Bästa pulsband: 6 topptestade bröstband med exakta mätningar

Amanda Westberg

Pulsband är inte bara ett användbart tillbehör för erfarna träningsentusiaster, de är en oumbärlig följeslagare för att maximera din prestanda och dina resultat, oavsett nivå och typ av aktivitet. Dessa smarta enheter ger dig insikter i din hjärtrytm och kondition, oavsett om du är en passionerad löpare, cyklist, eller gymfantast. De är ett perfekt tillbehör att kombinera med träningsklockan, för ännu bättre precision i mätningarna.

I den här guiden har vi valt ut de enligt oss bästa pulsband som finns att köpa just nu, för att hjälpa dig att hitta det perfekta verktyget för att nå dina träningsmål. Oavsett om du är ute efter att övervaka din kondition, optimera din träning eller helt enkelt förbättra din hälsa, kommer ett pulsband att vara en riktigt bra investering för dig.


Garmin HRM-Pro Plus – Bäst i test

Bäst för: Multisport Vikt: 52 gram Pris (cirka): 1 600 kronor Batteritid (cirka): 1,5 år

Garmin är vår testvinnare i topplistan över bästa pulsband.

Garmin HRM-Pro Plus är testvinnare i vår guide över bästa pulsband just nu. Det är ett högpresterande pulsband som har utformats för att tillgodose de mest krävande idrottarnas behov, men passar även utmärkt för idrottare på hobbynivå eftersom det har ett relativt överkomligt pris. Med avancerad teknik och pålitliga mätningar är detta pulsband det perfekta verktyget för att optimera din träning och övervaka din kondition.

Avancerad teknik
Garmin HRM-Pro Plus använder sig av ANT+ och Bluetooth-teknologi för att kunna erbjuda exakt och snabb pulsmätning från alla dina träningspass. Något som skiljer detta pulsband från liknande, men billigare alternativ från Garmin, är att det också kan mäta rörelsetakt och löpekonomi för att sedan kunna ge dig djupgående insikter kring din träning. Om du är seriös med din träning och siktar på att utvecklas, är detta ett stort plus.

Bred kompatibilitet
Som ett Garmin-pulsband är det kompatibelt med de flesta Garmin-enheter. Du hittar den kompletta listan över kompatibla enheter på Garmins hemsida. Sett till batteritid kan du räkna med cirka 1,5 år (beroende på användning) innan du behöver tänka på att byta batteri. Om du vill ha ett Garmin HRM-Pro Plus behöver du lägga ut mellan 1 000-1 500 kronor, lite beroende på återförsäljare och eventuella kampanjer.

Otroligt exakta mätningar
Bekvämt, elastiskt band
Avancerade sensorer
Relativt prisvärt

Något lägre batteritid än andra pulsband från märket

5


Garmin HRM-Dual – Bästa pulsband i budgetklass

Bäst för: Multisport Vikt: 54,5 gram Pris (cirka): 849 kronor Batteritid: 3,5 år

Ett svart Garmin HRM-Dual mot en vit bakgrund.
Garmin HRM-Dual är ett riktigt prisvärt alternativ.

Garmin HRM-Dual är bästa pulsband om du vill ha ett alternativ med hög precision och komfort, kombinerat med ett riktigt överkomligt pris. Detta pulsband är utformat för en bred skara av idrottare och träningsentusiaster och ger en exakt mätning av din puls för att förbättra din träning och går att klicka hem för under tusenlappen.

Bekväm passform
Garmin HRM-Dual använder ANT+ och Bluetooth-teknologi för att kunna mäta alla dina träningspass och leverera pålitlig pulsmätning i realtid. Du fäster pulsbandet med ett justerbart elastiskt band som sitter bekvämt och stabilt runt bröstet, utan att klämma åt för hårt någonstans. Materialet upplevs inte heller som särskilt svettigt och du kan enkelt skölja av pulsbandet i ljummet kranvatten efter träningspasset för att hålla det fräscht. Pulsbandet är kompatibelt med Garmin-enheter samt andra träningsappar och -enheter som stöder ANT+ och Bluetooth.

Riktigt lång batteritid
Ett annat fint plus med detta pulsband är dess imponerande batteritid. Du kan räkna med en batteritid på upp till 3,5 år (vid en timmes använding per dag) och när batteriet väl tar slut, är det enkelt att byta ut med ett nytt. Allt detta kombinerat med ett pris på cirka 500-600 kronor gör Garmin HRM-Dual till ett otroligt välgjort och prisvärt pulsband, som kommer att passa de flesta alldeles utmärkt.

Otroligt prisvärt
Hög precision för en liten peng
Imponerande batteritid på flera år

Saknar några avancerade sensorer du hittar i dyrare modeller

4.5


Polar H10 – Prisvärt alternativ

Bäst för: Multisport Vikt: 60 gram Pris (cirka): 899 kronor Batteritid (cirka): 400 timmar

Ett svart Polar H10 mot en vit bakgrund.
Polar H10 är också ett riktigt bra alternativ.

Polar H10 får en placering i vårt jämförande test över bästa pulsband, då det är ett pålitligt alternativ som sätter exakt pulsmätning i centrum av din träning. Det fungerar utmärkt för en bred målgrupp av idrottare och går dessutom att klicka hem för ett överkomligt pris.

Bluetooth och ANT+
Polar H10 använder sig av avancerad EKG-teknologi för att möjliggöra noggranna och pålitliga pulsmätningar från alla dina träningspass. Pulsbandet fungerar smidigt med ett brett utbud av träningsappar, fitnessutrustning och andra enheter som stöder Bluetooth och ANT+. Pulsbandet från Polar är bekvämt att använda och går enkelt att justera, för att passa de flesta kroppstyper och behåller sin säkra passform även under intensiva träningspass.

Perfekt för simning
Polar H10 är ett bra alternativ för triathleter och simmare, då det är vattentåligt. Men det passar utmärkt även för andra typer av idrotter, så som löpning, cykling och gympass. Det har en batteritid på cirka 400 timmar och när batteriet tar slut, är det enkelt att byta ut. Du får lägga ut mellan 800-1 200 kronor för detta pulsband.

Vattentålig och passar därmed utmärkt för triathleter
Brett stöd

Inte den längsta batteritiden

4.5


Polar Verity Sense – Bästa pulsband för gymmet

Bäst för: Gymträning Vikt: 19 gram Pris (cirka): 1 099 kronor Batteritid (cirka): 30 timmar

Ett svart Polar Verity Sense mot en vit bakgrund.
Polar Verity Sense är ett bra val för dem som gymmar mycket.

Polar Verity Sense är ett mångsidigt pulsband som levererar exakt data för att mäta och förbättra dina träningspass. Det är inte lika bekvämt som andra alternativ i vårt jämförande test över bästa pulsband, men den något annorlunda designen har ett syfte och gör det möjligt att använda pulsbandet på flera olika sätt. Låt oss förklara.

Mångsidig design
Polar Verity Sense har en ganska stor sensordel med en klämma som är placerad bredvid på själva bandet som går runt armen. Denna kan upplevas som lite större och mindre bekväm jämfört med lite nättare alternativ, men det är av en anledning. Själva sensordelen går nämligen att ta av och sedan fästa på exempelvis simglasögon med hjälp av den lilla klämman. Detta är något som vi inte ser på så många andra pulsband och är något som gör det riktigt mångsidigt.

Ganska kort batteritid
Polar Verity Sense är kompatibelt med en mängd olika träningsappar och enheter tack vare Bluetooth och ANT+. Du får en ganska kort batteritid på cirka 30 timmar, men det är uppladdningsbart, så du behöver inte tänka på att köpa nya batterier till detta pulsband. Priset för Polar Verity Sense ligger på cirka 800-1 200 kronor.

Smart, mångsidig design
Placeras runt armen för dem som föredrar det
Brett stöd

Endast 30 timmar batteritid, dock uppladdningsbart
Sensordelen kan upplevas som lite obekväm

4


Garmin HRM-Swim – Bästa pulsband för simmare

Bäst för: Simning Vikt: 72 gram Pris (cirka): 1 200 kronor Batteritid (cirka): 2 år

Ett blått Garmin HRM-Swin mot en vit bakgrund.
Garmin HRM-Swin är ett suveränt val för simmare.

Garmin HRM-Swim är det ultimata pulsbandet för simmare som vill kunna mäta sina träningspass med hög precision och utveckla sin träning till nästa nivå. Här får du ett paket som kombinerar avancerad teknik med en vattentålig design, i ett pulsband som är speciellt utformat för simning.

Perfekt för pool och öppet vatten
Garmin HRM-Swim använder sig av ANT+ för att mäta alla dina träningspass. Pulsbandet är designat för att klara av både simning i pooler och öppet vatten, vilket gör det till det perfekta valet för både simmare och triathleter. Det liknar övriga pulsband från Garmin i design, med ett mjukt och justerbart band som säkerställer en bekväm och säker passform.

Går inte att byta batteri
Vårt största klagomål kring Garmin HRM-Swin är dess batterilösning. Batteriet håller hyfsat länge med en batteritid på upp till två år, lite beroende på användning och förhållandena i vattnet. Men när det väl tar slut går det inte att byta ut eller ladda upp själv. Om du vill kunna fortsätta använda pulsbandet efter att batteriet tagit slut, behöver du skicka det till Garmin eller ett auktoriserat servicecenter för att få hjälp. Det känns onödigt krångligt. Priset för Garmin HRM-Swim ligger på cirka 1 100-1 500 kronor.

Speciellt utformad för simning
Fungerar både i pool och öppet vatten
Exakta mätningar

Åt det dyrare hållet
Batterilösningen är sådär

4

Garmin HRM-Fit – Bästa pulsband för kvinnor

Bäst för: Kvinnor Vikt: 53 gram Pris (cirka): 1 899 kronor Batteritid (cirka): 1 år

Garmin HRM-Fit är speciellt framtagen för användning med sportbehå.

Garmin HRM-Fit är en avancerad pulsmätare som påminner om märkets tidigare pulsband, med en viktig skillnad – det är framtaget specifikt för kvinnor, då det har en design som går att fästa direkt på sportbehån, istället för att placeras runt bröstkorgen och under sportbehån. Detta gör det mycket bekvämare att använda och trycker inte åt på samma sätt som traditionella pulsband kan göra ibland.

Kräver rätt typ av sportbehå
Vi ger Garmin stora pluspoäng för att ha tänkt på detta och tanken är god, men det är värt att nämna att prestandan varierar en del beroende på vilken typ av sportbehå du använder. På Garmins hemsida hittar du en genomgång på vilken typ av sportbehå du behöver använda med pulsbandet och du behöver tänka på saker som en relativt tajt passform, inga störande designdetaljer, rätt typ av axelband och mer. Om du har en sportbehå som sitter ganska löst, blir läsningarna långt ifrån korrekta. Detta är lite synd och gör användningen med pulsbandet ganska begränsad och vi hoppas på att få se förbättringar på denna front för framtida modeller.

Riktigt bekvämt att bära
Pulsbandet fungerar dock utmärkt med rätt typ av behå, med exakta läsningar och enkel anslutning till en mängd Garmin-klockor (dock inte alla, så kolla kompatibilitet med din Garmin-klocka innan du beställer hem det). Pulsbandet fästs enkelt på sportbehån med tre knäppen, har en lätt vikt på cirka 50 gram och känns knappt när man har det på sig. Batteritiden ligger på cirka 1 år, vilket är lite kortare än andra pulsband från Garmin.

Riktigt bra idé
Fungerar utmärkt med rätt typ av sportbehå
Bekvämare passform
Smidiga fästen

Petig när det gäller typ av sportbehå
Inkorrekta läsningar vid lös passform
Lite kortare batteritid

3.5


Bästa billiga hörlurar: 5 budgethörlurar som är bäst i test

Träning & Hälsa
En Whey 100-påse står på en skärbräda på ett köksbord, med en skopa pulver framför sig och en växt bakom.

Bästa proteinpulver: 4 märken med godast smak och bäst innehåll

Träning & Hälsa
En hand håller upp en färdig proteinshake över ett sänglakan.

Bästa färdiga proteinshakes: 5 shakes med godast smak och bäst innehåll