Bästa skaftdammsugare: 5 topptestade modeller

TestPlanet

Välkommen till vårt jämförande test över bästa skaftdammsugare. Dessa smidiga dammsugare har blivit allt mer populära på senare tid och det är enkelt att förstå varför. Det är mångsidiga städredskap som kombinerar kraftfull dammsugningsprestanda med bekvämligheten hos ett smidigt och lättanvänt skaft. Med en skaftdammsugare är det enkelt att komma åt överallt i hemmet, som svåråtkomliga områden som trappor och hörn eller under möbler.

I vår topplista över bästa skaftdammsugare hittar du ett gäng modeller i olika prisklasser. När vi testar skaftdammsugare kollar vi på saker som sugkraft, batteritid, kapacitet och användarvänlighet, samt hur bra de presterar på olika golvytor. Vi har försökt hålla en bra variation i topplistan, så det bör finnas något som passar alla behov och budgetar, oavsett om du bor i ett stort hus eller en liten lägenhet.


Dyson V15 Detect Absolute – Bäst i test

Batteritid: Upp till 60 minuter Behållare: 0,75 liter Vikt: 3,1 kilo

Dyson V15 Detect Absolute är en skaftdammsugare i absolut toppklass.

Dyson V15 Detect Absolute är den bästa skaftdammsugaren du kan köpa just nu. Det är en toppmodern skaftdammsugare som imponerar med avancerade funktioner och kraftfull prestanda. Den är utrustad med Dysons patenterade ”Laser Slim Fluffy”-golvborste som använder sig av en inbyggd lasersensor för att upptäcka mikroskopiska partiklar och damm som annars kan vara svåra att se. Denna innovativa teknik gör det enkelt att få perfekta städresultat varje gång.

Kraftfull motor
Skaftdammsugaren har en imponerande sugkraft och drivs av Dysons kraftfulla V15-motorteknologi, vilket gör att den kan ta itu med allt från fina partiklar till större smulor utan några som helst problem. Den har dessutom en ganska stor kapacitet på upp till 0,76 liter, vilket innebär att du inte behöver tömma behållaren särskilt ofta.

Dyson V15 Detect Absolute har riktigt smarta funktioner.

Avancerat filtreringssystem
Förutom den imponerande prestandan är Dyson V15 Detect Absolute utrustad med ett gäng praktiska funktioner som trådlös laddning, en sugkraft som kan anpassa sig automatiskt efter golvytan och ett avancerat filtreringssystem för att fånga upp allergener och föroreningar. Detta är alltså en skaftdammsugare i toppklass, men du får betala en hel del för den kraftfulla prestandan och alla smarta funktioner.

Hemsida

Enormt kraftfull
Smart LCD-skärm och laser som lyser upp dammpartiklar
Behöver inte tömmas så ofta

Den är väldigt, väldigt dyr

5


Roidmi S1E – Bästa billiga skaftdammsugare

Batteritid: Upp till 40 minuter Behållare: 0,4 liter Vikt: 1,3 kilo

Roidmi S1E är liten och smidig.

Om du vill ha en billig skaftdammsugare kan vi tipsa om Roidmi S1E. Det är en sladdlös skaftdammsugare som erbjuder en kraftfull rengöring trots sitt låga pris. Den har en 222V-motor med en imponerande sugkraft som effektivt suger upp allt från damm, smuts och andra partiklar från olika ytor.

Ganska liten behållare
Roidmi S1E har också flera användbara funktioner för att underlätta rengöringsprocessen. Du får bland annat en avtagbar dammbehållare med en kapacitet på 0,4 liter, vilket gör skaftdammsugaren enkel att tömma och göra rent. Kapaciteten är dock ganska liten, så du kommer behöva tömma den med jämna mellanrum.

Roidmi S1E är en riktigt prisvärd skaftdammsugare.

Kommer åt överallt
Sett till design får du ett bekvämt och ergonomiskt handtag kombinerat med en lätt vikt. Skaftdammsugaren är enkel att använda och manövrera även i trånga utrymmen. Den är utrustad med ett batteri på 2 500 mAh, vilket ger en batteritid på cirka 40 minuter per laddning. Det är tillräckligt länge för att hinna städa även lite större lägenheter eller mindre hus. Om du vill ha en prisvärd skaftdammsugare som erbjuder bra prestanda och funktionalitet, är Roidmi S1E ett utmärkt alternativ.

Hemsida

Bra prestanda till ett lågt pris
Lätt vikt och smidig design
Hyfsat lång batteritid

Ganska svag sugkraft på mattor
Lite mindre behållare

4.5


Hoover H-Free 800 – Bästa smarta skaftdammsugare

Batteritid: Upp till 35 minuter Behållare: 0,7 liter Vikt: 2,2 kilo

Hoover H-Free 800 har ett gäng smarta och användbara funktioner.

Hoover H-Free 800 är en kraftfull 2-i-1-skaftdammsugare med ett gäng användbara funktioner och ett extra starkt turboläge. Den har en 250W-motor som ser till att den effektivt kan suga upp damm, smuts och andra partiklar från ett gäng olika ytor.

Massor av smarta funktioner
Det som framför allt får denna skaftdammsugare att sticka ut är dess smarta funktioner som finns tillgängliga i dess tillhörande app. I appen hittar du allt från hur mycket batteritid den har kvar och hur full behållaren är till hur många kalorier du förbränner under städningen! Behållaren har en kapacitet på 0,5 liter och är avtagbar, vilket gör den enkel att tömma och göra rent efter användning. 

Hoover H-Free 800 ger dig mycket för pengarna.

Riktigt prisvärd
För att vara en skaftdammsugare får du en ganska imponerande batteritid på cirka 45 minuter per laddning. Notera dock att den sjunker en del om du väljer att använda det kraftfulla turboläget. Prismässigt erbjuder denna skaftdammsugare en riktigt bra kombination av prestanda och funktioner till ett överkomligt pris strax under 2 000 kronor.

Hemsida

Ett gäng användbara och smarta funktioner
Finns ett turboläge för extra sugkraft
Smidig 2-i-1-design

Turboläget dränerar batteriet ganska snabbt

4


Miele Triflex HX1 Cat & Dog – Bästa skaftdammsugare för dig med husdjur

Batteritid: Upp till 60 minuter Behållare: 0,5 liter Vikt: 4,5 kilo

Miele Triflex HX1 Cat & Dog är perfekt för dig som har pälsdjur.

Om du har husdjur som hårar ned mycket i hemmet kan vi varmt tipsa om Miele Triflex HX1 Cat and Dog. Det är en kraftfull skaftdammsugare speciellt utformad för att hantera både vanligt skräp och lite tuffare djurhår. Om du är trött på att försöka få bort päls från mattor och möbler, kan denna skaftdammsugare vara lösningen på alla dina problem.

Kraftfull Vortex-teknologi
En av dess mest imponerande funktioner är dess flexibla 3-i-1-design som gör det möjligt att enkelt anpassa den för olika typer av rengöring. Du kan använda den som en traditionell sladdlös skaftdammsugare, som en handhållen variant för mindre ytor eller som en riktigt smidig och kompakt dammsugare för trånga utrymmen. Den är utrustad med kraftfull Vortex-teknologi som ger helt suverän sugkraft och kan enkelt hantera djurhår på olika typer av golv och mattor.

Miele Triflex HX1 Cat & Dog är riktigt kraftfull och hanterar olika typer av golvytor bra.

Lång batteritid för att vara en skaftdammsugare
När det kommer till batteritid kan den hålla igång i upp till 60 minuter på en full laddning. Det är en ganska lång batteritid för att vara en skaftdammsugare och bör vara mer än tillräckligt för att du ska hinna städa hela hemmet. Det går dessutom att byta batteri på den, så du enkelt kan skifta mellan två medan det ena laddar. Notera att detta är en lyxig skaftdammsugare i toppklass och den kostar därför en hel del, men om du har husdjur hemma är det en helt suverän investering.

Hemsida

Helt suverän på att suga upp päls
Går att byta batteri
Flera olika städlägen

Den är dyr
Lite tyngre än andra skaftdammsugare

4


Electrolux Pure Q9 – Bästa batteritid

Batteritid: Upp till 75 minuter Behållare: 0,4 liter Vikt: 2,6 kilo

Electrolux Pure Q9 har en riktigt imponerande batteritid.

Electrolux Pure Q9 är en riktigt bra och prisvärd skaftdammsugare från Electrolux. Den har en kraftfull prestanda som den kombinerar med PureQ-teknologin för brusreducering, som gör att den blir väldigt tystgående under städning. Det är en mångsidig och flexibel skaftdammsugare som är enkel att manövrera runt möbler och andra hinder och går att klicka hem för ett pris i mellanklassen.

Smidig och enkel att styra
Skaftdammsugaren har en 180° EasySteer-design som gör den smidig och enkel att kontrollera även i trånga utrymmen. Den har dessutom ett flexibelt borsthuvud som du snabbt och enkelt kan anpassa efter olika golvtyper och städbehov för perfekta resultat. Skaftdammsugaren kan effektivt suga upp smuts, damm och hår på både hårda golv och mattor.

Electrolux Pure Q9 har en kompakt storlek.

Batteritid i en klass för sig
Batteriet på Electrolux Pure Q9 imponerar, med en batteritid på upp till 75 minuter. Det är längre än vad du får på de flesta andra skaftdammsugare. Batteritiden beror dock lite på vilken effektinställning du kör på. Det finns tre olika lägen att välja mellan och de är enkla att byta mellan för att anpassa sugkraften efter behov. Batteritiden är tillräckligt lång för att hinna städa även större hus och skaftdammsugaren har dessutom snabbladdningsteknik, så det går fort att ladda upp batteriet igen.

Hemsida

Lång batteritid och snabbladdningsteknik
Har LED-lampor som lyser upp partiklar på golvet

Väldigt liten behållare på 0,3 liter

4


Bästa TV