Bästa handkontroller: 5 testvinnande dosor för gaming

TestPlanet

I vårt jämförande test över bästa handkontroller samlar vi de allra bästa alternativen, oavsett vilken plattform du spelar på. Här hittar du de bästa alternativen för spelkonsoler som Xbox Series X, PlayStation 5, Nintendo Switch och mer, så det bör finnas något som passar alla typer av gamers där ute.

I våra tester av handkontroller har vi tittat på ett gäng punkter. Vi har framför allt kollat på saker som prestanda, design, komfort, funktioner och mer. Utöver detta har vi också tagit hänsyn till recensioner från användare och kollat på feedback, för att få en så omfattande syn som möjligt på varje kontroller. Hur prisvärd varje kontroller är har också varit en viktig faktor i vår bedömning. Skrolla bara vidare för att se våra utvalda testvinnare för varje plattform.


Xbox Wireless Controller – Bäst i test

Anslutning: Sladd, Bluetooth, Xbox Wireless Plattformar: Xbox, Windows, mobil Batteritid: 40 timmar

Xbox Wireless Controller är den bästa handkontrollern just nu.

Xbox Wireless Controller är testvinnare i vårt jämförande test över bästa handkontroller just nu. Den har en utmärkt trådlös prestanda, en byggkvalitet i toppklass och stöd för ett antal olika plattformar, vilket gör den både lyxig och mångsidig.

Pålitlig trådlös anslutning
Xbox Wireless Controller från 2020 kommer med ett antal välkomna förbättringar jämfört med sina tidigare modeller. Med sin trådlösa anslutning och Bluetooth-teknologi kan den enkelt anslutas till olika enheter och den har aldrig problem med anslutningen. Detta är delvis tack vare att dess räckvidd har förbättrats och ser till att du alltid kan njuta av dina spel utan några störningar.

Xbox Wireless Controller har stöd för ett gäng plattformar.

Sköna knappar och stadigt grepp
Designmässigt är Xbox Wireless Controller väldigt lik sina tidigare versioner och den behåller sin ergonomiska form med sina bekväma handtag. Den är skön att hålla i även under långa spelsessioner. Den har också fått en förbättrad D-pad och knapparna är responsiva. För övrigt får du en Share-knapp som låter dig spela in dina speciella gaming-ögonblick och dela dem med dina vänner. Dessutom finns en USB-C-port för laddning och ett 3,5 mm ljuduttag.

Hemsida

Lyxig och bekväm konstruktion
Stöd för flera olika plattformar
Knapparna svarar snabbt

Share-knappen är lite fipplig att använda

5


PS5 DualSense Wireless Controller – Bästa handkontroller för PS5

Anslutning: Bluetooth Plattformar: PS5, PC, mobil Batteritid: 12 timmar

PS5 DualSense Wireless Controller är det bästa valet för PlayStation-spelare.

PS5 DualSense Wireless Controller är den senaste och bästa handkontrollern från Sony, som företaget lanserade tillsammans med sin PlayStation 5-konsol. Denna handkontroller tar din spelupplevelse till en helt ny nivå, med innovativa nya funktioner och en förbättrad design.

Avancerade funktioner
Stjärnfunktionen på PS5 DualSense Wireless Controller är dess unika kombination av haptisk feedback och adaptiv tryckteknik, som gör att spelare kan känna av olika nivåer av tryck och motstånd i knapparna när de spelar. Detta hjälper till att skapa en mer realistisk och immersiv spelupplevelse. Sonys lyxiga kontroller erbjuder dessutom fler smarta funktioner som en inbyggd högtalare och en rörelsekänslig touchpad. Kontrollern har en mikrofon som håller hyfsad kvalitet, men den kan inte riktigt ersätta ett dedikerat gamingheadset.

PS5 DualSense Wireless Controller har en stilren och modern design.

Stilren och ergonomisk design
Om vi tittar på design har PS5 DualSense Wireless Controller en stilren och modern look med en ergonomisk form. Den är bekväm att hålla i även under långa spelsessioner och har en textur som ger ett stadigt grepp om kontrollern. Den har en USB-C-port för laddning, men vi hade gärna velat se en lite längre batteritid.

Hemsida

Premium byggkvalitet med bra grepp
Unika och smarta funktioner
Stilren design

Vi hade gärna sett lite bättre batteritid

5


Xbox Elite Controller Series 2 – Bästa handkontroller för Xbox

Anslutning: Bluetooth Plattformar: Xbox, PC Batteritid: 40 timmar

Xbox Elite Controller Series 2 är en lyxig handkontroller.

Om du vill ha absolut bästa handkontroller för din Xbox-konsol, är det Xbox Elite Wireless Controller Series 2 du ska satsa på. Detta är en premium handkontroll som är designad med seriösa gamers och entusiaster i åtanke. Här får du ett gäng avancerade funktioner, en solid byggkvalitet och möjligheter till anpassning för en optimal spelupplevelse, men du får betala en hel del för lyxen.

Robust, men lite klumpig design
Xbox Elite Wireless Controller Series 2 är riktigt robust handkontroller med en ergonomisk design, även om den är något klumpigare än andra handkontrollers du hittar i detta jämförande test. Den låter dig dock anpassa kontrollerns layout efter dina egna preferenser och har även justerbara thumbsticks och paddlar, vilket är ett litet plus i kanten.

Xbox Elite Controller Series 2 passar perfekt för Xbox-spelare.

Du behöver aldrig oroa dig över batteritid
Ett annat stort plus Xbox Elite Wireless Controller Series 2 är att handkontrollern har ett inbyggd, uppladdningsbart batteri som håller igång riktigt länge på varje laddning, så du kan njuta av långa spelsessioner utan avbrott. Handkontrollern kommer också med ett praktiskt resefodral för att du enkelt ska kunna transportera den och överlag får du en riktigt lyxig och välgjord kontroller här, men den har också ett premiumpris att matcha.

Hemsida

Absolut bästa och lyxigaste handontroller för Xbox
Anpassningsbara knappar och layout
Lång batteritid

Du får betala en hel del för lyxen
Lite klumpigare än många andra modeller

4


Nintendo Switch Pro Controller – Bästa handkontroller för Switch

Anslutning: Bluetooth Plattformar: Switch, PC, mobil Batteritid: 40 timmar

Nintendo Switch Pro Controller är det bästa alternativet för Switch-spelare.

Om du spelar mest på Nintendo Switch och vill ha ett alternativ till dina Joy-Cons, är Nintendo Switch Pro Controller den bästa handkontroller du kan köpa. Det är en handkontroller i toppklass som är specifikt utformad för att användas med Nintendo Switch-konsoler. Den kombinerar en snabb prestanda med en bekväm design, för att ge dig en optimal spelupplevelse.

Stöd för NFC-teknik
Designmässigt känns Nintendo Switch Pro Controller som en ganska nätt kontroller som ändå lyckas hålla en robust byggkvalitet och kännas stadig i handen. Den har en traditionell layout med två analogstickor, en D-pad, fyra actionknappar och triggerknappar för att ge dig full kontroll under dina spelsessioner. Handkontrollern har dessutom en inbyggd rörelsesensor och stöd för NFC-teknik, för att använda med kompatibla amiibo-prylar.

Nintendo Switch Pro Controller har en kompakt och lätt design.

En batteritid på 40 timmar
Nintendo Switch Pro Controller är en trådlös kontroller, så du kan njuta av dina spel utan att behöva tänka på störande sladdar. En av de bästa sakerna med denna handkontroller är dess imponerande batteritid som håller i upp till 40 timmar. Det bör räcka ett bra tag innan du behöver ladda den igen! Om vi har några klagomål på denna handkontroller skulle det vara att knapparna känns lite för grunda och hade känts skönare att trycka på om de varit lite djupare. Men det är bara en liten detalj och överlag är detta en utmärkt handkontroller för alla som spelar på Switch-plattformen.

Hemsida

Klassisk, nätt design
Otroligt bra batteritid
Stöd för NFC-teknik

Tryckavståndet i knapparna hade kunnat vara djupare

4.5


SteelSeries Nimbus+ – Bästa handkontroller för Apple TV

Anslutning: Bluetooth Plattformar: iOS, Apple TV, Mac Batteritid: 50 timmar

SteelSeries Nimbus+ passar perfekt för alla Apple-fans.

SteelSeries Nimbus+ är bästa handkontroll för dig som spelar mycket på Apple TV, men den har även stöd för ett gäng andra plattformar som iOS, iPadOS och macOS. Detta gör den till en mångsidig och trådlös handkontroll som erbjuder en bekväm och responsiv spelupplevelse för alla gamers som är involverade i Apples ekosystem.

Gjord i robust material
SteelSeries Nimbus+ har en stilren och traditionell design, även om styrkorset skiljer sig lite från andra handkontrollers då det sticker ut ganska mycket från själva kontrollern. Vi är inga stora fan av just detta designval, men det är bara personliga preferenser. Sett till byggkvalitet är handkontrollern gjord i robust material och har en ergonomisk design och knapplayout. Den har inte riktigt lika bra grepp som vissa andra handkontroller i detta jämförande test, men är ändå hyfsat bekväm att hålla i handen.

SteelSeries Nimbus+ har en inbyggd mobilhållare.

Batteritiden i en klass för sig
Handkontrollern har ett brett utbud av funktioner som förbättrar spelupplevelsen och den stöder även Apple Arcade och MFi-spel (Made for iOS), vilket innebär att den är kompatibel med en mängd olika spel på Apple-enheter. Ett fint litet plus är att den också har en dedikerad mobilhållare som låter dig fästa din iPhone eller iPad på kontrollern. Men det kanske bästa av allt? Dess nästan ofattbart långa batteritid på upp till 50 timmar!

Hemsida

Ofattbart lång batteritid
Perfekt för gamers i Apples ekosystem
Smidig iPhone- och iPad-hållare

Udda design på styrkorset

3.5


Bästa gamingheadset

Bästa datormus