Bästa soundbar: 4 topptestade ljudlimpor som fixar biokänslan hemma

Amanda Westberg

Är du en ivrig TV-tittare, gamer eller filmälskare som försöker få till den här uppslukande, maffiga biokänslan hemma i vardagsrummet? Då är en av de bästa soundbars precis vad du behöver. Dessa avlånga, slanka högtalarenheter gör under med att förbättra ljudkvaliteten från TV-apparater, musikspelare och andra ljudkällor. Det är vanligtvis en ganska stor investering, men det kommer garanterat att ta din tittarupplevelse under spel- och filmkvällar till nya höjder.

Här nedanför har vi samlat fyra av de bästa soundbars du kan köpa nu, med toppbetyg från tusentals nöjda kunder. De kommer från tre stora märken inom soundbars – Samsung, Bose och Sony, och är gjorda för lite olika behov och budgetar. Läs vidare för att se vilken som passar dig bäst.

Samsung HW-Q800B – bäst i test

Samsung HW-Q800B är testvinnare i vår topplista över bästa soundbar just nu, då den bjuder på en suverän prestanda med imponerande ljud och utbud av funktioner till ett hyfsat överkomligt pris. Detta är den ultimata soundbaren som passar de flesta behov.

Samsung HW-Q800B levererar en imponerande uppgradering av ljudet som överträffar vad de flesta TV-apparater kan åstadkomma. Med Dolby Atmos-höjdkanaler i en förvånansvärt kompakt och prisvärd enhet ger den ett kraftfullt 3.1.2-kanalsljud med vänster, höger och mittkanaler fram, trådlös subwoofer för bas och två Dolby Atmos höjdkanaler för en dimensionell ljudupplevelse. Vi är imponerade över dess förmåga att leverera både skarp dialog och kraftfullt ljud, vilket är imponerande för dess prisklass. Dess storlek passar perfekt för 55-tums till 77-tums TV-apparater och kan även fungera bra med mindre modeller. Med funktioner som 4K HDR HDMI-port, Bluetooth, AirPlay 2 och Chromecast för ljudstreaming, samt Samsungs Q-Symphony-teknik för kompatibla TV-modeller, är detta en soundbar i absolut toppklass som ger ett filmiskt ljud till ett överkomligt pris.

5

Pros

HDMI-port
Tydliga dialoger och mäktigt ljud
Dynamisk Dolby Atmos och DTS:X

Cons

Inte tillräckligt kraftfull för maffiga TV-setups

Bose Smart Soundbar 600 – bästa soundbar i liten formfaktor

Om du är ute efter en kompakt soundbar kan vi varmt rekommendera Bose Smart Soundbar 600, som vi har utsett till bästa soundbar i litet format i just nu. För dig som vill ha en prisvärd och kompakt soundbar som fortfarande lyckas leverera en imponerande prestanda, kommer du garanterat att bli nöjd med detta alternativ.

Trots sin relativt lilla storlek levererar Bose Smart Soundbar 600 kraftfullt Dolby Atmos-ljud och har en elegant och kompakt design som passar perfekt för mindre hem eller skärmar. Den imponerar med tydliga dialoger och en förmåga att konsekvent leverera uppslukande ljud oavsett om du kollar på TV, film eller lyssnar på musik, även om de djupa basfrekvenserna inte riktigt når upp till samma nivå som system med en separat subwoofer. Med inbyggda streamingfunktioner som AirPlay 2 och Chromecast, enkel appbaserad installation och attraktiv allt-i-ett-formfaktor, imponerar denna soundbar både med prestanda och värde.

4

Pros

Väldigt liten formfaktor och stilren design
Bra funktioner och streamingstöd
Stöd för Dolby Atmos

Cons

Basen är inte lika kraftfull som i dyrare alternativ
Inte det bästa utbudet av portar

Sony HT-A7000 – bästa soundbar för gaming

Om du är ute efter den bästa soundbaren för gaming kan vi varmt rekommendera Sony HT-A7000. Den är riktigt dyr, så den kommer inte att vara för alla. Men om du har budget för denna soundbar från Sony, är det drömmen för alla PS5- och Xbox-spelare.

För spelare både på PlayStation- och Xbox-plattformen som har en TV med begränsade HDMI 2.1-portar är det ofta en utmaning att få den fullständiga 4K 120Hz-upplevelsen. Det problemet blir ett minne blott med Sony HT-A7000 och det som verkligen får denna soundbar att sticka ut är att dess två HDMI 2.1-portarna som inte bara stöder 4K 120Hz, men tack vare firmware-uppdateringar har den stöd för VRR och ALLM, vilket optimerar upplevelsen ytterligare för PS5 och Xbox Series X.

HT-A7000 imponerar inte bara med sina gamingfunktioner. Den levererar också utmärkt tydliga dialoger som passar perfekt för dialogtunga spel och filmer. Med 360 Reality Audio-musik skapar den en rumslig ljudupplevelse som ger en klar uppfattning om var alla ljud kommer ifrån. Sony HT-A7000 går för övrigt att uppgradera med en valfri subwoofer och bakre högtalare för en ännu bättre ljudupplevelse och även om dess inbyggda bas kanske inte riktigt når samma höjder som vissa konkurrenter, är det i gamingaspekten som den verkligen sticker ut och överträffar andra soundbars.

4.5

Pros

Toppklass när det kommer till dialoger
Perfekta valet för gamers
Stöd för Atmos, DTS:X och 360 Reality Audio

Cons

Basen är lite svagare än många konkurrenter
Kommer att vara för dyr för många

Sonos Beam (gen 2) – bästa soundbar för musik

Sonos Beam (Gen 2) är en suverän soundbar för dem som vill ha en kompakt formfaktor och ett kraftfullt ljud – både för en hemmabio-upplevelse med fyllig och detaljerad ljudkvalitet, men även för uppslukande musiklyssnande. För dem som älskar film och musik lika mycket, är detta verkligen en soundbar att överväga.

Design & anslutningar
Sonos Beam (Gen 2) har en minimalistisk och elegant design som gör att den passar in i nästan vilket rum som helst utan att sticka ut allt för mycket. Den tillräckligt kompakt att kunna placeras framför de flesta TV-apparater utan att blockera skärmen, alternativt kan den enkelt monteras på väggen. Soundbaren har HDMI eARC för enkel anslutning till din TV, vilket möjliggör överföring av högkvalitativa ljudformat som Dolby Atmos.

Ljudkvalitet & prestanda
Sonos är ett ledande märke på ljudmarknaden och Sonos Beam (Gen 2) är ytterligare ett bevis på deras expertis inom området. Trots sin kompakta formfaktor, lyckas soundbaren leverera detaljerat och fylligt ljud från en enda kompakt enhet. Som tidigare nämnt har den stöd för avancerade ljudteknologier som Dolby Atmos, vilket hjälper till att skapa ett uppslukande ljud som förbättrar allt från actionfyllda filmer till dialogcentrerade TV-serier och musik. Den har en förbättrad ljudprocessor som driver fyra fullfrekvenswoofers och en tweeter, vilket balanserar höga toner och djup bas för en fyllig ljudbild.

Smarta funktioner & avändarvänlighet
För dem som redan är en del av Sonos’ ekosystem, integreras Beam (Gen 2) sömlöst med andra Sonos-produkter, vilket låter en skapa ett multirumssystem eller en komplett surroundljudsetup med trådlösa bakhögtalare och en subwoofer från Sonos. Det är dessutom en smart soundbar med stöd för röststyrning via Google Assistant och Amazon Alexa, så du kan enkelt börja spela musik, ställa frågor eller kontrollera andra smart home-prylar direkt genom soundbaren med några enkla röstkommandon. Om du föredrar att använda vanliga appar, kan den även styras via den tillhörande Sonos-appen, som också ger dig tillgång till streamingtjänster och inställningar.

4

Pros

Uppslukande ljud
Bra för både film och musik
Stöd för hi-res codecs

Cons

Svag surroundkänsla

Hem & Hushåll
En hand använder mobilen för att justera bilderna på en fotoram som står på ett litet bord.

Bästa digitala fotoram: 4 topprankade skärmar för foton

HemmakontorKamera & FotoLjud & BildMobil
En hand håller upp ett litet ringlight mot en svart bakgrund.

Bästa ringbelysning: 4 ring lights för olika syften som är bäst i test