Bästa massagepistol: 3 topptestade modeller för olika budgetar

Amanda Westberg

Massagepistoler är smidiga, handhållna massageverktyg som är populära bland folk som tränar, men även äldre personer eller personer med ihållande skadeproblem av olika slag. Dessa verktyg är nämligen utformade för att ge en djup och kraftfull vävnadsmassage genom att skicka ut pulserande rörelser och vibrationer, som hjälper till att mjuka upp ömma och stela muskler.

Oavsett om du är på jakt efter en massagepistol för muskelavslappning, återhämtning, smärtlindring, ökad blodcirkulation eller något annat, finns det gott om alternativ att välja mellan. I vår topplista över bästa massagepistol har vi samlat de tre alternativen som vi anser vara bäst i test just. Dessa täcker både budget- och premiumalternativ, så det bör finnas något som passar alla.


Renpho R3 – Bäst i test

Renpho R3 är en massagepistol som vi tror är det bästa alternativet för de allra flesta, oavsett om du vill ha en massagepistol för stela muskler från träning, ömma leder, ökad blodcirkulation eller något annat. Det är en kraftfull massagepistol som kan komma upp i höga hastigheter och levereras dessutom med ett värmehuvud. Du får allt detta samtidigt som massagepistolen ligger på en överkomlig nivå prismässigt.

Inuti Renpho R3 hittar du en kraftfull motor som kan komma upp ända till 3 200 RPM, för en djupgående massage av olika muskelgrupper. Massagepistolen levereras med 4 olika massagehuvuden för att låta dig komma åt olika muskelgrupper och kroppsdelar på bästa sätt, och du får även med ett värmehuvud, vilket är ett stort plus. Detta värmehuvud kan komma upp i 55 grader när det används och är perfekt för stela och ömma muskler. Det gör även massagepistolen till ett bra alternativ för äldre som kan ha lite lägre blodcirkulation.

En svart Renpho R3 massagepistol med dess tillbehör mot en vit bakgrund.
Renpho R3 är det bästa alternativet för de allra flesta.

För övrigt har massagepistolen en ergonomisk och lätt design med en vikt på endast 0,68 kilo, som gör den enkel att hålla med en hand. Batteritiden är sådär med en drifttid på endast 3 timmar, så du kommer att behöva ladda massagepistolen med jämna mellanrum. Men som tur är har den en funktion som stänger av massagepistolen automatiskt efter 10 minuter om den inte används, vilket kan spara lite på batteritiden. När den väl behöver laddas görs det snabbt och smidigt med en Type C-laddningssladd. Med tanke på funktionerna, kraften och tillbehören du får för priset, tycker vi att Renpho R3 är den absolut bästa massagepistol du kan köpa just nu.

Motorn kommer upp i 3 200 RPM
Kan användas för värmemassage
Ergonomisk och lätt design
Riktigt prisvärd

Kort batteritid

5


Pleasion – Bästa massagepistol i budgetklass

Denna massagepistol från Pleasion är ett utmärkt budgetalternativ. För bara några hundralappar får du en kompakt och bärbar massagepistol som når djupt ned i muskelvävnaden för att lindra ömma och stela muskler och andra mjukdelar. 

När du beställer hem denna massagepistol får du med 5 olika massagehuvuden att välja mellan, för olika typer av kroppsdelar och muskelgrupper. Massagepistolen har 32 olika hastighetsnivåer, så du kan välja precis den rätta hastigheten för dig. Med tanke på priset och dess höga anpassningsbarhet som låter en ställa in ett ganska mjukt tryck, passar den utmärkt även för äldre personer som vill kunna massera ömma kroppsdelar eller öka blodcirkulationen.

En blålila Pleasion massagepistol med dess tillbehör mot en vit bakgrund.
Denna massagepistol från Pleasion är riktigt prisvärd.

Batteriet håller hyfsat länge med 5-6 timmars användning per laddning och massagepistolen har också en funktion som automatiskt stänger av den om den inte används. För övrigt har den en kompakt design, en lätt vikt på endast 0,6 kilo och ett ergonomiskt enhandsgrepp som minimerar externa vibrationer, vilket återigen gör den väldigt användarvänlig för äldre personer.

Många olika hastighetsnivåer
Funktion för automatisk avstängning
Passar bra för äldre

Inte lika kraftfull som dyrare alternativ

4


Theregun Elite – Bästa massagepistol i premiumklass

Theragun Elite är en av de bästa, men också allra dyraste, massagepistoler du kan köpa just nu. Märket har på senare tid bytt namn till Therabody och är ett företag som specialiserar sig på just massageverktyg för muskelåterhämtning, så du kan räkna med riktigt hög kvalitet här.

Med tanke på det höga priset för Theragun Elite rekommenderar vi endast denna massagepistol till erfarna eller professionella idrottare eller de som har en obegränsad budget. Om du väl bestämmer dig för att köpa Theragun Elite får du en massagepistol med kraftfulla vibrationer som levererar en djup vävnadsmassage, som ska nå upp till 60% djupare in i muskelvävnaden än billigare konkurrenter.

En vit Theragun Elite massagepistol med dess tillbehör mot en vit bakgrund.
Theragun Elite är ett riktigt lyxigt, men dyrt alternativ.

Massagepistolen har också anpassningsbara hastigheter och tryck, är tystgående, har ett uppladdningsbart batteri, Bluetooth-anslutning och levereras med flera olika tillbehör som inkluderar diverse massagehuvuden för olika typer av massage och områden av kroppen. Här får du alltså en massagepistol i absolut toppklass, men du får betala en hel del för lyxen.

Högupplöst och ljus skärm
Brett tredjepartsstöd
Exakta, omfattande mätningar

Ganska dyr
Ingen extra information kring mätvärdena

5


Bästa elbil: 6 modeller i test

Träning & Hälsa
En person står på en vit våg och väger sig.

Bästa smartvåg: 3 digitala personvågar som är bäst i test

Hem & Hushåll

Bästa robotdammsugare: 6 modeller testade