Bästa in-ear-hörlurar: 6 topptestade earbuds

TestPlanet

Välkommen till vårt jämförande test över bästa in-ear-hörlurar. Dessa smidiga, små hörlurar har blivit oerhört populära under de senaste åren då de erbjuder en suverän kombination av ljudkvalitet, praktisk bärbarhet och bekväm passform. Idag är marknaden fylld av earbuds från ett gäng olika märken som placerar sig i ett antal olika prisklasser. 

Vi har testat en mängd in-ear-hörlurar och har kollat på faktorer som ljudkvalitet, passform och komfort, brusreducering och andra funktioner, touchkontroller, batteritid och mer. Vi har också jämfört hörlurarnas kit med deras pris för att se om de värda ett köp eller inte. I vårt jämförande test hittar du ett gäng olika modeller från kända märken som Sony, Bose, Jabra och fler. Det bör finnas något som passar alla, oavsett om du vill ha ett par in-ear-hörlurar för löpning, pendling, styrketräning eller något annat.


Sony WF-1000XM4 – Bäst i test

Brusreducering: Aktiv Batteritid: 8 + 24 timmar Trådlös räckvidd: 10 meter

Sony WF-1000XM4 har ljud i toppklass.

Sony WF-1000XM4 är testvinnare i vårt jämförande test över bästa in-ear-hörlurar nu. Detta är ett lyxigt par earbuds i premiumklass från Sony, som har legat i framkant av ljudmarknaden under många års tid nu. De tillverkar allt från in-ear-hörlurar och over-ear-hörlurar till bluetooth-högtalare och soundbars i absolut toppklass, vilket också är fallet med Sony WF-1000XM4. Här får du en enastående ljudkvalitet, imponerande brusreducering och ett helt gäng användbara funktioner.

Ljudkvalitet i toppklass
Ljudkvaliteten på Sony WF-1000XM4 håller hög nivå, med kraftfull bas och klara diskanter. De använder sig dessutom av adaptiva ljudkontroller som ser till att de automatiskt kan justera ljudprofilen baserat på din omgivning. På tal om omgivning har dessa in-ear-hörlurar från Sony en utmärkt brusreducering, som på ett imponerande sätt kan filtrera bort oljud från omgivningen för att skapa en tyst och immersiv lyssningsupplevelse.

Sony WF-1000XM4 är de absolut bästa in-ear-hörlurarna just nu.

Övriga paketet
För övrigt får du en bekväm och säker passform, och det finns flera olika storlekar på silikonpropparna för att passa olika öronformer. Hörlurarna har en IPX4-klassificering som innebär att de är både vatten- och svettåliga och fungerar därför bra att använda under svettiga träningspass. Batteritiden ligger på cirka 8 timmar plus 24 timmar via laddningsfodralet. De har stöd för snabbladdning som fyller på hörlurarna med 60 minuters speltid på bara 10 minuters laddning. Pekkontrollerna är dessutom enkla att komma åt och använda, så överlag får du ett riktigt genomtänkt och välgjort kit här, men du får betala en del för lyxen.

Hemsida

Genomtänkt och välgjort kit
Absolut toppklass i både ljud, design och funktioner

Du får betala en hel del för dem
Finns earbuds med bättre brusreducering

5


Beats PowerBeats Pro – Bästa in-ear-hörlurar för träning

Brusreducering: Passiv Batteritid: 9 + 24 timmar Trådlös räckvidd: 10 meter

Beats PowerBeats Pro har en bekväm och säker passform.

Beats Powerbeats Pro är det bästa alternativet för dig som vill ha ett par riktigt bra in-ear-hörlurar till träningen. De ger dig en imponerande ljudkvalitet och en lång batteritid, men det allra viktigaste är deras enormt bekväma passform som sitter säkert på plats även under de mest intensiva träningspassen.

Designade specifikt för träning
Dessa in-ear-hörlurar har faktiskt designats specifikt med träning i åtanke. Som du kan se på bilderna sticker de ut lite grann jämfört med andra earbuds-modeller i vårt jämförande test, då de har ergonomiska krokar som placeras bakom öronen för att bidra till en bekväm passform och hålla hörlurarna säkert på plats. In-ear-hörlurarna är dessutom svettåliga, så du behöver inte oroa dig över att de ska bli skadade om du svettas mycket under dina träningspass.

Beats PowerBeats Pro är helt suveräna earbuds för träningen.

Bra batteritid och enkla kontroller
Sett till ljudet får du en riktigt trevlig ljudbild med kraftfull bas, detaljerade mellanregister och klara diskanter. Batteritiden är också godkänd, med upp till 9 timmars speltid via hörlurarna och ytterligare upp till 24 timmars speltid via laddningsfodralet. För övrigt får du en pålitlig trådlös anslutning och användarvänliga kontroller som är enkla att komma åt för att kontrollera musiken, justera volymen och svara på samtal.

Hemsida

Designade med träning i åtanke
Oslagbar passform
Riktigt bra och balanserat ljud

Laddningsfodralet är ganska stort och klumpigt
Inte den bästa brusreduceringen

4


JLab Go Air Pop – Bästa billiga in-ear-hörlurar

Brusreducering: Passiv Batteritid: 5 + 15 timmar Trådlös räckvidd: 10 meter

JLab Go Air Pop finns i ett gäng härliga färger.

JLab Go Air Pop är ett par otroligt billiga in-ear-hörlurar som presterar oväntat bra med tanke på att de bara kostar någon hundralapp. De bjuder på en kompakt formfaktor, lätt vikt, enkla kontroller och en riktigt bra ljudkvalitet till ett pris som de allra flesta har råd med.

Otroligt billiga
Om du tycker att toppmodeller från kända märken som Sony och Bose är alldeles för dyra, med priser upp emot 3 000 kronorssträcket, kan vi verkligen rekommendera dessa prisvärda in-ear-hörlurar från JLabs. Dessa earbuds kostar nämligen bara runt 250 kronor! För det priset får du en överraskande bra ljudupplevelse med klara mellanregister och en välbalanserad bas. Trots deras kompakta formfaktor får du verkligen en fyllig och detaljerad ljudbild här. Det går såklart inte att jämföra med det bästa från Sony, men om du inte behöver det absolut bästa på marknaden utan nöjer dig med något enkelt, håller dessa earbuds absolut måttet.

JLab Go Air Pop ger dig oerhört mycket för pengarna.

Godkänd batteritid
Batteritiden är lite svagare jämfört med övriga modeller i detta jämförande test, men är ändå mer än godkänd med tanke på priset. Du kan räkna med en batteritid på cirka 5 timmar via hörlurarna och ytterligare 15 timmars batteritid via laddningsfodralet. För övrigt får du en bekväm och säker passform (även om hörlurarna kan upplevas som något stora för dem med små öron), en stabil trådlös anslutning och enkla kontroller.

Hemsida

Oslagbart kit och ljudkvalitet för priset
Finns i ett gäng härliga färger
Pålitlig anslutning och enkla kontroller

Toppmodeller erbjuder bättre ljudkvalitet och batteritid

4.5


Bose QuietComfort Earbuds – In-ear-hörlurarna med bäst brusreducering

Brusreducering: Aktiv Batteritid: 6 + 12 timmar Trådlös räckvidd: 9 meter

Bose QuietComfort Earbuds har en brusreducering i absolut toppklass.

Bose Quietcomfort Earbuds är i en klass för sig när det kommer till brusreducering. Dessa in-ear-hörlurar har ett imponerande kit överlag, med en kompakt och stilren design kombinerat med en utmärkt ljudkvalitet, men det är deras brusreducering som verkligen får dem att sticka ut från resten av konkurrensen.

Brusreduceringen är oslagbar
När det kommer till in-ear-hörlurar, finns det ingen modell som hanterar brusreducering så bra som Bose Quietcomfort Earbuds just nu. Dessa in-ear-hörlurar filtrerar effektivt bort störande ljud från omgivningen för att skapa en tyst och lugn lyssningsupplevelse. Om du exempelvis pendlar mycket eller vill ha lugn och ro i en kontorsmiljö, är detta alltså in-ear-hörlurarna du ska satsa på. De har dessutom en ergonomisk och säker passform som ser till att de är bekväma att använda även under längre perioder.

Bose QuietComfort Earbuds är dyra, men du får ett par riktigt lyxiga earbuds.

Du får betala en del för dem
Sett till ljudkvaliteten imponerar de även här. Du får ett tydligt och detaljerat ljud med en välbalanserad bas, som tillsammans skapar en kraftfull ljudupplevelse som klarar av allt från samtal, poddar och ett gäng olika musikgenrer utan problem. Våra två största problem med Bose QuietComfort Earbuds är deras ganska svaga batteritid och deras höga pris. Du kan räkna med cirka 6 timmars batteritid via hörlurarna och ytterligare 12 timmars batteritid via laddningsfodralet. Priset? Tja, du får betala närmare 3 000 kronor för dessa lyxiga in-ear-hörlurar.

Hemsida

Brusreduceringen är i en klass för sig
Bra allround kit med imponerande ljud

Batteritiden hade kunnat vara bättre
Bland de dyraste in-ear-hörlurar du kan köpa

4.5


Apple AirPods Pro – Bästa in-ear-hörlurar för Apple-fans

Brusreducering: Aktiv Batteritid: 4,5 + 24 timmar Trådlös räckvidd: 10 meter

Apple AirPods Pro är dyra, men de håller hög kvalitet.

Apple AirPods Pro är de bästa in-ear-hörlurarna för alla Apple-fans där ute. I typisk Apple-anda håller de hög klass rakt igenom, med en stilren design, bra ljudkvalitet och brusreducering – men såklart till ett riktigt högt pris. Men för alla Apple-fans som redan är en del av Apples ekosystem och för dem som har budget för dessa in-ear-hörlurar, är det ändå en riktigt bra investering som inte kommer göra dig besviken.

Hanterar olika musikgenrer bra
Om vi börjar med att kolla på ljudkvalitet och brusreducering levererar dessa in-ear-hörlurar en välbalanserad och detaljerad ljudbild med klara mellanregister och bra bas som känns fyllig utan att bli för tung. In-ear-hörlurarna kan hantera ett gäng olika musikgenrer och övrigt ljudinnehåll utan några problem. Den aktiva brusreduceringen har förbättrats på denna modell av AirPods Pro och är numera riktigt bra. Den lyckas på ett effektivt sätt blockera ut ljud från omgivningen och skapar en tyst och uppslukande lyssningsupplevelse.

Apple AirPods Pro är det självklara valet för alla Apple-fans.

Gott om bra funktioner
AirPods Pro har ett gäng användarvänliga funktioner och kontroller som är enkla och smidiga att komma åt. Du kontrollerar musik, samtal och brusreducering med hjälp av tryck och svepningar på själva hörlurarna. AirPods Pro har dessutom en riktigt smart funktion som automatiskt känner av när de tas ur öronen och pausar då musiken. För övrigt finns det olika storlekar på silikonproppar för att passa olika öronformer och säkerställa en bekväm passform och batteritiden ligger på cirka 4,5 timmar via hörlurarna och ytterligare 24 timmars batteritid via laddningsfodralet.

Hemsida

Det självklara valet för Apple-fans
Ett gäng smarta funktioner
Förbättrad brusreducering

Håller Apple-klass, men har också ett Apple-pris ..
Kan ramla ur under intensiva träningspass

4.5

Urbanears Juno – Bra in-ear-alternativ

Drivers: 6 mm dynamiska Batteritid: 8 + 28 timmar Vikt: 4,25 gram per earbud

Ett par orange Urbanears Juno visas upp tillsammans med sitt tillhörande laddningsfodral mot en vit bakgrund.
Urbanears Juno är riktigt bra och billiga earbuds.

Om du är ute efter ett par billiga earbuds som fungerar bra för både vardagsanvändning och träning, kan vi varmt rekommendera Urbanears Juno. Detta är ett par nya, prisvärda earbuds från det kända Urbanears-märket som bjuder på lång batteritid, bra ljudkvalitet och ett par avancerade funktioner man vanligtvis bara ser i toppmodeller.

Säker passform
Urbanears Juno har en enkel och stilren design och finns tillgängliga i färgerna svart, vitt och orange. Själva earbudsen lutar åt det större hållet och sticker ut en bit från öronen, men de är bekväma och sitter tryggt på plats även under intensiva träningspass. Med earbudsen kan du räkna med en batteritid på cirka 8 timmar, plus ytterligare 28 timmar via det medföljande laddningsfodralet. Det ger dig en total batteritid på 36 timmar, vilket är riktigt bra.

Ett par orange Urbanears Juno visas upp mot en vit bakgrund.
Urbanears Juno finns i denna härliga färg.

Ljudet är bra, men saknar lite tryck
Ljudet på Urbanears Juno är balanserat och passar bra för ett gäng olika genrer som pop, rock, hiphop, synthwave och mer. Under våra tester upplevde vi det dock som något platt. Basen hade gärna kunnat vara lite mer kraftfull, för att få lite mer tyngd i ljudet. Men om du är typen av användare som föredrar en balanserad ljudbild över ett bastungt tunggung, kommer detta inte vara några problem. Ett stort plus enligt oss är det faktum att hörlurarna har stöd för aktiv brusreducering, vilket är något vi inte förväntar oss att få se i så pass billiga hörlurar. Brusreduceringen lyckas inte riktigt filtrera bort allt, men det mesta. I en gymmiljö försvinner bruset i omgivningen och samtal hörs inte alls, men skarpare ljud från maskiner och vikter hörs fortfarande lite. Med sitt pris på cirka en tusenlapp, är detta ett utmärkt par hörlurar för dem som vill ha ett prisvärt alternativ som passar bra för träning eller avslappnad användning i vardagen.

Hemsida

Iögonfallande design
Bra och balanserat ljud
Avancerade funktioner

Brusreduceringen är inte perfekt
Saknas lite tyngd i ljudet

4.5


Bästa träningshörlurar