Bästa plattång: 4 testvinnare som både plattar och lockar håret

Amanda Westberg

Är du på jakt efter bästa plattång som finns att köpa? Då har du kommit till precis rätt ställe, här har vi nämligen samlat ihop de enligt oss topp tre bästa alternativen som finns att köpa just nu. Vi har kollat efter modeller som kommer upp i höga temperaturer, värms upp snabbt, är skonsamma för håret, har långa och lätthanterliga sladdar och mer.

I vår topplista över bästa plattång har vi för närvarande plockat ut tre alternativ – ett ”bäst i test”-alternativ med en bra balans mellan prestanda och pris som vi tror kommer passa utmärkt för de allra flesta, samt ett billigare budgetalternativ och ett lyxigare premiumalternativ. Så det bör finnas något som passar alla behov och budgetar!

Remington Keratin Therapy – Bäst i test

Vi har utsett Remington Keratin Therapy till testvinnare i vår topplista över bästa plattång då den erbjuder en fantastisk balans mellan prestanda och pris, med toppbetyg från tiotusentals nöjda kunder världen över.

Plattången är utrustad med en patenterad värmeskyddssensor som ger 3 gånger mer skydd mot värmeskador och som motverkar frissighet i håret. För extra skydd för håret använder plattången också avancerade keramiska plattor med en beläggning av Keratin och mandelolja som både skyddar och ger näring åt håret under stylingen. Du kan välja mellan fem olika värmeinställningar som skiftar från 160 grader hela vägen upp till 230 grader. Vi rekommenderar dock inte att du använder den högsta värmeinställningen – enligt vår erfarenhet räcker det gott och väl med 180-200 grader för att få bra resultat. Högre temperaturer än så kommer bara att slita på håret onödigt mycket. De olika temperaturnivåerna visas tydligt med hjälp av indikatorlampor på själva plattången och den har både temperaturlås och minnesfunktion för att anpassa sig efter dina personliga preferenser. Plattången använder rörliga plattor för att säkerställa ett jämnt tryck över håret och har en lagom lång sladd på 1,8 meter. Ett annat fint plus är att den har en automatisk avstängningsfunktion som aktiveras efter 60 minuter, så du behöver inte oroa dig om du skulle råka glömma bort att stänga av den innan du går hemifrån på morgonen!

5

Pros

Väldigt skonsam mot håret
Minnesfunktionen är simpel, men väldigt trevlig
Bra temperaturnivåer
Motverkar frissighet

Cons

Vi rekommenderar inte att du använder maxtemperaturen på 230 grader

Philips 7000 Series plattång – Bästa plattång för silkesrena resultat

Philips plattång i 7000-serien har fått en placering i vår topplista över bästa plattång då den ger silkeslena resultat som är extra skonsamma mot håret och dessutom går att klicka hem riktigt billigt. Med ett pris på cirka en femhundra lapp är den otroligt prisvärd och den har fått toppbetyg från hundratals nöjda kunder.

Philips har använt så kallad ThermoShield-teknik för denna plattång som skyddar håret mot onödigt slit genom att använda en speciell värmesensor som kontinuerligt reglerar temperaturen i plattången under användning för att motverka överhettning och skador på håret. Själva plattorna i plattången har en joniserande effekt och är belagda med en arganolja. Detta har två syften – den joniserande effekten motverkar statisk elektricitet och frissighet i håret, för ett silkeslent och glansigt resultat, medan arganoljan gör att plattorna glider smidigt genom håret och vårdar det för en snabb och skonsam plattning. Plattången har ett temperaturintervall på 120-230 grader och värms upp snabbt. Ett extra litet plus för den här produkten är att Philips skickar med en värmetålig och ihoprullningsbar matta som du kan placera plattången på när den är varm.

5

Pros

ThermoShield-teknik
Joniserande effekt och arganolja skyddar håret
Bra temperaturintervall och snabb uppvärmning
En värmeskyddsmatta följer med vid köp

Cons

Undvik maxtemperaturen

Remington ProLuxe – Bästa plattång med tillhörande set

Remington dominerar i vår topplista över bästa plattång och får en placering även med sin plattång Remington ProLuxe. Om du vill ha en helt suverän och prisvärd plattång med en stilren design, med fler hårvårdsprodukter i samma serie för ett matchande set, är det denna plattång du ska köpa. Plattången har en vacker roséguldig design och du kan även köpa till en locktång, en hårtork och värmespolar med samma stilrena design. 

Men det är såklart inte bara designen som gör detta till en utmärkt plattång. Den har en imponerande prestanda som kompletteras med ett par smarta funktioner, som bland annat den intelligenta OPTIHeat-teknologin som ger mer värme när det behövs. Den har också en Pro+-inställning som ställer in plattången på en optimal temperatur vid 185 grader (om du läst igenom våra topplistor över bästa locktång och bästa plattång, vet du vid det här laget att vi tycker att en temperatur på cirka 180 grader är alldeles lagom). Maxtemperaturen sträcker sig hela vägen upp till 230 grader, men vi rekommenderar att du undviker den för att slippa onödigt slit på håret. Plattången har en keramisk beläggning som ska hjälpa till att vårda och skydda håret, men vi rekommenderar också att du använder en värmeskyddspray för extra skydd. På handtaget finns för övrigt en liten skärm som visar temperaturen på plattången och den är kall längst ut i spetsen, så du har någonstans att vila fingrarna.

4.5

Pros

Pro+-läget är riktigt bra
Vacker design
Förvaringsväska följer med vid köp

Cons

Sladden är lite klumpig – plattången tippar över lätt

Remington Sleek & Curl – Bästa plattång i budgetklass

Den här plattången från Remington påminner väldigt mycket om Remington ProLuxe som du kan läsa om ovanför. Du får i stort sett samma funktioner och värmeskydd, medan du får klara dig utan den vackra designen och matchande hårprodukter i samma serie samt ett par smarta funktioner som Pro+-läget. Du får dock en utmärkt plattång och alla grundläggande funktioner man kan tänkas behöva till ett otroligt lågt pris på cirka 280 kronor. Det är inte undra på att denna plattång har fått toppbetyg från tusentals nöjda kunder.

Remington Sleek & Curl har en liknande design som Remington ProLuxe, med en liten men tydlig skärm på handtaget som visar plattångens temperatur. Skillnaden här är egentligen färgerna och lite längre plattor, vilket gör den här plattången till ett bra val för dig som har tjockt och långt hår. Den har en keramisk beläggning som skyddar håret mot värmeskador och som motverkar frissighet, den skiftar mellan 150-230 grader och har en automatisk avstängningsfunktion som aktiveras efter 60 minuter. För ett pris på 280 kronor kan man verkligen inte be om så mycket mer!

4.5

Pros

Ofattbart billig
Keramisk beläggning för skonsam plattning
Extra långa plattor

Cons

Ganska tråkig design
Sladden är lite klumpig – plattången tippar över lätt

Hem & Hushåll
En kvinna sedd bakifrån med lockigt, blont hår som täcker ryggen.

Bästa värmespolar: 3 prisvärda kit som gör det enkelt att locka håret

Hem & Hushåll
En kvinna sitter framför en spegel och lockar håret.

Bästa locktång: 3 testvinnare för vackra lockar som håller hela dagen