Bästa skivstångsset: 3 prisvärda kit med tunga vikter för hemmaträningen

Amanda Westberg

Håller du på att bygga ihop ett eget hemmagym och är ute efter det bästa skivstångsset som finns? Då har du kommit till rätt ställe, här har vi nämligen samlat tre prisvärda och tåliga set som sträcker sig upp till tunga vikter och som har fått toppbetyg från kunder. Med ett sådant här set hemma kan du köra mångsidiga och tuffa träningspass utan att behöva särskilt mycket utrymme eller mer utrustning.

Om du vill läsa vidare om träningsutrustning, samt kost och näring, har vi skrivit några fler topplistor om bästa träningsklocka, bästa färdiga proteinshakes, bästa proteinpulver och mer. Klicka bara vidare på sajten för att läsa mer!

C.P Sports (48-160 kg) – Bästa skivstångsset för tunga vikter

Detta skivstångsset från C.P Sports är det perfekta valet för dig som brukar köra med tyngre vikter. Här får du ett set med viktplattor som ger en totalvikt på 160 kilo. Det betyder att du kan köra riktigt tuffa armpass, benpass och helkroppspass med detta set hemma. Om du köper hem det här skivstångssetet till hemmagymmet, behövs det inte så mycket mer sen.

Det är en ganska stor investering eftersom hela setet kostar strax över 2 000 kronor, men med tanke på alla övningar du kan köra med det här setet är det verkligen värt pengarna. Själva stången är 200 cm och 30 mm i diameter och fästena som följer med är typiska klämmor som finns på de flesta gym, så det går enkelt och smidigt att justera vikten. En sak att notera är dock att viktplattorna är ganska tjocka och gjorda i plast och vi har läst i recensioner att vissa kunder upplever dem som något klumpiga.

4.5

Pros

Allt du behöver för att träna hela kroppen
Upp till 160kg

Cons

Ganska tjocka viktplattor
En stor investering

C.P Sports (40 kg) – Bästa skivstångsset för mellanvikter

Detta är ytterligare ett skivstångsset från märket C.P Sports som vi rekommenderar i vår topplista över bästa skivstångsset, fast i en annan viktklass. Vi gillar detta märke starkt då de tillverkar produkter i hög klass utan att bli alldeles för dyra. Detta är produkter som vi tror att de allra flesta har råd med. Om du är ute efter ett skivstångsset med vikter i mellanklass, är det detta du bör satsa på.

Här får du ett skivstångsset som sträcker sig upp till 40 kilo och är perfekt för intensiva fitness- och styrkepass hemma. Själva stången skiljer sig en del från skivstångssetet med tunga vikter som du kan läsa om här ovanför. Istället för en metallstång får du en vadderad variant som dessutom går att skruva isär för att göra om till hantlar, vilket gör skivstångssetet riktigt mångsidigt. Stången går att justera från en längd på 50 centimeter hela vägen upp till 130 centimeter. Ett litet minus med detta skivstångsset är att viktfästena är varianter som skruvas på stången. Det innebär att de sitter säkert på plats när du väl skruvat på dem, men det tar ganska lång tid jämfört med fästen som man helt enkelt klämmer för att öppna och sedan fästa på stången.

4

Pros

Perfekt för fitness- och styrkepass
Går att göra om till hantlar
Prisvärt

Cons

Skruvfästen känns segt

Bad Company Aerobic (19 kg) – Bästa skivstångsset för lätta vikter

Detta skivstångsset från Bad Company påminner om skivstångsseten som används för träningspass som Tabata och liknande. De är lite lättare och plastigare varianter, och är perfekta för dig som vill köra med lite lättare vikter och högre intensitet. 

Detta skivstångsset sträcker sig upp till 19 kilo uppdelat på 6 viktplattor som inkluderar 2 x 1,25 kilo, 2 x 2,5 kilo och 2 x 5 kilo. Bad Company har dessutom valt att använda fästen med fällbara lås, vilket är vår personliga favorit då de är enkla att fästa och lossa, och sitter säkert på plats. Själva stången har dessutom ett tunt skumöverdrag som gör det enklare att få ett bra grepp samtidigt som den blir bekvämare att hålla i. Skivstångssetet har fått höga betyg från nöjda kunder, med en poäng på 4,4 av 5 stjärnor från 640 recensioner på Amazon. Så om du vill ha ett riktigt välgjort och prisvärt skivstångsset för alla dina träningspass hemma, är detta alternativet du bör satsa på.

4.5

Pros

Perfekt för nybörjare eller högintensiva träningspass som Tabata
Bästa valet av fästen
Bra grepp och bekvämt att hålla i

Cons

19 kilo kan vara för lätt för en del

Träning & Hälsa

Bästa träningshörlurar: 5 testvinnare listade

Träning & Hälsa

Bästa träningsklocka: 8 topptestade klockor