Bästa gamingmus: 5 testvinnare listade

TestPlanet

Letar du efter den bästa gamingmusen för ta ditt spelande till èn helt ny nivå? En gamingmus är en viktig del av spelupplevelsen och gör stor skillnad för spelupplevelsen när det kommer till precision, hastighet och komfort. Oavsett om du föredrar en mus med hög DPI och snabb spårning för FPS-spel, eller en ergonomisk design och programmerbara knappar för MMO-spel, finns det gott om alternativ på marknaden idag och det bör finnas något som passar alla.

I detta jämförande test hittar du de absolut bästa alternativen just nu. Vi har testat ett gäng modeller från olika tillverkare och med olika funktioner, där vi noga utvärderat och jämfört prestanda, ergonomi, anpassningsmöjligheter och pris för att få ihop en enkel och lättläst översikt. Förhoppningsvis kommer topplistan kommer att göra det enklare för dig att välja rätt i djungeln av gamingmöss.


Razer Viper 8K – Bäst i test

DPI: 20 000 Programmerbara knappar: Ja, 8 stycken Polling rate: 8 000 Hz

Razer Viper 8K har en otroligt snabb DPI.

Razer Viper 8K är en lyxig och avancerad gamingmus som imponerar med sin otroligt höga polling rate på 8 000 Hz. Här får du en överlägsen precision och respons, vilket ger en fördel i snabba och intensiva spel. Förutom en snabb prestanda är gamingmusen dessutom gjord i premiummaterial och har en solid konstruktion med en bra hållbarhet och ergonomisk design.

Kombinera med en snabb skärm för bästa resultat
Razer Viper 8K har optiska brytare som hjälper till att skapa den snabba och pålitliga responsen. Den välgjorda konstruktionen gör den bekväm att använda även under långa spelsessioner, med en hög känsla av smidighet och kontroll. Gamingmusens höga polling rate på 8 000 Hz imponerar, men för att få ut det allra mesta av den behöver du också kombinera gamingmusen med en snabb skärm.

Razer Viper 8K är en gamingmus i absolut toppklass.

Kompakt och stilren
Sett till design får du en ganska kompakt och stilren gamingmus med anpassningsbar RGB-belysning som passar perfekt in i ett gamingrum. Du får också ett gäng programmerbara knappar på gamingmusen. Det finns tyvärr inget trådlöst alternativ och den kostar närmare tusenlappen, så du får betala en del för den lyxiga upplevelsen.

Hemsida

Otroligt välgjord och solid byggkvalitet
Ergonomisk och bekväm design
Blixtsnabb prestanda

Kräver en snabb gamingskärm för bästa resultat
Du får betala en del för den
Finns bara som kabelansluten

4.5


Roccat Burst Core – Bästa billiga gamingmus

DPI: 8 500 Programmerbara knappar: Ja, 7 stycken Polling rate: 1 000 Hz

Roccat Burst Core erbjuder mycket för sitt pris.

Om du vill ha en billig gamingmus är Roccat Burst Core ett utmärkt alternativ. Det är en riktigt prisvärd gamingmus som bjuder på en imponerande prestanda för sitt pris, kombinerat med en fjäderlätt men ändå solid byggkvalitet. Den har också en bekväm ergonomi som gör den bekväm att använda under långa spelsessioner. Själva designen är ganska intetsägande, men om det viktigaste för dig är en bra prestanda till ett billigt pris, är detta ett perfekt alternativ.

Spårar alla musrörelser snabbt och exakt
Roccat Burst Core har en optisk PixArt PAW3331-sensor med en upplösning på upp till 8500 DPI, vilket ger snabb och exakt spårning av alla dina musrörelser. Den har också justerbar polling rate, som låter dig anpassa prestandan efter dina egna preferenser eller efter typen av spel du kör. Du får också sju programmerbara knappar och en praktisk DPI-knapp för enkel och snabb anpassning. Du får alltså en hel del möjligheter till anpassning här, vilket är ett stort plus med tanke på priset.

Roccat Burst Core är ett bra alternativ om du vill ha en billig gamingmus.

Bra allround gamingmus
Sammanfattningsvis är Roccat Burst Core alltså en riktigt prisvärd gamingmus och ett utmärkt alternativ om du främst letar efter något som kombinerar prestanda, komfort och anpassningsmöjligheter i ett enkelt och minimalistiskt paket. Om du däremot vill ha en lite mer klassisk gamingdesign på din mus, rekommenderar vi att du scrollar vidare.

Hemsida

Har en fjäderlätt, men solid konstruktion
Otroligt prisvärd

Kabeln kan vara lite otymplig
Svarar inte jättebra på alla ytor
Lite intetsägande design

4.5


SteelSeries Rival 5 – Bästa gamingmus för MMO

DPI: 18 000 Programmerbara knappar: Ja, 8 stycken Polling rate: 1 000 Hz

SteelSeries Rival 5 passar bra för en mängd spelgenrer.

Om du kör MMO-spel och behöver ett gäng anpassaningsbara knappar är SteelSeries Rival 5 ett utmärkt val för dig. Det är en gamingmus som erbjuder en kombination av hög prestanda och ett stort utbud av anpassningsbara funktioner. Den kombinerar detta med en ergonomisk design som är bekväm att använda även under längre spelsessioner.

Snabb sensor i toppklass
SteelSeries Rival 5 är utrustad med en högkvalitativ sensor med en justerbar DPI, så du kan anpassa gamingmusen efter dina egna preferenser eller efter vilket spel du kör. Gamingmusen har dessutom en härlig känsla i klicken, med snabb respons och smidig spårning. Denna typ av precision hjälper verkligen till att förbättra spelupplevelsen.

SteelSeries Rival 5 har en riktigt snygg design.

Användbara makrofunktioner
För övrigt är gamingmusen tillverkad i hållbara material, så du får en solid byggkvalitet tillsammans med en robust kabel som aldrig känns otymplig eller störande under spelandet. Du får såklart också en snygg RGB-belysning och ett gäng makrofunktioner som du kan anpassa via SteelSeries Engine-mjukvaran. Sammanfattningsvis är detta en välgjord och mångsidig gamingmus som passar både avslappnade och intensiva gamers.

Hemsida

Bra balans mellan prestanda och pris
Stort utbud av anpassningsbara knappar
Stilren RGB-design

Vissa knappar kan vara lite svåra att komma åt

4.5


Razer Viper Ultimate – Bästa gamingmus för FPS

DPI: 20 000 Programmerbara knappar: Ja, 8 stycken Polling rate: 1 000 Hz

Om du kör mest FPS-spel är detta gamingmusen du ska satsa på.

Om du vill ha en trådlös och lyxig gamingmus kan vi tipsa om Razer Viper Ultimate. Det är en trådlös gamingmus som imponerar med sin snabba prestanda och användarvänlighet. Den är utrustad med en högkvalitativ optisk sensor som ger en otroligt imponerande precision och spårning, vilket är extra viktigt i snabba och intensiva spel.

Otrolig batteritid
Sett till konstruktion har Razer Viper Ultimate en lätt och ergonomisk design som är bekväm att använda även under långa spelsessioner. Den trådlösa prestandan är riktigt bra, med pålitlig anslutning och minimal fördröjning, kombinerat med en riktigt lång batteritid. Gamingmusen kan hålla igång i upp till 70 timmar med RGB-belysningen avstängd, vilket är riktigt länge för att vara en gamingmus. Du får dessutom med en laddningsdocka vid köp, som gör det enkelt och smidigt att ladda musen.

Razer Viper Ultimate är helt suverän för FPS-spel.

Simpel design
Du får en ganska simpel design med en snygg RGB-belysning som går att anpassa, samt ett par programmerbara knappar, så du kan anpassa musen efter dina egna preferenser och spelen du kör. Med ett pris på över tusen kronor är det en ganska dyr gamingmus, men du får en hel del för pengarna här.

Hemsida

Har en lätt men solid design
Oerhört imponerande batteritid
Snabb och responsiv prestanda

Bland de dyraste alternativen

4


Corsair Dark Core – Bästa trådlösa gamingmus

DPI: 18 000 Programmerbara knappar: Ja, 9 stycken Polling rate: 1 000 Hz

Corsair Dark Core har snygga RGB-detaljer.

Om du vill ha en riktigt solid, trådlös gamingmus är Corsair Dark Core det bästa alternativet just nu. Här får du en trådlös gamingmus med en rad imponerande funktioner, bekvämt grepp och snabb prestanda.

Bra prestanda och lång batteritid
Corsair Dark Core har en blixtsnabb optisk sensor med upp till 18 000 DPI, vilket hög precision i alla musrörelser. Den trådlösa anslutningen är stabil och pålitlig, med en batteritid på upp till 50 timmar. Om du skulle föredra ett kabelanslutet alternativ finns även det tillgängligt.

Corsair Dark Core är ett bra alternativ om du vill ha en trådlös gamingmus.

Anpassning och design
Sett till design har Corsair Dark Core en ergonomisk design med ett bekvämt grepp. Du får också sju programmerbara knappar som du kan anpassa efter dina egna preferenser och spelen du kör. På tal om anpassningsmöjligheter får du också en stilren RGB-belysning som går att anpassa via Corsairs egna mjukvara. Sammantaget är Corsair Dark Core en kraftfull och anpassningsbar trådlös gamingmus med lång batteritid, som passar både för avslappnade och intensiva spelare.

Hemsida

Enkel att använda och anpassa
Bekvämt grepp
Välgjord mjukvara

Passar inte särskilt bra för dem med claw grip
Den är väldigt dyr

4.5


Bästa TV

Bästa handkontroller