Bästa gamingtangentbord: 6 topptestade tangentbord

TestPlanet

Välkommen till vårt jämförande test över de bästa gamingtangentborden! Ett gamingtangentbord är en av de viktigaste delarna i setupen för alla gamers som strävar efter ultimat precision och snabbhet i sitt spelande. Oavsett om du är en professionell e-sportspelare eller bara spelar på fritiden, kan rätt tangentbord göra en stor skillnad för din övergripande spelupplevelse.

I detta jämförande test har vi listat de bästa gamingtangentborden som finns att köpa just nu. Vi har testat och utvärderat ett gäng modeller från olika märken och har samlat de allra bästa i en översiktlig lista här nedanför. Vi har kollat på saker som byggkvalitet, tangenter, belysning, anpassningsmöjligheter och mer. Så scrolla bara vidare för att se vilka som är de bästa gamingtangentborden just nu!


Razer Huntsman V2 Analog – Bäst i test

Anslutning: Kabelanslutet Bakgrundsbelysning: Ja Switchar: Analog mekaniska

Razer Huntsman V2 Analog håller hög klass, men det är ganska dyrt.

Razer Huntsman V2 Analog är ett mekaniskt gamingtangentbord med innovativa analoga switchar. Det är ett gamingtangentbord på toppnivå, vars knappar kan registrera olika trycknivåer, vilket ger dig möjlighet till mer precision och kontroll i spelandet. Här får du en robust konstruktion, bekvämt handledsstöd, snygg RGB-belysning och utmärkta anpassningsmöjligheter.

Anpassa som du vill
Sett till designen på Huntsman V2 Analog får du som nämnt en robust och hållbar konstruktion kombinerat med ett stilrent och minimalistiskt utseende. Tangentbordet är utrustat med en magnetisk handledsstöd som ger extra komfort under långa spelsessioner. Det lyses upp med hjälp av Razer Chroma RGB, vilket skapar en klassisk gamingstil. Tangentbordet är tyst och responsivt att skriva på och det är dessutom kompatibelt med Razer Synapse-mjukvaran, som ger dig en mängd anpassningsmöjligheter.

Razer Huntsman V2 Analog är det bästa gamingtangentbordet just nu.

Väldigt dyrt
Med ett pris på närmare 3 000 kronor är det bland de dyrare tangentborden som finns att köpa och det finns en hel del billigare alternativ som ger liknande prestanda. Detta tangentbord är för dem som vill ha det bästa av det bästa och har budget för det.

Hemsida

Mekaniskt tangentbord med taktila klick
Riktigt välgjort och bekvämt för handlederna
Stora anpassningsmöjligheter

Du får betala en hel del för det
Den inbyggda sladden är ganska klumpig

5


SteelSeries Apex 3 – Bästa billiga gamingtangentbord

Anslutning: Kabelanslutet Bakgrundsbelysning: Ja Switchar: Membranbaserade

SteelSeries Apex 3 har en bra byggkvalitet och snygg RGB-belysning.

SteelSeries Apex 3 är ett suveränt och billigt gamingtangentbord som riktar sig till gamers med en lite tajtare budget. Efter att ha testat dess funktioner och prestanda, kan vi säga att det är riktigt prisvärt.

Skyddat från spill
Tangentbordet är utrustat med membranknappar som ger en tyst och responsiv upplevelse och designmässigt har Apex 3 en robust konstruktion med en ram av aluminiumlegering. Det är dessutom vattentåligt, vilket ger extra hållbarhet och skydd mot eventuellt spill och stänk. Tack vare dess integrerade handledsstöd är det också bekvämt att använda även under långa spelsessioner.

SteelSeries Apex 3 är ett riktigt prisvärt gamingtangentbord.

Saknar vissa avancerade funktioner
Eftersom det är ett gamingtangentbord har det givetvis inbyggd RGB-belysning, som är riktigt snygg och anpassningsbar via SteelSeries Engine-mjukvaran. Med hjälp av programmet kan du välja olika effekter, färger och mönster på belysningen för att skapa just den stämningen du vill ha i ditt gamingrum. Apex 3 har dessutom dedikerade multimedia-kontroller för enkel åtkomst till volym- och mediastyrning. Men eftersom det är ett lite billigare tangentbord får du räkna med att gå miste om vissa avancerade funktioner som finns i dyrare modeller, som exempelvis mekaniska knappar. Men du får ändå de viktigaste funktionerna och en prestanda som imponerar med tanke på priset.

Hemsida

Ett av de mest prisvärda alternativen
Vattentåligt med en IP32-klassificering
Simpel design med RGB-belysning

Får klara dig utan justerbara tangenter
Inga mekaniska switchar

4


Corsair K95 RGB Platinum – Bästa RGB-belysning

Anslutning: Kabelanslutet Bakgrundsbelysning: Ja Switchar: Cherry MX

Corsair K95 RGB Platinum är ett gamingtangentbord i premiumkvalitet.

Om du vill ha ett riktigt lyxigt gamingtangentbord kan vi tipsa om Corsair K95 RGB Platinum. Det är ett mekaniskt tangentbord som utformats för gamers med fokus på prestanda och anpassningsmöjligheter. Detta kombineras med en rent ut sagt suverän RGB-belysning som ser till att fixa den perfekta gamingkänslan i rummet.

Härliga Cherry MX-tangenter
Den robusta konstruktionen är mycket tack vare tangentbordets ram av aluminium, som ger en hållbar och stabil plattform. De mekaniska Cherry MX-tangenterna ger en responsiv och skön känsla vid varje tryck och det finns dessutom ett handledsstöd för att göra längre spelsessioner skönare, men du kan också välja att ta av det om du föredrar att lira utan.

Corsair K95 RGB Platinum har helt suverän RGB-belysning.

Mästaren på RGB-belysning
Men nog om byggkvaliteten, låt oss prata om den suveräna RGB-belysningen. Den är anpassningsbar via Corsair Utility Engine-mjukvaran och låter dig skapa och anpassa dynamiska ljusprofiler och effekter för att perfekt matcha din spelupplevelse. Om RGB-belysning är viktigt för dig, blir det inte mycket bättre än så här. På tangentbordet hittar du också dedikerade makroknappar och multimediakontroller för enkel åtkomst till olika anpassningsalternativ och mediakontroller. Detta är som tidigare nämnt ett lyxigt tangentbord och kostar därför en hel del, så vi rekommenderar det bara till dem som vill ha det bästa av det bästa och har budget för det.

Hemsida

Stilren och solid konstruktion i aluminium
Helt suverän RGB-belysning

Handledsstödet blir snabbt skitigt
Tillhörande mjukvaran är sådär
Kostar över 2 000 kronor

4.5


Corsair K65 Mini – Bästa mini-tangentbord

Anslutning: Kabelanslutet Bakgrundsbelysning: Ja Switchar: Cherry MX

Corsair K65 Mini har en formfaktor på 60%.

Om du inte vill ha ett gamingtangentbord i full storlek är Corsair K65 Mini ett utmärkt alternativ. Det är ett kompakt mekaniskt tangentbord med en solid byggkvalitet, som riktar sig till användare som föredrar en minimalistisk och portabel design.

Storlek på 60%
Tangentbordet är endast 60% av storleken jämfört med ett tangentbord i normal storlek och är därför riktigt enkelt att packa med sig i ryggsäcken när man ska iväg någonstans. Det är utrustat med mekaniska Cherry MX-tangenter som ger en taktil och responsiv känsla vid varje tryck.

Corsair K65 Mini är perfekt för dig som vill ha ett litet och smidigt gamingtangentbord.

N-key rollover
Förutom en kompakt storlek, solid byggkvalitet och härliga tangenter får du en anpassningsbar RGB-belysning som du justerar via Corsair Utility Engine-mjukvaran. Du kan spara upp till 50 olika anpassade ljusprofiler som du kan välja mellan direkt via tangentbordet, smidigt! Andra fina funktioner för detta tangentbord är dess kompletta n-key-rollover, så du slipper problem med ghosting, samt 1000 Hz i rapporteringsfrekvens, vilket ger snabb och exakt respons även vid intensiva spelögonblick.

Hemsida

Perfekt för dig som inte behöver ett tangentbord i full storlek
Kompakt och robust byggkvalitet
Otroligt responsivt och anpassningsbart

Finns inga fötter för att justera höjden

4


Logitech G915 TKL Lightspeed – Bästa trådlösa gamingtangentbord

Anslutning: Trådlöst Bakgrundsbelysning: Ja Switchar: Mekaniska switchar från Logitech

Logitech G915 TKL Lightspeed passar in både i en kontorsmiljö och en gamingsetup.

Om du vill ha ett trådlöst gamingtangentbord är Logitech G915 TKL Lightspeed ett riktigt bra alternativ. Det har en kompakt design utan numeriskt tangentbord och använder sig av Logitechs Lightspeed-teknologi för att säkerställa en trådlös anslutning med minimal fördröjning.

Mest stilrena designen
Detta tangentbord har en design som sticker ut lite jämfört med de övriga modellerna i vårt jämförande test. Det har en väldigt tunn och stilren design som inte har den klassiska gaming-stilen och är därför ett bra alternativ för dem som vill ha något lite mer diskret. Trots dess tunna profil har tangenterna en bra kvalitetskänsla och behaglig respons vid tryck.

Logitech G915 TKL Lightspeed är ett stilrent gamingtangentbord.

Använder Lightspeed-teknologi
Som tidigare nämnt använder sig tangentbordet av Lightspeed-teknologi för att säkerställa en snabb och pålitlig anslutning när du spelar. Under vårt test har vi inte haft några problem med fördröjningar eller störningar. Du får också en stark batteritid på 40 timmar med RGB-belysningen aktiverad och betydligt längre än så om du väljer att köra utan belysningen. Sammanfattningsvis är det ett kompakt, tunt och trådlöst tangentbord för gaming med en stilren design och hög byggkvalitet.

Hemsida

Fantastiskt spel- och skrivupplevelse
Stilrent med en smidig trådlös design
Enkelt att ansluta till flera enheter

Inga makrotangenter eller anpassningsmöjligheter
Finns inget handledsstöd

4.5

Logitech G Pro X TKL – Bästa lyxiga halvkompatka gamingtangentbord

Anslutning: Kabelanslutet, Bluetooth, Logitech Lightspeed Bakgrundsbelysning: Ja Switchar: Analog mekaniska (GX Brown Tactile)

Ett chockrosa Logitech G Pro TKL ligger på ett marmormönstrat bord.
Logitech G Pro TKL finns i en härlig rosa färg.

Logitech G Pro X TKL är tangentbordet för dig som vill ha all lyx du kan tänka dig i ett halvkompakt tangentbord. TKL i namnet står för tenkeyless, vilket betyder att de sågat av nummerplattan till höger för att spara plats. Portabiliteten understryks ytterligare med en riktigt stadig bärväska i paketet.

All uppkoppling
Adaptern för Logitech Lightspeed är huvudnumret för uppkoppling såklart. Där får du extrem respons, mer eller mindre samma som med sladd. Passar inte det finns även bluetooth eller möjlighet att köra över sladd. Kör du trådlöst har du 60 timmars batteritid, vilket räcker för vilket utflykt som helst.

Ena hörnet på ett chockrosa Logitech G Pro TKL.
Volymhjul och knappar på Logitech G Pro TKL.

Otroligt skönt
Kompaktheten gör att handledsstöd såklart inte finns med, men det är ändå ett riktigt bekvämt tangentbord. Vårt exemplar har riktigt stadiga GX Bron-switchar, men föredrar du linjära GX Red-varianter finns det också att tillgå (Klickiga GX Blue finns dock bara på den engelska utgåvan). 

Trots kompaktheten finns det gott om extra tangenter och väldigt goda möjligheter att ställa in allt precis som du vill ha det i dina favoritspel via mjukvaran G Hub. just den upplevs däremot som rätt krånglig och skulle må bra av en uppdatering. Vill du ha ett riktigt lyxigt tangentbord som är gjort för att ta med sig och levererar otroligt responsivitet är Logitech G Pro X TKL helt klart ett riktigt lyxigt val.

Hemsida

Många funktioner
Rejäl bärväska ingår
Bekvämt och mångsidigt

Prislappen
Lite krånglig mjukvara
Inget handledsstöd

4.5

Ljud & Bild
Ett par svarta hörlurar hänger på ett hörlursställ på ett skrivbord, framför en datorskärm och gröna växter.

Bästa billiga hörlurar: 5 budgethörlurar i toppklass

Dator & Gaming
Antivirus Test

Bästa Antivirus: 5 bästa virusskydden för alla datorer

Bästa TV

Bästa gamingmus