Bästa julkalender för barn: 6 roliga och lärorika kalendrar för de små

Amanda Westberg

Nu är det snart dags för den härliga julen och en julkalender till alla barn (och vuxna) är ett måste. Den klassiska chokladkalendern fungerar såklart alltid, men nu för tiden finns det massor av roliga alternativ att välja mellan. Julkalendrar för barn idag kan innehålla allt från samlarfigurer, legofigurer, roliga strumpor, pysselprylar, målarsaker och mycket mer, medan det för vuxna finns julkalendrar med kaffe och te, olika ölsorter, finare chokladtryfflar och mer.

Om du är på jakt efter en rolig julkalender till dina barn, har vi samlat våra absoluta favoriter här nedanför. Vår testvinnare i år är Forskarfabrikens julkalender, som har en unik och smart idé för sin julkalender, med roliga och lärorika experiment för barnen. Vi har fått hem just denna julkalender för test och kan varmt tipsa om den till alla barnfamiljer.

Forskarfabrikens julkalender – roliga och lärorika pyssel och experiment

Forskarfabrikens julkalender för barn

Detta är en av de absolut bästa julkalendrar du kan köpa till dina barn enligt oss på Testplanet. Du kan välja mellan en variant på 12 påsar eller 24 påsar, där varje påse innehåller ett roligt experiment som dina barn kan prova på. Experimenten utforskar bland annat solsystemet, hur saker och ting reagerar med vatten, magnetism och mycket mer.

Den är ganska dyr för att vara en julkalender, men med tanke på att detta är något hela familjen kan göra tillsammans blir den ändå riktigt prisvärd. Experimenten är roliga och lagom utmanande, och är en perfekt aktivitet för syskon att göra tillsammans – eller så kan du vara med själv!

Julkalendern kommer i en stor låda där varje ”lucka” är färdigpackad i en söt liten påse och med i förpackningen finns också tydliga instruktioner för varje experiment på flera olika språk. På Forskarfabrikens egna hemsida har denna julkalender fått nästan 5 fulla stjärnor från över 800 recensioner, så kunder verkar vara riktigt nöjda!

Passar för barn mellan 6-12 år.

Betyg

5

Annons
Forskarfabrikens julkalender med 12 eller 24 luckor.

Funko Pop-julkalendrar – små figurer med stora huvuden i julformat

Funko Pop julkalender Harry Potter

Du känner kanske till Funko Pop! Detta är söta små figurer som har blivit riktigt populära som samlarobjekt under de senaste åren. De är enkla att känna igen med sina typiska små kroppar och stora huvuden, och de finns tillgängliga i ett gäng olika teman.

Det går vanligtvis att hitta Funko Pop-figurer av alla kända karaktärer från filmer och spel, så om du har ett barn som exempelvis älskar Harry Potter, Star Wars eller Disney, kommer det att finnas något som passar.

Numera finns miniversioner av dessa figurer även tillgängliga i julkalendrar! Några alternativ som vi tror hade blivit riktigt populära bland barn är julkalendrarna med Harry Potter-figurer, Disney-figurer, Pokémon-figurer och Star Wars-figurer. Om du tror detta är något dina barn hade älskat, hittar du länkar till julkalendrarna här nedanför.

Betyg

5

Annons
Julkalender med Harry Potter Funko Pops, 24 luckor.
Julkalender med Marvel Funko Pops, 24 luckor.
Julkalender med Disney Funko Pops, 24 luckor.
Julkalender med Star Wars Funko Pops, 24 luckor.
Julkalender med Pokémon Funko Pops, 24 luckor.

Julkalendrar med samlarfigurer – Super Mario, Minecraft och fler

Minecraft julkalender

Om dina barn inte är några större fans av den speciella stilen på Funko Pops är det ingen katastrof – det finns nämligen minst lika många samlarfigurer i ”traditionell” stil att välja mellan, om det skulle passa bättre.

Precis som med Funko Pops finns dessa små samlarfigurer tillgängliga med ett gäng olika teman, som karaktärer och föremål från kända spel och filmer som exempelvis Minecraft, Marvel, Harry Potter och mer.

Här nedanför har vi lagt in ett par länkar till vad vi tror kan vara några av de mer populära alternativen bland barn, men du kan också söka på adventskalender och en specifik film, karaktär eller spel som ditt barn tycker om. Chansen är stor att det finns en julkalender för just det du söker!

Betyg

5

Annons
Julkalender med Minecraft samlarfigurer, 24 luckor.
Julkalender med Super Mario samlarfigurer, 24 luckor.
Julkalender med Marvel samlarfigurer, 24 luckor.
Julkalender med Pokémon samlarfigurer, 24 luckor.
Julkalender med Harry Potter samlarfigurer, 24 luckor.

Smyckes julkalender – söta berlocker att samla på under jul

smyckes julkalender

Om dina barn tycker om smycken och allt som glittrar och är gulligt, kan vi tipsa om dessa söta julkalendrar från märket Swawis, som finns tillgängligt i ett par olika set.

Dessa julkalendrar består av ett armband som man får fylla på varje dag fram till julafton, eftersom varje lucka innehåller en ny liten berlock man kan sätta på armbandet.

Dessa julkalendrar finns som tidigare nämnt tillgängliga i ett par olika set och vi har lagt in länkar till tre olika här nedanför. Du kan bland annat välja mellan ett gulligt enhörnings- och frukttema, havs- och strandtema eller ett passande jultema på berlockerna.

Betyg

5

Annons
Smyckes julkalender – enhörning/frukt-tema, armbandsset med berlocker, 24 luckor.
Smyckes julkalender – strandtema, armbandsset med berlocker, 24 luckor.
Smyckes julkalender – jultema, armbandsset med berlocker, 24 luckor.

Dinosaur julkalender – samla alla de förhistoriska bestarna

Dinosaur julkalender

Älskar dina barn dinosaurer och den spännande förhistoriska världen de levde i? Då kommer de garanterat att älska den här julkalendern från märket KreativeKraft.

Med denna julkalender kan ditt barn skapa sin alldeles egna park med dinosaurer och samtidigt lära sig mer om naturen och växterna som fanns på den tiden. Varje lucka innehåller nämligen antingen en dinosaurie eller någon typ av växt eller dekoration som de kan fylla sin park med.

Alla de mest kända dinosaurtyperna finns givetvis med och detta är en julkalender som vi tror barnen kommer att fortsätta leka med och ha nöje av hela året, så den är verkligen prisvärd.

Betyg

4.5

Annons
Dinosaur julkalender, samlarfigurer, 24 luckor.

Stranger Things julkalender – för lite äldre barn som gillade TV-serien

Stranger Things julkalender

Det här är en julkalender som passar perfekt för lite äldre barn som älskar TV-serien Stranger Things – eller vuxna för den delen!

Den här julkalendern är fullproppad med prylar som hämtat inspiration från TV-serien, som klistermärken, nyckelringar, strumpor, pins och mer. Det är den perfekta julkalendern för alla fans av sci-fi-serien.

Julkalendern lyckas utmärkt med att fånga atmosfären från Hawkins och Upside Down och påminner en om alla äventyr man fått hänga med på tillsammans med Eleven, Mike och resten av gänget hittills. Den har fått höga betyg från kunder, med 4,5 av 5 stjärnor från 29 recensioner.

Betyg

4.5

Annons
Stranger Things julkalender, samlarprylar från TV-serien, 24 luckor.
Hobby & Fritid
Lego Harry Potter set

Lego för vuxna: Coola legomodeller för dig som vill fortsätta leka

Hobby & Fritid
En målad akvarell med ett gäng grodor ligger på ett vitt bord bredvid ett par färgtuber, en pensel och ett färghjul.

Akvarell för nybörjare: 7 tips och tricks för dig som vill börja måla med vattenfärg