Bästa smartvåg: 3 digitala personvågar som är bäst i test

Amanda Westberg

Med en av de bästa smartvågar som finns kan du få reda på mer än bara din vikt. Gammaldags analoga vågar håller saker och ting simpelt och anger din vikt och ingenting annat, men smartvågar ger dig ytterligare värden som exempelvis fett- och muskelmassa, och kan därför ge dig en bättre övergripande bild av din hälsa.

Om du velat köpa en av de bästa smartvågar som finns, har du kommit till rätt ställe. I den här topplistan har vi nämligen samlat de topp tre bästa alternativen som finns att köpa just nu enligt oss på Testplanet. Du hittar både budget- och premiumalternativ, så det bör finnas något som passar alla.


Withings Body+ – Bäst i test

Maxvikt: 180 kilo Mäter: BMI, fett- och muskelmassa, vätskenivåer, skelettmassa mm.

Withings Body+ är en helt suverän smartvåg och vi har utsett den till testvinnare i vår topplista över bästa smartvågar just nu. Här får du alla viktiga funktioner du behöver för att kunna mäta din vikt och hålla koll på din övergripande hälsa, samtidigt som all data sammanställs och visas på ett tydligt och förståeligt sätt. Ett extra plus är att du får allt detta till ett relativt överkomligt pris.

Installationen på den här smartvågen kan vara lite krångligare än vissa andra modeller, men när du väl kopplat upp den via Bluetooth eller Wi-Fi och skapat din användarprofil flyter allt på enkelt och smidigt. Smartvågen har stöd för tredjepartsappar som Apple Health och Google Fit, där alla dina mätningar sparas automatiskt, så du kan kolla din utveckling i vikt och kroppssammansättning över tid.

En grå Withings Body+ mot en vit bakgrund.
Withings Body+ är en prisvärd och välgjord smartvåg som passar bra för de allra flesta.

Smartvågen har en maxvikt på 180 kilo och har massor av användbara funktioner. Den mäter saker som vikt, fett- och muskelmatta, vätskenivåer, skelettmassa och mer, och har till och med ett speciellt läge för gravida kvinnor. Ett extra plus med denna smartvåg är att du får lite information om vad varje typ av mått faktiskt betyder och kan läsa på lite om exempelvis muskelmassa i den tillhörande appen. Mätningarna är för övrigt konsekventa med en precision som går att jämföra med professionella gymvågar. Du får dock betala lite mer för lyxen.

Massor av funktioner
Exakta mätningar
Hjälpsam information via appen

Något dyrare modell
Installationen är lite krånglig

4.5


Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 – Bästa smartvåg i budgetklass

Maxvikt: 150 kilo Mäter: Vikt, BMI, fett- och muskelmassa, basalmetabolism

Denna smartvåg från Xiaomi bjuder på ett otroligt värde för pengarna. För bara några hundralappar får du en minimalistisk, stilren design som samtidigt är robust och stabil, en lättanvänd och tydlig app där all din data synkroniseras och sparas, samt exakta läsningar av vikt och kroppskomposition.

För att behålla en så stilren och simpel design som möjligt, har Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 en dold skärm i glaset som bara visas när du ställer dig på vågen. Skärmen är ljus och tydlig, och det är enkelt att läsa informationen som visas. Själva glaset har en non-slip-yta och fötterna på vågen har ett bra fäste i golvet, så den känns stabil när du står på den.

En vit Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 mot en vit bakgrund.
Xiaomis smartvåg är otroligt billig med tanke på allt du får för priset.

Smartvågen har en maxvikt på 150 kilo och om du vill hålla det så enkelt som möjligt och bara kolla din vikt, krävs ingen setup och du kan börja använda vågen på en gång. Annars kopplar du smartvågen via Bluetooth och ägnar någon minut åt att skapa din användarprofil. Det finns stöd för upp till 6 olika profiler och varje användare får information om fett- och muskelmassa, BMI och till och med uppskattad basalmetabolism. All data synkroniseras automatiskt till din valda fitness-app och smartvågen har stöd för bland annat Google Fit, Apple Health och Samsung Health.

Stilren och stabil design
Otroligt lågt pris för så många funktioner
Fungerar både med och utan app

Ingen Wi-Fi-anslutning

4


Garmin Index S2 – Bästa smartvåg i premiumklass

Maxvikt: Strax över 180 kilo Mäter: BMI, fett- och muskelmassa, skelettmassa, vätskenivåer mm.

Garmin Index S2 är en utmärkt, men ganska dyr, smartvåg och vi har därför utsett den till bästa smartvåg i premiumklass i vår topplista. Den har en robust och tuff design, en hög maxvikt, gott om funktioner och ger exakta mätningar. Det är ett självklart val för alla som äger en smartklocka från Garmin, men passar bra även för andra användare.

Garmin Index S2 har en design som sticker ut lite mer än de andra modellerna i den här topplistan, med en lite tuffare stil. De som vill ha något lite mer subtilt kommer troligtvis att föredra någon av de andra modellerna, men om du föredrar Garmin-designen eller helt enkelt inte bryr dig så mycket har den här smartvågen mycket att bjuda på.

En svart Garmin Index S2 smartvåg mot en vit bakgrund.
Garmin Index S2 är en lyxig och avancerad smartvåg.

Den ansluts via Bluetooth eller WiFi och synkroniserar automatiskt data till Garmin Connect-appen (och är därför perfekt att kombinera med en Garmin-klocka), men har också stöd för tredjepartsappar som MyFitnessPal, Nike+ och fler. Den har en maxvikt på över 180 kilo och ger dig detaljerad information om vikt och kroppsammansättning på den högupplösta skärmen. Du får information om vikt, BMI, fettprocent, muskelmassa, vätskenivåer, skelettmassa och mer. Den har stöd för upp till 16 olika användarprofiler, låter dig ställa in viktmål och mäter din utveckling över tid med hög precision. Det här är verkligen en smartvåg i toppklass, men du får betala en hel del för den. Med tanke på priset hade vi gärna sett att appen erbjöd lite information om varje mätvärde och vad som är inom ett normalt intervall för ens ålder och kön, men det är bara ett litet klagomål.

Högupplöst och ljus skärm
Brett tredjepartsstöd
Exakta, omfattande mätningar

Ganska dyr
Ingen extra information kring mätvärdena

5


Bästa elbil: 6 modeller i test

Hem & Hushåll

Bästa airfryer: 6 topptestade luftfritöser

Hem & Hushåll

Bästa robotdammsugare: 6 modeller testade