Bästa robotdammsugare: 6 modeller testade

TestPlanet

Med en av de bästa robotdammsugarna på marknaden slipper du en stor del av den tråkiga städningen i hemmet. Dessa smarta enheter sköter nämligen dammsugningen åt dig, så du kan ägna din tid till något roligare än städning!

I den här topplistan har vi testat och jämfört de bästa robotdammsugarna på marknaden just nu och vi har kollat på saker som rengöringsprestanda, navigeringssystem, funktioner, batteritid och mer. Oavsett om du har husdjur, allergier eller bara vill ha en bekvämare städupplevelse, bör du hitta något i den här topplistan som passar dina behov och din budget.


Roomba J7 Plus – Bäst i test

Batteritid: Upp till 120 minuter Behållare: 0,4 liter Självtömning: Ja

I vårt jämförande test är iRobot Roomba Combo J7 Plus testvinnaren just nu. Den erbjuder en imponerande rengöringsprestanda och smarta funktioner, kombinerat med en avancerad navigeringsteknik som gör att den smidigt kan manövrera runt möbler och andra hinder i ditt hem. Den använder sig också av LiDAR-sensorer, som hjälper den att skapa en exakt kartläggning av alla rum och göra städningen mer noggrann och effektiv.

Kraftfull och mångsidig
Robotdammsugaren har ett kraftfullt sug och kan hantera allt från små partiklar till större skräp samt klara av olika golvtyper och kan även moppa golven. Den här robotdammsugaren är också ett hyfsat alternativ om du har husdjur hemma, då den har en speciell funktion som effektivt tar hand om hår från husdjur.

Högljudd självtömning
Andra smarta funktioner inkluderar en telefonapp, som låter dig schemalägga städningar och övervaka robotdammsugarens aktivitet på distans. När den är klar med städningen och tillbaka vid sin laddningsstation, tömmer den dessutom innehållet i påsen själv. Denna process är väldigt högljudd, men tar bara några sekunder som tur är.

Hemsida

Kartlägger och navigerar rum exakt
Enkel att komma igång med
Bra batteritid
Moppar också

En av de dyraste modellerna
Ganska högljudd

4.5


Eufy RoboVac 11S – Bästa billiga robotdammsugare

Batteritid: 100 minuter Behållare: 0,6 liter Självtömning: Nej

Eufy RoboVac 11S är en topptestad robotdammsugare för dem som vill ha ett riktigt bra budgetalternativ. Här får du en pålitlig och prisvärd lösning för automatiserad dammsugning. Den har en slank och kompakt design som gör att den enkelt kan navigera runt i ditt hem och komma åt runt och under möbler utan problem.

Noggrann städning
När det gäller dess rengöringsprestanda imponerar den, framför allt när det kommer till hårda golv, där den effektivt samlar upp damm och skräp. Det sitter även en borste på sidan av robotdammsugaren som hjälper till att slunga ut damm och skräp från kanter och hörn. Ett extra plus är att denna robotdammsugare också är väldigt tystgående och du kan välja att schemalägga ständningar för att starta när du exempelvis är på jobbet.

Saknar några avancerade funktioner
Även batteritiden på Eufy RoboVac 11s imponerar och den enda punkten där det faktiskt märks att det är en lite billigare modell, är det faktum att den saknar några avancerade funktioner som dyrare konkurrenter erbjuder. Dessa funktioner inkluderar kartläggningsteknik och anslutning till smarta hem-system, men för övrigt är det en helt suverän och prisvärd robotdammsugare.

Hemsida

Du får riktigt mycket för priset här
Kompakt och stilren design
Bra prestanda framför allt på hårda golv

Ganska liten behållare för damm och skräp
Saknar en del smarta funktioner som app och röststyrning

4


iRobot Roomba S9+ – Bästa premium robotdammsugare

Batteritid: Upp till 120 minuter Behållare: 0,44 liter Självtömning: Ja

iRobot Roomba S9+ är en lyxig robotdammsugare i absolut toppklass som erbjuder en kombination av kraftfull rengöring och avancerade funktioner. Med sin avancerade navigeringsteknik och avancerade sensorer kan den smidigt navigera runt i hemmet och rengöra på ett effektivt sätt. Den tar sig lätt runt möbler och andra hinder i hemmet och är väldigt bra på att komma åt i hörn och kanter.

Klarar till och med av husdjurspäls
Robotdammsugaren har ett riktigt kraftfullt sug, som ser till att den kan städa upp damm och skräp utan problem, men även lite tuffare partiklar som hår och husdjurspäls. När den är klar med städningen åker den tillbaka till sin laddningsstation och tömmer innehållet i påsen själv, så den kräver väldigt lite underhåll.

Går att styra från distans
Den kombinerar sin kraftfulla rengöringsförmåga med ett gäng avancerade funktioner som exempelvis möjligheten att använda en smart telefonapp för att schemalägga städningar, övervaka städningen och till och med styra robotdammsugaren från distans. Smidigt! Du får alltså en robotdammsugare i toppklass här, men den har också ett pris att matcha och är en av de dyrare modellerna du kan köpa.

Hemsida

En robotdammsugare i premiumklass
Kommer åt i hörn riktigt bra
Bra dammsugning och automatiskt tömning

En av de dyraste robotdammsugare du kan köpa
Du behöver köpa till dammpåsar

4.5


Neato D10 – Bästa robotdammsugare för dem med allergi

Batteritid: Upp till 300 minuter Behållare: 0,7 liter Självtömning: Nej

Neato D10 är robotdammsugaren du bör välja om du har problem med allergier. Det är nämligen en robotdammsugare med avancerad teknik och imponerande prestanda som har ett inbyggt HEPA-filter, som plockar upp nästan alla allergener (99,97%) från luften och ytor, så små som 0,3 mikron.

Navigering med hjälp av laserteknik
Själva rengöringen är dessutom effektiv och kraftfull, och fungerar utmärkt på olika golvtyper. Robotdammsugaren använder ett smart navigeringssystem för att finna sin väg runt i hemmet. Den skapar en detaljerad karta över hemmet med hjälp av laserteknik och navigerar exakt runt möbler och diverse hinder. Den kan dock ha lite problem att upptäcka låga möbler och kan ibland klättra upp på dem och låga avsatser.

En ljusgrå Neato D10 visas upp mot en vit bakgrund.

En batteritid som krossar konkurrensen
Några andra stora plus för denna robotdammsugare är dess stora dammbehållare på 0,7 liter, möjligheten att ansluta till olika smarta hem-system och en imponerande lång batteritid på upp till 300 minuter, vilket är mer än dubbelt så länge som majoriteten av dess konkurrenter. Via telefonappen kan du dessutom övervaka och styra robotdammsugarens aktivitet på distans, vilket gör detta till en riktigt effektiv och mångsidig robotdammsugare.

Hemsida

Har inbyggt HEPA-filter för dem med allergier
Riktigt imponerande batteritid
Städar bra på både hårda golv och mattor

Kan ha svårt att upptäcka låga möbler
Ganska grundläggande funktioner i appen

4.5


Electrolux Pure i9.2 – Bästa robotdammsugare för dem med husdjur

Batteritid: 100 minuter Behållare: 0,7 liter Självtömning: Nej

Om du har husdjur hemma så är robotdammsugaren Electrolux Pure i9.2 det bästa alternativet för dig. Den är nämligen helt suverän på att suga upp hår och husdjurspäls från hårda golv och mattor, och packar dem tätt i sin behållare.

Kraftfull men högljudd
Den goda förmågan att plocka upp husdjurspäls, som många andra robotdammsugare har problem med, är tack vare en riktigt kraftfull sugkraft. Detta ser till att den kan plocka upp allt från damm, skräp och päls från ytor utan problem, men robotdammsugarens starka sugkraft gör också att den är ganska högljudd vid användning.

Speciellt formad kropp
Robotdammsugaren klarar av att köra över höga trösklar utan problem och navigerar bra runt möbler. Dess D-formade kropp gör också att den kommer åt väldigt bra i hörn, även om den fortfarande har lite problem att få helt rent vid trösklar. Den saknar tyvärr fortfarande moppfunktion, men den tidigare halvdana mjukvaran har uppdaterats och är numera mycket bättre och har färre buggar. Överlag är detta en utmärkt robotdammsugare och perfekt för dig som har husdjur hemma.

Hemsida

Packar damm, skräp och hår riktigt tätt
Väldigt bra på att komma åt i hörn

Ingen inbyggd moppfunktion
Ganska högljudd vid städning

4

Eufy RoboVac G30 Hybrid – Bästa robotdammsugare för hus och stora lägenheter

Batteritid: 100 minuter Behållare: 0,6 liter Självtömning: Nej

En Eufy RoboVac G30 Hybrid visas upp mot en vit bakgrund bredvid en mobil som kör den tillhörande appen.
Eufy RoboVac G30 Hybrid är kraftfull och användarvänlig.

Eufy RoboVac G30 Hybrid är en smart robotdammsugare som erbjuder effektiv rengöring och praktiska funktioner. Den har en stark sugkraft som effektivt suger upp smuts och damm från olika ytor. Batteritiden är imponerande för att vara en robotdammsugare och håller tillräckligt länge för att hinna täcka stora ytor innan den behöver laddas. Om du bor stort är detta alltså ett riktigt bra alternativ.

Lång batteritid och smart navigering
Batteritiden på Eufy RoboVac G30 Hybrid ligger på cirka 100 minuter, vilket innebär att den hinner städa även större lägenheter och hus innan den behöver laddas. När batteriet väl är slut, navigerar den själv hem till sin laddningsstation för att börja ladda. Robotdammsugaren använder sig av en smart laser för att skanna och kartlägga ditt hem, för enklare och mer tidseffektiv navigering. Med hjälp av detta kan den också upptäcka och undvika hinder som föremål på golvet eller möbler.

En Eufy RoboVac G30 Hybrid håller på att suga upp hundmat från ett trägolv.
Eufy RoboVac G30 Hybrid suger effektivt upp både små partiklar och större skräp.

Ingen självtömning
Eufy RoboVac G30 Hybrid gör ett bra jobb med att suga upp damm och annat skräp från olika typer av golv och mattor. Den har också en moppfunktion för rengöring av hårda golv. Behållarens kapacitet är godkänd med en storlek på 0,6 liter. Robotdammsugaren har tyvärr inte självtömning, så den kräver lite underhåll efter ett par städningar, men den är enkel att tömma när den väl är full. Du får också tillgång till en medföljande app för robotdammsugaren, där du kan styra robotdammsugaren, göra städscheman och välja mellan olika rengöringslägen. Sammanfattningsvis är detta en riktigt bra allround robotdammsugare med stark sugkraft, lång batteritid, smart navigering och ett gäng användare funktioner.

Hemsida

Hinner städa stora ytor innan den behöver laddas
Smart navigering och bra app
Suger upp damm och skräp effektivt

Ingen självtömning
Inte den största behållaren

4


Bästa skaftdammsugare

Bästa aifryer