Bästa proteinpulver: 4 märken med godast smak och bäst innehåll

Amanda Westberg

Marknaden över proteinpulver har vuxit och blivit enorm under de senaste åren. Idag finns det en hel djungel av märken, typer och smaker att leta sig genom. Att hitta just bästa proteinpulver för dig och dina träningsmål kan snabbt bli att kännas överväldigande. Därför har vi skrivit ihop det här jämförande testet.

Här har vi samlat vad vi tycker är de absolut bästa proteinpulvren som finns att beställa hem just nu. I våra tester och ranking har vi framför allt kollat på innehåll, men även andra viktiga faktorer som smak och pris – det kan nämligen skilja sig en hel del mellan olika märken. Högst upp i listan hittar du vår testvinnare, alltså det proteinpulvret vi tror kommer passa bäst för de allra flesta. Detta följs upp av riktigt solida budgetalternativ, godast smaker, högst proteininnehåll och så vidare. Vi hoppas att du finner det du söker – och lycka till med träningen!


Whey 80 – Bäst i test

Innehåll per 100g pulver (cirka): 75 gram protein, 395 kalorier Pris (1 kg): 259 kronor

En blå påse med proteinpulver av sorten Whey 80, visas upp mot en vit bakgrund.
Whey 80 är det bästa alternativet för de allra flesta enligt oss.

Whey 80 är det kanske mest populära och bästa proteinpulvret för de allra flesta. De har en riktigt bra balans mellan innehåll och pris, och finns dessutom tillgängligt i massor av olika smaker att välja mellan. Du kan välja att beställa Whey 80 i ett gäng olika storlekar som sträcker sig från påsar på 1 kg till 4 kg, samtidigt som vissa återförsäljare som exempelvis Gymgrossisten låter dig mixa och matcha olika 3-4 smaker av 1 kilos påsar till ett överkomligt pris.

Suveränt allround proteinpulver
Whey 80 är ett vassleprotein och finns som tidigare nämnt tillgängligt i massor av olika smaker som täcker allt från klassiska smaker som banan, vanilj, jordgubb och choklad, till lite mer spännande smaker som karamellatte, hasselnötschoklad, blåbärscheesecake, kanelbulle, mintchoklad, lakrits .. Ja, listan kan göras lång. Vissa smaker är bättre än andra, men enligt oss är salt karamell, cookies & cream och jordnöt/choklad några av de bästa. Smaker som jordgubb kan bli nästan sliskigt söta och ha en konstgjord bismak som proteinprodukter ibland kan få, men detta är såklart bara vår personliga åsikt. Men överlag håller samtliga smaker mer än godkänd kvalitet.

Själva pulvret är enkelt att blanda i vanliga shakes utan att det blir klumpigt och det fungerar även fint att använda i saker som smoothies, gröt, pannkakssmet och mer. Sett till innehåll skiljer det sig lite beroende på vilken smak du väljer, men du kan räkna med cirka 395 kalorier och 75 gram protein per hundra gram pulver. Det är riktigt bra!

Hemsida

Enkelt att blanda
Kan användas till i princip allt
Många, goda smaker
Bra balans mellan innehåll/pris

Får bättre innehåll i Whey 100 om du lägger ut lite mer
Vissa smaker kan bli lite sliskigt söta

5


Whey 100 – Bäst balans mellan protein/kalorier

Innehåll per 100g pulver (cirka): 85 gram protein, 357 kalorier Pris (1 kg): 349 kronor

En svart påse proteinpulver av sorten Whey 100 visas upp mot en vit bakgrund.
Whey 100 är klart bäst – om du har budget för det.

Whey 100 är väldigt likt ovan nämnda Whey 80, där den enda skillnaden egentligen är att du får en bättre balans mellan protein och kalorier – men du får också lägga ut lite mer pengar.

Värt att lägga ut lite extra för om budget finns
Som du kanske läste här ovanför får du cirka 395 kalorier och 75 gram protein per 100 gram pulver med Whey 80, om vi sedan jämför det med innehållet i Whey 100 får du cirka 357 kalorier och 85 gram protein per 100 gram pulver, vilket är en ganska stor skillnad. Detta gäller speciellt om du försöker hålla dig till en strikt lågkalorikost där varje kalori räknas, samtidigt som du försöker få i dig det dagliga proteinet.

Smakerna är lika goda på denna version av proteinpulvret, men det finns inte tillgängligt i riktigt lika många smaker som Whey 80 gör. Men du får ändå välja bland en ganska lång lista av smaker som inkluderar smaker som jordnötssmör/choklad, choklad/hallon, cookies & cream och mer. Ett smart tips vi har för detta proteinpulver är att det går att beställa hem i en naturell smak, något som inte alla proteinpulver gör. Detta gör det möjligt att blanda ned det i allt möjligt som exempelvis grytor, äggröra, såser och mer. Supersmart! Om du har råd att lägga ut lite mer för ditt proteinpulver, kan vi verkligen rekommendera detta.

Hemsida

Högt protein- och lågt kaloriinnehåll
För övrigt precis lika som Whey 80

Finns i lite färre smaker än Whey 80-alternativet

5


Impact Whey Protein – Högst proteininnehåll + mest spännande smaker

Innehåll per 100g pulver (cirka): 82 gram protein, 412 kalorier Pris (1 kg): 458 kronor

En påse proteinpulver från märket Impact Whey Protein visas upp mot en vit bakgrund.
Impact Whey Protein har riktigt spännande smaker.

Impact Whey Protein är ett vegetariskt proteinpulver med enormt hög proteinhalt, som dessutom är hyfsat prisvärt och det finns att beställa hem i de absolut mest spännande smakerna enligt oss.

Naturell smak gör det riktigt mångsidigt
Smakerna håller en absolut godkänd nivå och har en god sötma, utan att bli för sliskiga. Som tidigare nämnt kan du välja och vraka i en lång lista av olika smaker som inkluderar spännande och unika alternativ som persikote, tiramisu, kokos, mocha, rostad marshmallow och många fler. Du hittar även mer klassiska alternativ som vanilj, choklad, jordgubb och hallon. Även detta proteinpulver finns att beställa hem i en naturell smak, vilket är ett extra plus i kanten. Det kan nämligen blandas ned i nästan all mat du gör, från gröt, smoothies, grytor, såser och mer. Det är ett riktigt smart sätt att få i sig extra protein utan att behöva dricka shakes, om du inte är något större fan av smaken.

Du kan beställa hem detta proteinpulver i små påsar på 250 gram eller maffiga påsar på 5 kilo, som bör räcka till cirka 200 portioner. Innehållet skiljer sig något beroende på vilken smak du väljer, men du får cirka 412 kalorier och 82 gram protein per 100 gram pulver med detta märke, vilket är riktigt bra. Men eftersom det också innehåller en hel del kalorier, rekommenderar vi det främst till större personer som bulkar eller har en hög förbränning.

Hemsida

Ovanliga, roliga smaker
Naturell smak fungerar utmärkt att blanda ned i mat
Upp till 5 kilos påsar

Ganska högt kaloriinnehåll

4.5


Optimum Nutrition – Högst proteininnehåll + godast smak

Innehåll per 100g pulver (cirka): 80 gram protein, 375 kalorier Pris (cirka 1 kg): 419 kronor

En burk med proteinpulver från Optimum Nutrition visas upp mot en vit bakgrund.
Optimum Nutrition är perfekt för dem som bulkar.

Optimum Nutrition är ett suveränt proteinpulver för dig som behöver rejält med protein. Här får du runt 80 gram protein per 100 gram pulver, kombinerat med smaker som imponerar trots lågt sockerinnehåll.

Äntligen en bra chokladsmak
Detta proteinpulver går att beställa hem i riktigt stora mängder på cirka 4,5 kilo, men det finns även mindre burkar på cirka 1 kilo att beställa om du skulle föredra det. Du får ett hyfsat utbud av smaker att välja på och vi vill speciellt lyfta fram chokladsmaken på detta märke som är helt suverän. Vi upplever att många proteinpulver har svårt att få till en riktigt bra chokladsmak, där vissa kan smaka vattnigt, för sliskigt sött eller konstgjort. Så om du är ute efter ett proteinpulver med god chokladsmak, kan vi varmt tipsa om detta! Den största påsen på cirka 4,5 kilo kostar runt 1 300 kronor, vilket gör proteinpulvret riktigt prisvärt. Vi kan dock rekommendera att köpa flera mindre påsar istället om du vill kunna variera med lite olika smaker.

Innehållet i det här proteinpulvret är riktigt bra. Exakt hur mycket protein du får per 100 gram pulver skiljer sig lite beroende på smak, men du kan räkna med cirka 375 kalorier och 80 gram protein per 100 gram pulver. Detta vassleprotein har dessutom en låg sockerhalt och är kompletterat med BCAA (cirka 5,5 gram per servering), vilket inte är något man ser i alla proteinpulver.

Hemsida

Chokladsmaken är suverän
Påsar från 1-4,5 kilo
Perfekt för dem som bulkar
Kompletterat med BCAA

Att köpa 4,5 kilo är mest prisvärt, men risk finns för att bli less på smaken då

4.5


Bästa billiga hörlurar: 5 budgethörlurar som är bäst i test

Träning & Hälsa
En hand håller upp en färdig proteinshake över ett sänglakan.

Bästa färdiga proteinshakes: 5 shakes med godast smak och bäst innehåll

Träning & Hälsa

Bästa träningsappar: 6 appar för inspiration, verktyg och statistik