Bästa slowcooker: 3 modeller som är bäst i test

Amanda Westberg

Slipper du helst allt som har med matlagning att göra? Då är en av marknadens bästa slowcookers precis vad du behöver! Dessa smarta köksapparater gör det otroligt bekvämt och simpelt att laga mat och låter dig spara massor av tid som du annars hade spenderat med att så framför spisen. 

Med en slowcooker kan du exempelvis slänga i alla ingredienser på kvällen, ställa in en timer för när den ska starta tillagningen och voila – så har du en färdiglagad middag när du kommer hem från jobbet på eftermiddagen. Så smidigt! Andra fördelar med en slowcooker är bland annat den är väldigt energisnål, bevarar näringsämnena i maten på ett bättre sätt tack vare den långsamma tillagningstiden och är helt suveräna på att få till mört kött som exempelvis pulled pork. Läs bara vidare för vår topplista över bästa slowcookers just nu.

Electrolux ESC7400 – Bäst i test

Vi har utsett Electrolux ESC7400 till testvinnare i vår topplista över bästa slowcookers. Detta är en lyxig slowcooker i rostfritt stål och en stor innergryta i keramik med en kapacitet på 6,8 liter. Detta är alltså en slowcooker som är tillräckligt stor för att göra mat för familjer och passar utmärkt för att tillaga saker som soppor, grytor och mycket mer.

Denna slowcooker har en stilren design som kommer att passa in i de allra flesta kök, men tänk på att den tar upp en del plats på köksbänken, så om du har ett litet kök bör du kanske satsa på en lite mindre modell. På framsidan av slowcookern finns en touchdisplay som gör det enkelt att navigera bland menyer och funktioner, och låter dig även se saker som temperatur och tillagningstid på skärmen. Du kan välja mellan olika värmelägen, ställa in den för olika typer av maträtter, be den hålla maten varm eller ställa in en nedräkningstimer. Innergrytan på 6,8 liter är för övrigt avtagbar och tål maskindisk, så den är enkel att hålla ren. Med ett pris på under tusenlappen är detta verkligen en otroligt bra och prisvärd slowcooker.

5

Pros

Stor kapacitet som räcker till stora familjer
Välgjord konstruktion
Tydlig skärm med tillgång till gott om lägen och funktioner
Överkomligt pris

Cons

Tar upp en del plats på köksbänken, kan vara för stor för vissa

Russell Hobbs Chalkboard Slowcooker – Bästa slowcooker i budgetklass

Russell Hobbs Chalkboard Slowcooker har fått titeln bästa slowcooker i budgetklass i vår topplista, men förutom att vara riktigt prisvärd, har den ett par andra saker som får den att verkligen sticka ut från resten av konkurrensen. Om du är ute efter en bra och billig slowcooker, har ett litet kök eller bara är i behov av en mindre kapacitet och vill ha något med en unik design, är det Russell Hobbs Chalkboard Slowcooker du ska köpa.

Så vad menar vi med en unik design? Tja, som du kanske ser på bilden har själva slowcookern en mattsvart yta som fungerar som en griffeltavla! Detta låter dig skriva små meddelanden till familjen eller helt enkelt skriva namnet på maträtten i slowcookern, så familjemedlemmar som kommer hem vet vad det är. Det är en unik, rolig och användbar detalj som vi inte sett på några andra slowcookers.

Detta är dessutom en lite mindre slowcooker med en kapacitet på 3,5 liter, vilket innebär att den är ett bra val för dig som bara vill ha något litet eller har ont om plats på köksbänken där hemma. Den har tre olika värmelägen och locket i glas gör det enkelt att kika in och kolla hur matlagningen går, utan att behöva öppna locket och släppa ut värmen. Med tanke på att detta är en lite billigare modell, får du dock nöja dig utan lite mer avancerade funktioner. Här finns exempelvis ingen möjlighet att ställa in timers och ingen infodisplay.

4.5

Pros

Speciell design med en unik och rolig detalj
Perfekt för dem som vill ha något litet och lättanvänt
Riktigt överkomligt pris

Cons

Saknar avancerade funktioner som timer och värmehållning
Mindre kapacitet på 3,5 liter kan vara för litet för vissa

Crock-Pot Duraceramic – Bästa slowcooker i premiumklass

Crock-Pot Duraceramic är den absolut lyxigaste modellen i vår topplista över bästa slowcooker just nu. Den har en vacker och reptålig design med nonstick-beläggning, en tydlig infodisplay med funktioner som timer och två olika värmelägen, en gryta som kan användas även på spis och i ugn, samt en stor kapacitet på 6 liter. Här får du egentligen allt du behöver i en slowcooker, men du får vara beredd på att betala en del för lyxen då denna slowcooker har ett pris på närmare 2 000 kronor.

Precis som testvinnaren i vår topplista över bästa slowcooker, är detta en stor modell som kommer att ta upp ganska mycket plats på köksbänken och har en kapacitet som är tillräckligt för att mätta sju personer! Så om du har en stor familj eller vill göra mat för hela veckan, är denna slowcooker alltså helt suverän. På pekskärmen på denna slowcooker kan du välja mellan två olika värmelägen och ställa in en nedräkningstimer på upp till 20 timmar och när maten är färdigtillagad kommer Crock-Pot Duraceramic automatiskt att starta ett varmhållningsläge. Ett till stort plus enligt oss är att själva grytan med glaslock går att använda även på spis och i ugn, så om du exempelvis vill bryna köttbullar för att få en härlig stekyta, kan du göra det på spisen först och sedan låta slowcookern sköta resten av tillagningen. Detta är alltså en riktigt smidig och mångsidig slowcooker som är ett toppenval – om du har budget för den.

5

Pros

Stilren design gjord i premiummaterial
Perfekt storlek – inte för stor, inte för liten
Ger dig tillgång till massor av funktioner och recept

Cons

Åt det dyrare hållet
Ganska kort sladd

Träning & Hälsa
Träningsprylar som ligger på en rosa yogamatta.

Bästa proteinbars: 5 bars med godast smak och bäst innehåll

Hem & Hushåll

Bästa airfryer: 6 topptestade luftfritöser