Bästa locktång: 3 testvinnare för vackra lockar som håller hela dagen

Amanda Westberg

Välkommen till vår topplista över bästa locktång! Med dessa hårstylingverktyg blir det enkelt att få till en avslappnad beachlook, ett fylligt hollywoodsvall, söta korkskruvslockar, frissiga minilockar och allt däremellan!

I den här topplistan har vi plockat ut de allra bästa alternativen som bjuder på en suverän prestanda utan att du behöver tömma sparkontot. De flesta av modellerna du hittar i vår topplista över bästa locktång är faktiskt förvånansvärt prisvärda! Dessa locktänger har justerbara värmestyrkor med maxeffekter på över 200 grader, olika storlekar för olika typer av looks, snabb uppvärmning, smarta funktioner och användbara tillbehör, så oavsett vad du har för hårtyp och budget, bör det finnas något som passar här.

Remington 19 mm – Bästa locktång för medelstora lockar

Om du tycker om Remington-märket och föredrar lite mindre lockar eller har kortare hår, är deras locktång med en storlek på 19 mm ett utmärkt och otroligt prisvärt alternativ. Den här locktången har ett nästan ofattbart pris på cirka 250 kronor och håller absolut toppklass, med höga betyg från tusentals kunder.

Själva locktången använder en turmalin-beläggning som ger håret extra skydd genom att inkapsla fuktigheten i håret samtidigt som den skyddar mot statisk elektricitet och frissighet. Den går att ställa in i 8 olika värmeinställningar som skiftar från 140-210 grader (vi rekommenderar dock inte att du använder något över 180 grader – det räcker gott och väl för fina lockar som håller hela dagen). Ett stort plus är att locktången värms upp snabbt på bara 30 sekunder och har en automatisk avstängningsfunktion som aktiveras efter 60 minuter. Den har både en kall spets och en klämma som du kan fästa håret med. Vi kan tycka att det känns onödigt med båda, men det finns säkert dem som föredrar denna dubbellösning också. Storleken på 19 mm är perfekt för lite mindre till medelstora lockar och passar bra på både kort och långt hår. Notera dock att locktången har samma tjocklek längs hela längden och om du vill att lockarna ska smalna av mot topparna, kan vi rekommendera att du kollar in modeller som Remington Wand istället, som skiftar mellan 13-25 mm i tjocklek från spetsen och inåt.

5

Pros

Snabb uppvärmning och hög maxtemperatur
Turmalin-beläggning skyddar håret
Minimalt med friss

Cons

Behövs verkligen både en kall spets och en klämma?
Samma tjocklek över hela locktången

Remington 32 mm – Bästa locktång för stora lockar

Ett av de största märkena inom hårprodukter är Remington. De tillverkar allt från locktänger, värmespolar, hårtorkar och mer och de har blivit riktigt populära då deras produkter har riktigt överkomliga priser samtidigt som de håller hög klass. Deras locktång i storleken 32 mm är ett populärt alternativ och är topprankad bland tusentals nöjda konsumenter.

Denna locktång från Remington är väldigt skonsam för håret tack vare en beläggning av kokosnötolja och ett UV-filter på själva locktången, vilket är ett ovanligt och intressant alternativ till den vanligare turmalin-beläggningen som ofta används på locktänger. Locktången kommer upp i en maxtemperatur på 210 grader (men som vi skrev tidigare rekommenderar vi inte att du använder något över 180 grader) och den har en smidig LED-display som tydligt visar temperaturen på locktången. Ett extra plus är att locktången har en integrerad sensor som känner av när den är i kontakt med håret och reglerar kontinuerligt sin temperatur för att förhindra överhettning och onödigt slit på håret. Locktången har både en kall spets och en klämma för att fästa håret. Vi kan tycka att det känns lite onödigt att ha båda, men det finns säkert många som föredrar att ha det så. Notera att detta är en locktång med en storlek på 32 mm, så den passar bäst för dem med lite längre hår som vill skapa stora lockar. Om du vill göra lite mindre lockar kan du kolla in deras 19 mm-modell istället eller skrolla vidare till nästa alternativ.

5

Pros

Speciell Coconut Therapy-beläggning
Både kall spets och klämma
Perfekt storlek för stora lockar

Cons

Behövs verkligen både en kall spets och klämma?

Bestope Pro – Bästa mångsidiga alternativ

Bestope Pro-locktången har fått en plats i vår topplista över bästa locktång då den är riktigt mångsidig och prisvärd, med ett gäng utbytbara tillbehör och locktänger i olika storlekar och längder som följer med vid köp. Detta är ganska ovanligt för locktänger, som vanligtvis bara kommer i en storlek, så om du vill kunna skapa olika typer av looks med allt från stora lockar med vacker volym till små och frissiga lockar med ett och samma verktyg, är det denna locktång du ska satsa på. 

Locktången är tillverkad i turmalin-keramik, som motverkar statisk elektricitet i håret och förseglar fukten i varje hårstrå, för en glänsande look med minimalt med friss. Med i paketet följer totalt 6 utbytbara lockstänger som passar bra att använda med både kort och långt hår. Locktången värms upp på bara 30 sekunder och kommer upp i en maxtemperatur på 210 grader. Det är en ganska hög maxtemperatur och vi rekommenderar inte att använda något över 180 grader – denna temperatur räcker gott och väl för att ge dig vackra lockar som håller hela dagen, utan onödigt slit på håret. Några saker att notera med locktången från Bestope Pro är att den inte har en kall spets längst ut på locktängerna eller någon klämma som du kan fästa varje lock med, så var försiktig så du inte bränner fingrarna när du håller håret nära locktången.

4.5

Pros

Utbytbara tillbehör gör det enkelt att skapa olika stilar
Hög maxtemperatur och snabb uppvärmning
Riktigt prisvärd
Topprankad bland konsumenter

Cons

Ingen kall spets
Ingen klämma för att fästa håret

Hem & Hushåll
En vit luftfuktare med ett blått LED-ljus och små guldiga horn som dekorationer högst upp står på ett rosa bord.

Bästa luftfuktare: 3 topptestade modeller som förbättrar luften hemma

Hem & Hushåll
En svart eltandborste mot en blå bakgrund med runda, digitalt målade bollar.

Bästa eltandborste: 4 eldrivna tandborstar som är bäst i test