprodukter och är kända för att tillverka prylar som håller hög klass. De sträcker sig ofta upp till en premiumnivå i pris, men detta stavmixerset är faktiskt relativt prisvärt med ett pris runt 1 500 kronor. För det priset får du en stavmixer med en kraftfull motor på 1200W och ActiveBlade-teknologi som klarar av att mixa allt från frukt, grönsaker, örter, nötter och mer. Med i förpackningen följer också en bägare med en kapacitet på 1,25 liter, purétillbehör, hacktillbehör och visptillbehör. Den har också ett par smarta funktioner som exempelvis SplashControl-teknik som förhindrar onödigt stänk, EasyClick-system för enkla byten av tillbehör samt Smart Speed, som ökar hastigheten ju hårdare du trycker. Vissa kunder har klagat på att stavmixern stänger av sig automatiskt om man inte använder den på ett tag som en säkerhetsfunktion, vilket kan upplevas som lite störande och andra kunder har klagat på att mixhuvudena är ganska krångliga att göra rent. Det kanske inte är några stora problem, men vi tänkte ändå att det är värt att nämna.

5

Pros

Kraftfull motor med avancerade teknologier
Många tillgängliga tillbehör
Billig för att vara en så bra Braun-produkt

Cons

Kan vara lite fipplig att göra rent
Överdrivna säkerhetsfunktioner

HemmakontorKamera & FotoLjud & BildMobil
En hand håller upp ett litet ringlight mot en svart bakgrund.

Bästa ringbelysning: 4 ring lights för olika syften som är bäst i test

Hem & Hushåll
En svart eltandborste mot en blå bakgrund med runda, digitalt målade bollar.

Bästa eltandborste: 4 eldrivna tandborstar som är bäst i test