Bästa högtryckstvätt: 4 bästa högtryckstvättarna vi testat

TestPlanet

Söker du efter en högtryckstvätt? Då är denna topplista för dig. Vi har testat flera högtryckstvättar och rankar våra favoriter.


Ava Master P60 – Bäst i test

Effekt: 2,1 W Maxtryck: 145 bar Slang: 8 m, stålförstärkt Max vattentemperatur: 40 grader

Högtryckstvätt Ava Master P60

Med högtryckstvätten Ava Master P60 kan du skumtvätta allt du äger, det inkluderar ditt hus, din bil och trallen på altanen. Den är användarvänlig och har ett riktigt bra skumsystem som gör att du verkligen får rent utan att du behöver använda ett högt tryck. Risken för skador och slitage minskar samtidigt som du förstås blir mer beroende av kemikalier.

Prisvärd
Syskonet P60 Evolution har lite bättre lösning med hållare av munstyckena samt strömkabel, men P60 Master är mer prisvärd så vi föredrar till syvende och sist ändå denna modellen. Dock hamnar dessa små skavanker ändå på minuslistan.

Effektiv
Ava Master P60 är prisvärd och kommer med grymt bra tillbehör. Både maskinens snabbhet, effektivitet och tvättresultat gör den till ett utmärkt val för hemmet och den blir därför bäst i test.

Hemsida

Fantastiskt välfungerande skumsystem

Praktiska tillbehör

Riktigt prisvärd

Begränsande fäste strömkabeln och hållarna

4.5


Kärcher K7 Premium Power – Bästa premiumval

Effekt: 3 W  Maxtryck: 180 bar Slang: 10 m, stålförstärkt Max vattentemperatur: 60 grader

Högtryckstvätt Kärcher K7 Premium Power

För de som letar efter ett mer kraftfullt alternativ är K7 Premium Power en högtryckstvätt som verkligen levererar. Trycket är otroligt starkt, men utan att det påverkar användarvänligheten – du känner inte av trycket fysiskt i motståndet. Detta kan dock göra det problematiskt eftersom det är lätt att tro att du kan angripa ytan hårt, men risken är då att du skadar den. Så här är det viktigt att du lär känna arbetstrycket och att du till en början är lite försiktig.

Smart munstycke
En stor fördel med Kärchers högtryckstvätt är munstycket då den har tre munstycken i ett. Det innebär att du slipper byta munstycken under tiden som du tvättar, du kan bara kort och gott rotera det.

K7 Premium Power är det bästa valet för husägare som vill ha samma kraft som från en professionell maskin och som vill slippa hålla koll på tillbehör.

Hemsida

3-i-1-munstycke

Extremt stark

Kan vara för stark på känsliga ytor

4.5


Ava Smart P50 – Bästa budgetval

Effekt: 1,8 W Maxtryck: 160 bar Slang: 6 m, stålförstärkt Max vattentemperatur: 40 grader

Högtryckstvätt Ava Smart P50

Med tanke på hur välutrustad Ava Smart P50 är säljs den till väldigt överkomligt pris. Den levereras med en komplett uppsättning tillbehör så du får med allt du behöver, och den presterar lika bra som många dyrare konkurrerande modeller.

Flexibel slang
Högtryckstvätten kommer med en mycket flexibel, men tyvärr något kort, slang. Slangen är stålförstärkt. Det är med andra ord en kvalitetsslang, men du får flytta runt på högtryckstvätten för du kommer inte runt hela bilen på grund av slanglängden. Däremot uppskattar vi att slangen roterar med på konstruktionen när du rör dig i sidled. Högtryckstvätten väger heller inte särskilt mycket så den är behändig att förflytta.

Tillräckligt tryck
Ava Smart P50 har inte samma tryck som dess storasyskon Master P60, men den är mer än tillräcklig för att du ska kunna hantera enklare uppgifter eftersom den har skum som en naturlig del i sin tvättmetod. Med sin tunna, kompakta formfaktor och sitt fantastiska rengöringsresultat är Ava Smart P50 en bra högtryckstvätt för dig som har en lite mindre budget.

Hemsida

Justerbart tryck i handtaget

Rörlig och tålig slang

Lite kort slang

4


Husqvarna PW 480 – Bäst räckvidd

Effekt: 2,9 W Maxtryck: 180 bar Slang: 13 m, stålförstärkt Max vattentemperatur: 60 grader

Högtryckstvätt Husqvarna PW 480

Husqvarna PW 480 är en högtryckstvätt som kommer med många fördelar. Bland annat är den maximala temperaturen på vattnet vid inloppet så hög som 60 grader, istället för 40 grader som det ofta är på produkter i den här prisklassen. Den högre temperaturen gör att Husqvarna PW 480 klarar av tuffare jobb mer effektivt, exempelvis att tvätta bort oljefläckar.


Lång slang
Den har även en annan stor fördel vilket är den 13 meter långa slangen, vilket ger den extremt bra räckvidd och som gör att du kan nå runt stora föremål och maskiner utan att behöva flytta på själva högtryckstvätten.

Enkel justering
På maskinens kropp finns en ratt som styr vattentrycket och kan användas för att enkelt och snabbt minska trycket på ömtåliga ytor när du tvättar dem. Vattenflödet kan också justeras med hjälp av tryckkontrollen.

Om du söker en kraftfull högtryckstvätt med en robust, lång och flexibel slang passar Husqvarna PW 480 dig bra.

Hemsida

Väldigt lång slang

Hög vattentemperatur

Ingen tryckdisplay

Ganska dyr

4


Bästa grästrimmer