Bästa sminkspegel: 4 speglar med belysning som är bäst i test

Amanda Westberg

Har du sminkat dig i ett mörkt badrum någon gång för att sedan komma ut i dagsljus och inse att sminkningen är total katastrof? Du är inte ensam. Svaret på alla dina problem är en sminkspegel! Med dessa smarta varianter av speglar får du alltid ett perfekt upplyst ansikte tack vare kraftfulla lampor runtom hela spegeln. Många modeller låter dig också ställa in olika färgtemperaturer på lamporna, så du kan se hur sminket ser ut i olika ljus.

I vår topplista över bästa sminkspegel har vi samlat de topp tre bästa alternativen just nu. Topplistan inkluderar större modeller som platsar bra på ett dedikerat sminkbord, samt små och smidiga modeller som går att bära med sig och placera lite överallt. Vi har också försökt att välja ut sminkspeglar i olika prisklasser, så det bör finnas något som passar alla behov och budgetar.

Flamingueo Hollywood Spegel – Bästa stora sminkspegel

Om du vill ha en stor sminkspegel att placera på ett dedikerat sminkbord eller för att hänga på väggen, är det Flamingueo Hollywood Spegel du bör satsa på. Den här sminkspegeln har en klassisk design som man känner igen från filmer och kommer få dig att känna dig som en riktig filmstjärna under varje sminksession.

Runtom spegeln sitter det 15 LED-lampor som ger spegeln ett optimalt ljus för smink och övriga skönhetsrutiner. Du kan även ställa in spegeln i tre olika ljuslägen med justerbar intensitet, så du kan anpassa den efter dina behov och preferenser. Du ställer in ljuset med hjälp av touch-knappar som sitter placerade i mitten av spegeln. En del av spegeln har dessutom en 10x förstoringsspegel som är perfekt för att se små detaljer.

Måtten på spegeln är på 58 x 46 x 12 centimeter och en fin liten detalj är att den också har en USB-port på sidan av spegeln som låter dig koppla in och ladda enheter som din telefon. Spegeln levereras med en bas som gör det enkelt att ställa upp den på ett sminkbord, men om du vill hänga upp den på väggen går basen enkelt att ta av.

5

Pros

Klassisk Hollywood-design
Flera olika ljuslägen
Förstoringsspegel
USB-port på sidan av spegeln

Cons

Vi har inget att klaga på här!

Weily sminkspegel – Bästa mångsidiga alternativ

Denna sminkspegel från märket Weily är det mest mångsidiga alternativet i vår topplista över bästa sminkspegel. Det är en stilren och lagom stor sminkspegel som får plats på även mindre sminkbord och låter dig se din sminkning från flera olika vinklar och i olika förstoringar.

Runtom själva huvudspegeln i mitten sitter det 21 inbyggda LED-lampor som du enkelt kan justera i ljusstyrka med hjälp av beröringssensorn som sitter på spegeln. Vid sidan om denna huvudspegel sitter det två mindre speglar som ger dig en 2x och en 3x förstoring av ansiktet, så du klart och tydligt kan se alla detaljer i sminkningen. På den andra sidan finns också en mindre spegel som du kan vinkla för att se sminket från olika håll. Själva stativet är stabilt och går att vinkla i 180 grader och för strömförsörjningen kan du välja att antingen koppla in spegeln via en USB-kabel eller använda 4 stycken AAA-batterier. Det är en fin liten detalj enligt oss, då det låter dig använda spegeln var du vill i hemmet eller när du är ute på språng.

5

Pros

Flera olika vinklar och förstoringslägen
Robust och flexibel design
Går att använda helt trådlöst

Cons

Kan vara lite svår att få tag på

H&S sminkspegel – Bästa stilrena alternativ

H&S Sminkspegel har fått en plats i vår topplista över bästa sminkspegel då den har en otroligt stilren och minimalistisk design, kombinerat med bra ljus och en användbar förstoringsspegel. Den är perfekt för dig som vill ha något kompakt och simpelt.

Denna sminkspegel drivs med 4 stycken AA-batterier (ingår ej), vilket gör den väldigt bärbar. På sidorna av spegeln sitter dess LED-belysning som ger ett ganska varmt och behagligt ljus och som kontrolleras via en knapp längst ned i mitten på spegeln. Du kan tyvärr inte välja mellan olika nivåer och lägen på ljuset, vilket vi tycker är en liten miss, men med tanke på att detta främst är menat att vara en simpel och bärbar sminkspegel är det ändå förståeligt. 

Måtten för sminkspegeln är på 27 x 17 x 12 centimeter och den går att vinkla i 180 grader så du kan hitta precis rätt vinkel för dina smink- och skönhetssessioner. Ett fint litet plus är att en liten avtagbar extra spegel med en 10x förstoring följer med vid köp. Denna går enkelt att fästa i ett av hörnen på sminkspegel när du behöver lite mer precision och går sedan enkelt att ta av igen när du är klar. Om du vill ha en stilren och simpel sminkspegel som är trådlös och enkel att bära med sig, är det H&S Sminkspegel du bör satsa på.

4.5

Pros

Stilren och kompakt design
Väldigt bärbar
Avtagbar förstoringsspegel

Cons

Endast batteridrivet läge
Ljuslägen och styrka är begränsat

Auxmir sminkspegel – Bästa lilla alternativ

Denna sminkspegel från märket Auxmir är det bästa lilla alternativet i vår topplista över bästa sminkspegel. Trots sin riktigt kompakta storlek har den ett starkt LED-ljus och är perfekt både för smink- och skönhetsrutinerna hemma eller när du är ute på resande fot. 

Sminkspegeln har en 360 graders roterbar design med en dubbelsidig spegel, där ena sidan ger dig en vanlig spegel och den andra sidan ger dig en 10x förstoringsspegel för alla små detaljer. Runtom spegeln sitter det hela 52 stycken justerbara LEG-lampor som du kan ställa in i fem olika nivåer med hjälp av touch-knappen som sitter på själva stativet. Samma knapp används som av- och på-knapp, och du håller du helt enkelt in knappen istället.

Något som gör den här sminkspegeln ännu mer bärbar och smidig är att den är helt trådlös och du behöver inga batterier. Du laddar nämligen sminkspegeln via USB och om du skulle glömma bort att stänga av den när du är klar, har den en smart funktion som stänger av lamporna automatiskt efter 30 minuter. Det sparar både batteri och ström! Om du vill ha en ljusstark, kompakt och bärbar sminkspegel, är detta alternativ från Auxmir helt suveränt.

4.5

Pros

Kompakt och flexibel design
Hela 52 lampor med justerbar ljusstyrka
Smarta funktioner som automatisk avstängning
Trådlös och laddningsbar

Cons

Vissa kan tycka att den är för liten

Hem & Hushåll
En svart plattång ligger över ett öppnat magasin på en vit pläd bredvid en bricka med parfym, smycken och en liten växt.

Bästa plattång: 4 testvinnare som både plattar och lockar håret

Hem & Hushåll
En kvinna sitter framför en spegel och lockar håret.

Bästa locktång: 3 testvinnare för vackra lockar som håller hela dagen