Bästa grästrimmer: 4 bästa grästrimrarna

TestPlanet

Letar du efter en grästrimmer som passar din tomt är denna topplista för dig. Vi testar grästrimmers varje vår och sommar och här hittar du de som har presterat bäst.


Makita DUR368LZ – Bäst i test

Effekt: 36 V Klippdiameter: 35 cm Trimtyp: Dubbelsidig tråd Hastighet: 3 framåt, 1 bakåt

Grästrimmer Makita DUR368LZ

Den här grästrimmern har både en kraftfull motor med hög rotationshastighet på tråden, och en bra klippdiameter. Som ett resultat av detta kommer du att kunna trimma ner och städa upp alla dikeskanter mycket snabbt och enkelt.

Samma batteri
Om du har andra Makita 32-voltsmaskiner kan du byta batterier mellan dem så att du kan få ut det mesta av din grästrimmer. Utan att byta kan du köra i nästan en halvtimme utan att batteriet dör, vilket är godkänt.

Strulig tråd
Den enda nackdelen är att vi har upptäckt att trimmerhuvudet inte alltid matar ut tråd när den träffar marken, så vid några tillfällen har vi varit tvungna att dra ut ny tråd på egen hand.
Makita DUR368LZ erbjuder både stark kraft och lång körtid, vilket gör det till ett utmärkt köp.

Hemsida

Ganska lång batteritid
Kraftfull
Bra klippdiameter

Trådmatningen är inte felfri

4.5


AL-KO GT 2025 – Bästa billiga

Effekt: 18 V Klippdiameter: 32 cm Trimtyp: Dubbelsidig tråd Hastighet: 1 framåt

Grästrimmer AL-KO GT 2025

AL-KO GT 2025 är ett utmärkt alternativ för dig som har en liten tomt med bara några rabatter och en trädgårdsväg att hålla efter. Den är ett mycket praktisk då den har ett justerbart klipphuvud som gör det enkelt att trimma dikeskanter och sluttningar mer ergonomiskt, du slipper att hålla den snett och kan istället bara vinkla trimhuvudet på den.

Inte för täta tuvor
Förutom att trimma gräs i tuvor (helst inte allt för tätväxande sådana för då orkar den inte) kan den också ta bort ogräs såsom maskrosor och brännässlor. Den kan dock inte trimma tjocka grästuvor, och den är inte särskilt snabb när det gäller att trimma stora ytor.

Passar små tomter
Den här grästrimmern från AL-KO är en billig modell som passar perfekt för små tomter och enkla trimjobb.

Hemsida

Lättanvänd
Väger lite

Stark vibration
Rätt svag
Inte tidseffektiv

3.5


Husqvarna 115iL – Bästa batterigrästrimmer

Effekt: 36 V Klippdiameter: Ingen uppgift Trimtyp: Dubbelsidig tråd Hastighet: 2 framåt, 1 bakåt

Grästrimmer Husqvarna 115iL

Husqvarna 115iL grästrimmer är ett passande val för dig som har en vildvuxen tomt och som vill ha en grästrimmer som klarar allt från gräs till hallonsnår. Grästrimmern är även lätt och välbalanserad i sin konstruktion.

Långa strån fastnar
Det enda problemet med den här grästrimmern är att långa grässtrån fastnar i klipparens huvud. Du måste ibland själv pilla loss det, men är du snabb på att upptäcka vad som håller på att ske kan du istället byta rotationsriktning med ett knapptryck och istället spinna loss gräset.

Lång batteritid
Grästrimmern har en lång batteritid och har en effektiv laddare som laddar batteriet på bara 40 minuter.

De som har en skogs- eller vildträdgård med mycket mer än bara gräs att trimma bör överväga att investera i en Husqvarna 115iL.

Hemsida

Lång batteritid
Hanterar stora områden tidseffektivt
Kraftfull

Högt gräs trasslar in sig

4


Gardena SmallCut Li-23R – Bästa grästrimmer med kniv

Effekt: 18 V Klippdiameter: Ingen uppgift Trimtyp: Plastkniv Hastighet: 1

Grästrimmer Gardena SmallCut Li-23R

Gardena SmallCut Li-23R är en passande grästrimmer för mindre ytor då den har en trimningstid på drygt tio minuter. Den har knivar i stället för trådar. Föredrar du knivar är detta förstås en fördel, men vår erfarenhet är att de slits ut ganska snabbt. Hos den här modellen är de i alla fall enkla att byta ut.

Klarar enkla uppgifter
Om gräset växer i tjocka tuvor är denna grästrimmer inte stark nog. Men på enkla uppgifter såsom rabattkanter och maskrosor klarar den sig bra. Den lämpar sig bäst för enkel vardaglig trimning i en mindre trädgård.

Bra för små platser
Om du letar efter en grästrimmer som kan användas på små platser och föredrar plastknivar till din grästrimmer, kan Gardena SmallCut Li-23R vara den du söker.

Hemsida

Enkel att använda
Lätt och kompakt

Kort batteritid
Knivar slits ut snabbare än trådar

3.5


Bästa gräsklippare

Bästa robotdammsugare