Bästa partyhögtalare: 5 bärbara högtalare som är bäst i test

Amanda Westberg

I vår topplista över bästa partyhögtalare listar vi ett gäng bärbara högtalare som är enkla att flytta runt på, tål en och annan stöt och framför allt har ett riktigt maffigt ljud. Högtalarna du hittar i den här listan kommer upp i höga volymer, med tungt och detaljerat ljud, som verkligen kommer att dunka liv i festen. Oavsett om den placeras inne i vardagsrummet eller ute i trädgården.

När vi testar partyhögtalare kollar vi på ett gäng saker som exempelvis byggkvalitet, batteritid, volym, ljudkvalitet, funktioner, EQ och mycket mer. Vi jämför sedan allt detta med högtalarens pris, för att kunna avgöra om den är värd pengarna eller inte. I topplistan över bästa partyhögtalare har vi dessutom försökt hålla en bra variation på högtalare, som passar olika behov och budgetar, så det bör finnas något som passar alla!

UE Epicboom – bäst i test

Om du vill ha en rejäl partyhögtalare för användning hemma i vardagsrummet eller trädgården, är UE Epicboom den absolut bästa partyhögtalare du kan köpa enligt oss. Detta är en maffig sak rakt igenom – du får ett fylligt ljud som kommer upp i höga volymer, en tung vikt och en rejäl prislapp. Men om du har budget för denna partyhögtalare och inte har tänkt bära runt på den alltför mycket, är det ett helt suveränt alternativ.

Sett till design är det en robust partyhögtalare som tål lite stötar och ett och annat fall. Den har en IP67-klassning som gör den både vatten- och dammtålig, så om det plötsligt skulle börja regna under grillfesten ute i trädgården eller någon skulle råka spilla något på högtalare, är det alltså ingen panik! Som vi nämnde tidigare är denna partyhögtalare också ganska tung med en vikt på cirka 2 kilo. Det är alltså inget du vill bära med dig allt för långa sträckor, men jämfört med vissa andra modeller som exempelvis UE Hyperboom som väger närmare 6 kilo, är den riktigt kompakt. Här får du alltså en relativt kompakt design sett till ljudkvaliteten du får.

En svart UE Epicboom mot en vit bakgrund.
UE Epicboom är testvinnare i vår topplista.

Ljudkvalitet och volym imponerar på UE Epicboom, och redan vid cirka 50% volym fyller högtalaren ett stort vardagsrum till en nivå där du behöver höja rösten för att bli hörd. För ännu större lokaler går det dessutom att parkoppla högtalaren till fler enheter för ett ännu bättre ljud. Om du använder högtalaren utomhus finns det dessutom ett speciellt ljudläge för utomhusanvändning, som ger ljudet en tydlig boost. Den tillhörande appen är enkel att använda och de olika EQ-lägena ger tydliga skillnader i ljudprofil och håller hög kvalitet allihopa.

Pros

Robust, tålig design
Maffigt ljud och hög volym
Hög kvalitet rakt igenom

Cons

Ganska dyr
Inte gjord för längre turer

5

Anker Soundcore Flare 2 – bästa partyhögtalare i budgetklass

Om du vill köpa en av de bästa partyhögtalare som finns, men har en ganska tajt budget, kan vi tipsa om Anker Soundcore Flare 2. Detta är en kompakt och stilren partyhögtalare som ger dig riktigt mycket för pengarna. En snygg LED-belysning gör dessutom ett perfekt jobb med att skapa lite extra feststämning.

Denna partyhögtalare från Anker går att klicka hem för under tusenlappen och för pengarna får du en kompakt och tålig högtalare som är vattentålig med en IPX7-klassificering och har lika lång batteritid som dyrare modeller som UE Wonderboom 2. Sett till design är detta dessutom en av de mest stilrena partyhögtalare du kan köpa enligt oss. Den har en slank design som kompletteras med snygg LED-belysning på över- och undersidan av högtalaren.

En svart Anker Soundcore Flare 2 med sin RGB-belysning på ovan- och undersidan.
Anker Soundcore Flare 2 är ett riktigt prisvärt alternativ.

Sett till ljudkvalitet får du en välbalanserad och varm ljudbild som i de flesta fall gör ett bra jobb med att pumpa musik ur högtalaren. Den klarar av olika typer av ljudkällor och musikgenrer på ett utmärkt sätt och det är egentligen bara vid högre volymer som högtalarens lägre pris blir tydligt. När du drar upp volymen för mycket uppstår nämligen en del distortion i ljudet, men så länge du håller volymen på en hyfsad nivå kommer det inte att vara några problem. Med tanke på det otroligt låga priset blir det inte bättre än så här.

4

Pros

Riktigt prisvärd
Varm och balanserad ljudbild
Stilren design med snygg belysning

Cons

Problem med distortion vid högre volymer

Sonos Era 300 – bästa partyhögtalare i premiumklass

Sonos är kända för sina Bluetooth-högtalare för olika syften och i olika prisklasser, och för ett tag sedan släppte de två nya högtalare i Era-serien. Bland dem tycker vi att Sonos Era 300 förtjänar en plats i vår topplista över bästa partyhögtalare, då den bjuder på ett stort ljud som fyller ett helt vardagsrum utan problem och som dessutom kan kopplas ihop med andra Sonos-högtalare för ett ännu mer imponerande ljud.

Något som vi behöver nämna på en gång med denna högtalare i premiumklass från Sony, är att det är en partyhögtalare som inte drivs med batteri, utan kräver strömförsörjning via sladd. Därför är detta endast ett alternativ för dig som är på jakt efter en partyhögtalare för hemmafester. Du kan använda den antingen via Bluetooth eller hemnätverket för att streama din musik och den har stöd för tjänster som bland annat Spotify och Apple Music.

En svart Sonos Era 300 mot en vit bakgrund.
Sonos Era 300 är helt suverän, men väldigt dyr ..

Med tanke på prislappen på denna högtalare förväntar man sig bra ljudkvalitet – och det får du verkligen. Om du har budget för denna premiumhögtalare från Sony kan du räkna med ett stort ljud med tillräckligt mycket kraft och volym för att fylla riktigt stora utrymmen, och oavsett ljudkälla får du ett detaljerat ljud med kraftfull bas.

Pros

Premiumklass rakt igenom
Kan kopplas ihop med fler Sonos-enheter

Cons

Väldigt dyr
Behöver kopplas in med sladd

4.5

JBL PartyBox 110 – kraftfullt alternativ

Om du har budget för den, är JBL PartyBox 110 en helt suverän partyhögtalare som kommer att blåsa liv i vilken fest som helst, inomhus eller utomhus, med överlägset ljud och snygga ljuseffekter. Sett till pris ligger den i en övre prisklass, men du får mycket för pengarna här.

Det är en kraftfull Bluetooth-högtalare med en utgångseffekt på 160 watt som levererar rikt, dynamiskt ljud och en djup, fyllig bas. På insidan är högtalaren utrustad med två 5,25-tums bashögtalare och två 2,25-tums diskanthögtalare som bidrar till dess överlägsna ljudprestanda. Du kan räkna med en batteritid på cirka 12 timmar och när det väl blir dags att ladda, har högtalaren stöd för snabbladdning för att göra processen så smidig som möjligt.

Detta är en ganska rejäl Bluetooth-högtalare med en robust design att matcha. Du får en IPX4-klassificering, som innebär att den är stänksäker och passar därför lika bra att använda till inomhusfesten som utomhusfesten i trädgården eller vid stranden. Den är också utrustad med flera anslutningsmöjligheter, inklusive Bluetooth, USB, och mikrofoningång. Trots dess stora storlek är högtalaren relativt bärbar med handtag som gör den enkel att bära med sig.

Pros

Bra batteritid & snabbladdning
Maffigt ljud
Robust design

Cons

Ganska stor
I den övre prisklassen

4.5

UE Hyperboom – maffigaste alternativet

UE Hyperboom är absolut bästa partyhögtalare för dig som vill ha något riktigt rejält som bjuder på extra allt. Det här är ingen högtalare du vill bära runt på allt för mycket, men för hemmafesterna är den ett monster som bjuder på utmärkt ljud och en batteritid i en klass för sig. Den kostar en del, men du får verkligen vad du betalar för här.

Denna partyhögtalare är gjord för dig som verkligen vill vara säker på att alla på festen (och de närmsta grannarna) hör musiken som pumpas ut. Visst, mindre partyhögtalare är smidigare och enklare att förflytta, men stora partyhögtalare som denna går inte att jämföra när det kommer till ljudkvalitet. Här får du ett maffigt ljud som kommer upp i höga volymer utan att ljudkvaliteten försämras, med massor av detaljer och tung bas, utan att någon av delarna i ljudet tar över de andra. Högtalaren är dessutom utrustad med två Bluetooth-mottagare, så du snabbt och enkelt kan växla mellan två olika enheter.

En svart UE Hyperboom mot en vit bakgrund.
UE Hyperboom är en riktigt maffig partyhögtalare.

Ett annat stort plus för denna partyhögtalare är dess fantastiska batteritid som sträcker sig upp till ett dygn, lite beroende på hur hög volym du har. Det är väldigt ovanligt att se så lång batteritid på bärbara partyhögtalare och det är troligtvis dess storlek som är att tacka återigen. Med en så pass stor kropp finns det gott om plats för ett stort batteri som håller hela dagen och hela natten. Sammanfattningsvis, om du vill ha en rejäl högtalare sett till design, ljudkvalitet och batteritid, samtidigt som ett rejält pris inte heller är något problem, är detta den bästa partyhögtalare du kan köpa.

Pros

Ett extra allt-paket
Rejält ljud, rejäl batteritid

Cons

Inte den mest bärbara
Ganska dyr

4

Ljud & Bild

Bästa DAB-radio: 5 modeller i test

Dator & Gaming

Bästa datorhögtalare: 5 topptestade högtalare för din PC-setup