Bästa gräsklippare: 5 modeller i test

TestPlanet

Om du ska köpa en ny gräsklippare har du hittat rätt. Vi har testat flera gräsklippare och listar de allra bästa här.

Oavsett om du letar efter en gräsklippare som går på bensin eller el har vi testat och letat upp modeller som kommer att passa dig. Från små gräsmattor till stora.


Stihl RMA 443 PV – Bäst i test

Sort: Batteri Drivning: Ja Klippbredd: 41 cm Klipphöjd: Central justering, 2,5-7,5 cm

Stihl RMA 443 PV gräsklippare

Gör gräsklippningen enklare genom att investera i en Stihl RMA 443 PV. Denna kraftfulla men ändå lätta batteridrivna gräsklippare kan klippa en genomsnittlig gräsmatta på nolltid. Den har dubbla batterifack som automatiskt växlar över till det andra batteriet när det ena tar slut, vilket ger dig gott om klippkraft. Våra tester visar att den klarar gräsmattor upp till 1 000 kvadratmeter.

Tystare än snittet
Gräsklipparen låter dig välja mellan sex olika hastigheter för enklare manövrerbarhet i kuperad eller sluttande terräng. Dessutom är den tystare än traditionella bensinklippare, så du kan njuta av din utomhustid utan att störas av höga ljud eller avgaser.

Bra drifttid
Stihl RMA 443 PV blir vinnare i det här testet eftersom den är både lätt, stark och har bra drifttid. Det enda vi tycker är lite negativt är priset på batterierna. Men har du andra maskiner från Stihl i samma effektklass känns det mer motiverat.

Hemsida

Lätt att justera klipphöjd
Kraftfull
Lång batteritid

Batterierna är aningen dyra

4.5


AL-KO Easy 5.10 SP-S – Bästa budgetval

Sort: Batteri Drivning: Ja Klippbredd: 51 cm Klipphöjd: Central justering, 2,5-7,5 cm

AL-KO Easy 5.10 SP-S gräsklippare

AL-KO Easy 10 SP-S gräsklippare är ett bra köp om du letar efter en gräsklippare som klipper stora ytor snabbt till ett lågt pris. Den är effektiv då den har en bred klippbredd och en stark motor. Du kan välja om du vill samla upp gräset eller låta det strimlas i flera delar och förvandlas till näring för din gräsmatta, eftersom det finns både mulching- och uppsamlingsalternativ.

Tunn kniv
Gräsklipparen är självgående, så den har inga problem med att klippa sluttande gräsmattor. Tyvärr har gräsklipparens detaljer inte särskilt hög kvalitet. Kniven är tunn och när den körs vibrerar hela konstruktionen rejält.

Mycket kraft för priset
AL-KO Easy 10 SP-S kan vara ett riktigt bra alternativ för de som har en stor gräsmatta och vill dra nytta av mycket kraft och funktionalitet till ett lågt pris.

Hemsida

Kraftfull
Billig

Låg byggkvalitet
Starka vibrationer

4


Stiga Combi 748 SQ AE – Bästa batterigräsklippare

Sort: Batteri Drivning: Ja Klippbredd: 46 cm Klipphöjd: Central justering, 2,2-8 cm

Stiga Combi 748 SQ AE gräsklippare

Stiga Combi 748 SQ AE är ett bra val om du letar efter en kraftfull gräsklippare som kan användas på flera olika sätt under hela växtsäsongen. Den här gräsklipparen är en multiklippare – och som sådan har den uppsamlare, mulching samt sidoutkast.

Kort batteritid
Den har dock kort batteritid. Men om du äger andra Stiga-produkter kan du dela batterier mellan dem. Om den körs på ekoläget kommer du att kunna klippa ungefär 600 kvadratmeter med Stiga Combi 748 SQ AE innan batteriet dör. Har du en normalstor gräsmatta är det oftast tillräckligt.

Pålitlig gräsklippare
Stiga Combi 748 SQ AE är en pålitlig självgående gräsklippare med justerbar klipphöjd som klarar slänt utan problem.

Hemsida

Flertal funktioner
Kraftfull
Aningen kort batteritid
Enkel klipphöjdsjusterare

Aningen kort batteritid

4


Stihl RM 448 TC – Bästa bensingräsklippare

Sort: Bensin Drivning: Ja Klippbredd: 46 cm Klipphöjd: Central justering, 2,5-7,5 cm

Stihl RM 448 TC gräsklippare

Stihl RM 448 TC är en kraftfull bensingräsklippare med drivning, vilket gör att du slipper att anstränga dig för att få gräsklipparen att röra sig framåt – även om det är en slutting på tomten driver den på bra. Det finns dock bara ett hastighetsval.

Bekväm att köra
Gräsklipparen är väldigt bekväm att köra då den har ett skönt handtag och en låg vibration i konstruktionen. Den är dessutom väldigt tyst, i alla fall för att vara en bensindriven gräsklippare. Det finns dock en nackdel, du måste uteslutande använda sidoutkast eller uppsamlare då den saknar mulching-funktionalitet.

Kraftfull och lätt
Stihl RM 448 TC ett utmärkt val för husägare som letar efter en gräsklippare som är både kraftfull, användarvänlig och lätt.

Hemsida

Väger lite
Kraftfull
Klarar slänter

Saknar mulching

4


Bosch Rotak 32 – Bästa elektriska gräsklippare

Sort: Elektrisk Drivning: Nej Klippbredd: 32 cm Klipphöjd: 3 punkter, 2-7 cm

Bosch gräsklippare Rotak 32

Bosch Rotak 32 är ett mycket bra val om du vill ha en gräsklippare som har mycket kraft i ett litet och nätt format. Våra tester visar att den är idealisk för gräsmattor på upp till 250 kvadratmeter, men den kan även hantera något större gräsmattor.

Beränsad sladdlängd
Den är elektrisk, vilket innebär att så länge du har el i uttaget kommer den att fortsätta att klippa. Du behöver aldrig oroa dig över att behöva ladda batterier eller att köpa bensin. Det finns naturligtvis några nackdelar med denna gräsklippare. Längden på sladden är begränsad, och sladden kan vara lite i vägen under klippning.

Lätt vikt
Rotak 32 väger väldigt lite vilket gör att den lätt kan skjutas framför dig trots att den inte har någon drivning.

Bosch Rotak 32 är det bästa valet för dig som söker en elektrisk gräsklippare. Den är pålitlig, stark och lätt att dra runt på.

Hemsida

Väger lite
Riktigt bra resultat

Kort sladd

4

Bästa grästrimmer

Bästa högtryckstvätt