Bästa over-ear-hörlurar: 6 testvinnande hörlurar

TestPlanet

Välkommen till vårt jämförande test över bästa over-ear-hörlurar just nu. Marknaden för over-ear-hörlurar är enorm med massor av användningsområden och ibland kan det kännas nästan som en djungel att försöka navigera och välja rätt bland alla valmöjligheter som finns tillgängliga. Men oroa dig inte, vi finns här för att hjälpa till.

För vårt jämförande test har vi testat massor av over-ear-hörlurar från marknadens mest kända märken som bland annat Sony, Urbanista och fler. Vi har kollat på faktorer som ljudkvalitet, passform och komfort, funktioner och användarvänlighet, samt batteritid och pris. Våra tester har gett oss en övergripande bild på hörlurarna och deras kvalitet och om de är värda sitt pris eller inte. Vår förhoppning är att denna topplista ska ge dig en snabb och översiktlig bild på de bästa over-ear-hörlurarna just nu och göra det enklare för dig att välja rätt.


Sony WH-1000XM5 – Bäst i test

Brusreducering: Aktiv Batteritid: 30 timmar Trådlös räckvidd: 30 meter

Sony WH-1000XM5 är de absolut bästa over-ear-hörlurarna du kan köpa.,

Sony WH-1000XM5 är den senaste toppmodellen från Sony, som legat i framkant av ljudmarknaden under många års tid nu. De tillverkar allt från in-ear-hörlurar och over-ear-hörlurar till soundbars och högtalare, som alla håller absolut toppklass. Det är också fallet med Sony WH-1000XM5, som är ett par over-ear-hörlurar i premiumklass och är ett bra val för dem som vill ha det bästa av det bästa och inte behöver tänka särskilt mycket på budget.

Kristallklart ljud
Dessa over-ear-hörlurar har en imponerande ljudkvalitet som kombineras med en helt suverän brusreducering. Ljudet är kristallklart och välbalanserat, med gott om detaljer och kraftfull bas. Hörlurarna använder sig av Sonys egna teknologi för brusreducering, som effektivt filtrerar bort störande ljud från omgivningen för att skapa en lugn lyssningsupplevelse. Ett extra plus är att du dessutom kan välja att anpassa ljudet efter dina egna preferenser via den tillhörande appen. Dessa hörlurar är ett perfekt alternativ för alla musikentusiaster och dem som pendlar mycket.

Sony WH-1000XM5 är riktigt dyra, men du får mycket för pengarna.

Bra batteritid
Sony WH-1000XM5 är ganska stora och passar därför inte lika bra för träning. De håller dock en hög komfort som ser till att du kan använda dem under längre stunder utan att de känns tunga eller trycker någonstans. De har justerbara byglar och är täckta med en mjuk vaddering, och de ganska stora öronkåporna gör att de är bekväma att använda även för dem med lite större öron. För övrigt får du en bra batteritid på upp till 30 timmar, smarta funktioner som adaptiv ljudkontroll och stöd för röstassistent.

Hemsida

Helt underbart ljud kombinerat med stark brusreducering
Helt godkänd batteritid på 30 timmar
Lyxig byggkvalitet

Äldre modeller mer prisvärda
Ganska stora och inte särskilt bärbara
Vi saknar en klassificering för vattentålighet

5


Bose Noise Cancelling Headphones 700 – Bästa brusreducering

Brusreducering: Aktiv Batteritid: 20 timmar Trådlös räckvidd: 10 meter

Bose Noise Cancelling Headphones 700 har en oslagbar brusreducering.

Bose Noise Cancelling Headphones 700 har ett långt namn, men även en lång lista över imponerande specifikationer som gör dem till några av de bästa over-ear-hörlurar du kan köpa just nu. Som du hör på namnet fokuserar dessa hörlurar från det kända Bose-märket framför allt på brusreducering och de gör det med bravur. Brusreduceringen du får här är i en klass för sig och den kombineras med en imponerande ljudkvalitet och hög komfort.

Egenutvecklad EQ-teknologi
Med dessa over-ear-hörlurar kombineras en imponerande ljudkvalitet med en brusreducering att matcha. Ljudet är klart och välbalanserat, med en god mängd detaljer och en dynamisk ljudbild. Hörlurarna har stöd för en egenutvecklad Active EQ-teknologi, som hjälper till att optimera ljudet efter volymnivå och musikgenre. Brusreduceringen filtrerar effektivt bort allt störande ljud från omgivningen för att skapa en tyst och uppslukande lyssningsupplevelse. Ett extra plus är att du också kan anpassa brusreduceringen efter egen smak via Bose Music-appen.

Bose Noise Cancelling Headphones 700 har en stilren design.

Enkla kontroller
För övrigt får du en stilren och modern design, med en slimmad och lätt konstruktion med hög komfort. På öronkåporna sitter det lättanvända pekkontroller för att kontrollera musik och samtal, och du får även stöd för röstassistent. Batteritiden imponerar inte, men är ändå godkänd med en speltid på cirka 20 timmar per laddning.

Hemsida

Brusreducering i en klass för sig
Modern och slimmad design
Möjligheter till anpassning

Vi hade gärna sett lite längre batteritid
De är riktigt dyra

 

4.5


Apple AirPods Max – Bästa over-ear-hörlurar för Apple-fans

Brusreducering: Aktiv Batteritid: 20 timmar Trådlös räckvidd: 10 meter

Apple AirPods Max är ett par premium over-ear-hörlurar.

Apple AirPods Max är over-ear-hörlurarna du bör köpa om du är ett stort Apple-fan med en stor budget. Detta är företagets första over-ear-hörlurar någonsin och de håller hög klass vad gäller både ljudkvalitet och byggkvalitet, men du är tvungen att lägga ut närmare 7 000 kronor för dem.

Adaptiv EQ och bra brusreducering
Ljudkvaliteten på Apple AirPods Max imponerar, med en detaljerad och välbalanserad ljudbild. De är dessutom utrustade med Apples egna adaptiva EQ-system som automatiskt justerar ljudet baserat på dina öron och passform, coolt va? Detta ser till att du alltid får en klar och livfull ljudupplevelse oavsett vilken musikgenre eller annan ljudkälla du lyssnar på. Även brusreduceringen imponerar och gör ett bra jobb med att blockera ut störande ljud från omgivningen. Det är en adaptiv brusreducering som automatiskt justerar sig baserat på omgivningen för att ge optimal prestanda i olika miljöer.

Apple AirPods Max är det perfekta valet för Apple-fans.

Bra byggkvalitet
Sett till design får du ett par ganska stora, men stilrena, over-ear-hörlurar tillverkade i rostfritt stål och mjukt tyg på öronkåporna och huvudbandet. De är bekväma att använda och har dessutom lättanvända kontroller för att justera volym, byta låt och svara på samtal. Batteritiden är okej med en speltid på cirka 20 timmar, men vi hade gärna sett en siffra på närmare 30 med tanke på priset.

Hemsida

Lyxig konstruktion
Riktigt bra ljud och brusreducering
Passar perfekt in i Apple-ekosystemet

Väldigt dyra
Ganska klumpiga, speciellt fodralet

4


Urbanista Miami – Over-ear-hörlurarna med bäst batteritid

Brusreducering: Aktiv Batteritid: 50 timmar Trådlös räckvidd: 10 meter

Urbanista Miami finns i ett gäng härliga färger.

Urbanista Miami är bästa over-ear-hörlurar för alla musikälskare där ute som vill ha en imponerande ljudupplevelse och lång batteritid, utan att behöva kompromissa med stil och komfort. Dessa over-ear-hörlurar har ett överkomligt pris som ligger runt tusenlappen och finns tillgängliga i ett gäng härliga färger.

Bastungt ljud
I vårt test upplevde vi att Urbanista Miami har en imponerande ljudkvalitet med en välbalanserad ljudbild och en stark bas. Om du tycker om bastung musik kan vi verkligen rekommendera dessa hörlurar, men hörlurarna presterar även bra vid andra typer av musik som exempelvis pop, rock och elektronisk musik.

Urbanista Miami har en helt otrolig batteritid.

Helt otrolig batteritid
En av de mest utmärkande funktionerna för dessa prisvärda over-ear-hörlurar är deras batteritid som överskuggar alla andra modeller du hittar i vårt jämförande test. Batteritiden ligger nämligen på otroliga 50 timmar! Även om du skulle lyssna runt 10 timmar i veckan, kan du njuta av din musik i över en månad innan du behöver tänka på att plocka fram laddningssladden. Det är riktigt imponerande. För övrigt får du en bekväm passform med mjuka öronkuddar och en justerbar bygel, samt en lätt vikt och portabel formfaktor.

Hemsida

Bra ljud med tung bas
Modern design med härliga färger
Batteritiden är helt oslagbar

Ljudet kan vara lite fattigt på detaljer ibland
Kan trycka på huvudet efter ett tag

4


Sony WH-CH520 – Bästa billiga over-ear-hörlurar

Drivers: 30 mm Batteritid: Upp till 40 timmar Vikt: 147 gram

Ett par beige Sony WH-CH520 visas upp mot en vit bakgrund.
Sony WH-CH520 är de bästa billiga hörlurarna just nu.

I vårt jämförande test över bästa billiga hörlurar har vi utsett Sony WH-CH520 till testvinnare just nu. Detta är ett par on-ear-hörlurar som ger dig en bekväm och användarvänlig lyssnarupplevelse, med ett ljud och en batteritid som imponerar, speciellt med tanke på det låga priset.

Enkel design med skön passform
Sony WH-CH520 har en enkel och minimalistisk design som smälter in bra oavsett om du befinner dig på gymmet, kontoret eller bussen. Med en vikt på endast 147 gram är de dessutom lätta och bekväma att använda även under långa lyssnarsessioner. Du får också en justerbar huvudbygel och vadderade öronkuddar för extra komfort. Eftersom hörlurarna är ganska små, är det dock värt att notera att de inte täcker hela öronen och ger därför inte en lika uppslukande lyssnarupplevelse som ett par over-ear-hörlurar kan erbjuda. Om du har större öron kan de dessutom trycka lite över öronen.

Kontrollerna på ena hörluren på ett par beige Sony WH-CH520.
Sony WH-CH520 har enkla kontroller.

Bra ljudkvalitet för priset
Detta är ett par trådlösa hörlurar, så du slipper allt krångel med sladdar. De är enkla att ansluta och har en tillförlitlig anslutning tack vare Bluetooth 5.0-teknologin. De använder 30 mm drivrutiner som levererar en balanserad ljudupplevelse med tydliga mellanregister och en hyfsat tung bas. Diskanterna kan bli lite för skarpa ibland, men överlag får du en riktigt imponerande ljudkvalitet som låter bra för ett gäng olika genrer. På själva hörlurarna får du enkla touchkontroller som låter dig pausa/starta musiken, byta låt och justera volymen. Det finns också stöd för röstassistant och samtal på hörlurarna, som håller godkänd nivå, men inte mer än så. Slutligen får du en imponerande lång batteritid på 40 timmar och en snabb USB-C-laddning som ger 90 minuters speltid på bara 10 minuters laddning.

Hemsida

Stilren och diskret design
Maffigt ljud för pengarna
Lång batteritid med snabb laddning

Samtalskvaliteten är sådär
Diskanterna kan bli lite för skarpa ibland

5


Sennheiser HD 560S – Prisvärda over-ear-hörlurar

Brusreducering: Ingen Batteritid: Kabelansluten modell Trådlös räckvidd: Kabelansluten modell

Sennheiser HD 560S ger dig riktigt bra ljud för en liten slant.

Sennheiser HD560S är ett utmärkt alternativ om du vill ha ett par billiga over-ear-hörlurar. De lägger stort fokus på sitt ljud för att leverera en högklassig ljudupplevelse för alla ljudentusiaster eller till och med professionella användare. De lyckas riktigt bra med detta och trots den förstklassiga ljudupplevelsen behåller de ett överkomligt pris på cirka 1 500 kronor.

Detaljerat ljud
Sennheiser HD560S bjuder på en neutral och detaljerad ljudbild som kommer att glädja alla musikentusiaster där ute. Ljudet håller faktiskt tillräckligt hög nivå för att även fungera bra för saker som musikproduktion, mixning och mastering. Ljudåtergivningen är enormt exakt och hörlurarna gör ett bra jobb med att separera olika instrument även i riktigt fylliga ljudscener, så att varje liten detalj kan uppfattas.

Sennheiser HD 560S är ett par trådanslutna over-ear-hörlurar.

Tråkig design, men bekväma
Hörlurarna har en ganska intetsägande design, men de är åtminstone riktigt lätta och bekväma att använda även under långa perioder. De har justerbara byglar för att passa olika huvudformer och rejält vadderade öronkuddar som är tillräckligt stora för att passa även större öron. Vid högre volymer kan ljudet läcka ut något från hörlurarna, men eftersom de främst är menade att användas hemma i en studio eller ett gamingrum, tycker vi inte det gör så mycket.

Hemsida

Avancerat, högupplöst ljud
Riktigt överkomligt pris

Finns endast som kabelansluten modell
Ljudet kan läcka ut lite

4.5


Bästa träningsklocka