Bästa snöslunga: 5 bästa snöslungorna vi testat

TestPlanet

Letar du efter den bästa snöslungan för din tomt? Då har du kommit rätt. Vi har testat flera snöslungor och listar de bästa här.


Husqvarna ST 224 – Bäst i test

Sort: Bensin Passar för: Stor tomt, svåra förhållanden Arbetsbredd: 61 cm Tank: 2,7 l

Snöslunga Husqvarna ST 224

Husqvarna ST 224 är ett bra val för dig som letar efter en snöslunga med en kraftfull motor som klarar tuffa väderförhållanden. Den kan hantera tjocka drivor av nysnö likväl som kompakt blötsnö.

Många justeringsmöjligheter
Det går även att justera den på flera sätt. Utkastet kan justeras både vertikalt och lateralt så att snön kan landa där den passar bäst. Det finns sex olika hastighetslägen att välja mellan vad gäller drivningen. Om din uppfart exempelvis är asfalterad men gångarna i trädgården är grusade kan du justera släpskorna för att ta hänsyn till de olika markförhållandena (du vill inte ha in grus i maskinen).

Lättstyrd
Husqvarna ST 224 är under alla väderförhållanden lätt att styra. Den har en lång rad praktiska funktioner som gör den till en utmärkt maskin för de som letar efter en kraftfull snöslunga.

Hemsida

Hjälpsamma funktioner som bland annat engreppsstyrning

Kraftfull

Hög kvalitet

Dyr

4.5


AL-KO 620E II – Bäst billiga snöslunga

Sort: Bensin Passar för: Stor tomt, normalförhållanden Arbetsbredd: 62 cm Tank: 3 l

Snöslunga AL-KO 620E II

AL-KO 620E II är en snöslunga där fokus under utvecklingen hamnat på kraft och funktionalitet, medan byggkvalitet och konstruktion fått stå tillbaka mer. Men denna snöslunga är ett utmärkt alternativ för dig som kan ställa undan slungan skyddat när den inte används. För den orkar med både 20 centimeter blötsnö och 30-40 centimeter pudersnö utan att knorra. Dessutom har den många praktiska funktioner, som bland annat lyse och uppvärmning av handtag.

Otydliga instruktioner
En nackdel med den här snöslungan är att instruktionerna inte är särskilt tydliga under montering, därför tar den nästan två timmar att få ihop den. Dessutom är byggkvaliteten som sagt inte den bästa. Vi märker att den bråkar lite när den stått länge utan att användas. Ytterligare ett minus är att den är väldigt högljudd. Men allt detta står sig slätt mot prestanda och funktioner. För att ligga i prisklassen som den gör är det imponerande vad den här modellen klarar.

Hemsida

Kraftfull

Många funktioner

Dåliga instruktioner vid montering

Högljudd

Byggkvaliteten

4


Stiga ST 8051 – Bästa batteridrivna snöslunga

Sort: Batteri Passar för: Liten tomt, enkla förhållanden Arbetsbredd: 51 cm Vikt: 21 kg

Snöslunga Stiga ST 8051

Den batteridrivna snöslungan Stiga ST 8051 är ett riktigt bra alternativ för dig med mindre tomt. Trots att den är batteridriven är den både stark och snabb. Den kan hantera upp till en halv decimeter blötsnö och drygt två decimeter pudersnö.

Tyst
Det finns många fördelar med att använda en batteridriven snöslunga. Den är tyst, den släpper inte ut avgaser och den väger mindre än bensindrivna snöslungor.

Svårjusterad
Tyvärr är det inte möjligt att justera släpskorna. En annan svaghet hos Stiga ST 8051 är batteritiden. Den har dock ett system med två batterier så att du kan växla mellan batterierna, du kan också nyttja batterierna med andra Stiga trädgårdsmaskiner i samma effektklass.

För de som har mindre ytor att hålla snörena, och samtidigt vill ha utrymme kvar i garaget, är Stiga ST 8051 ett utmärkt val.

Väger lite

Lätt att styra

Tidseffektiv

Kort batteriliv

4


Toro SnowMax 724 QXE CE – Bra för stor tomt

Sort: Bensin Passar för: Stor tomt, svåra förhållanden Arbetsbredd: 61 cm Tank: 2,2 l

Snöslunga Toro SnowMax 724 QXE CE

SnowMax 724 QXE CE är en snöslunga som kan hantera tjocka drivor av pudersnö och som kan rensa flera decimeter blötsnö. Den är en tvåstegsslunga med justerbar utmatning och kraftfull motor.

Välbyggd
Snöslungan känns välbyggd och den kör i ett jämnt och behagligt arbetstempo. Tyvärr är spakstyrningen en aning svåranvänd då den sitter centralt på maskinen. En annan nackdel är att den har en ganska liten bensintank. Påfyllningen av tanken är dock en snabb och enkel process.

Bra för stor tomt
SnowMax 724 QXE CE är ett utmärkt val om du har en stor tomt där du verkligen kan utnyttja hastigheten och få jobbet färdigt snabbt.

Lätt att justera

Mycket bra prestanda

Aningen svårstyrd, speciellt i svängar

4


AL-KO ST 4048 Li – Bäst för liten tomt

Sort: Batteri Passar för: Liten tomt, enkla förhållanden Arbetsbredd: 48 cm Vikt: 13,5 kg (utan batteri)

Snöslunga AL-KO ST 4048 Li

AL-KO ST 4048 Li är en liten snöslunga som klarar av att täcka ungefär 150 kvadratmeter på en laddning och som är ett utmärkt köp för alla som letar efter en lätt och smidig maskin. Den presterar mycket bra men bör köras så fort det har snöat. Lägger sig snön till mer än en decimeter lär batteriet ta slut innan du hunnit köra klart.

Lågt pris
Med tanke på att det är en batteridriven snöslunga är priset mycket lågt, den är dessutom nästan är lika bra som en elektrisk snöslunga.

AL-KO ST 4048 Li är billig snöslunga med helt okej prestanda för priset, som är lätt att förvara i garaget.

Hemsida

Billig för att vara batteridriven

Liten, lätt och smidig

Du måste slunga direkt när det har snöat

3.5


Bästa grästrimmer