Bästa gaminglaptop: 5 topptestade laptops

TestPlanet

Är du ute efter den bästa gaminglaptopen? Vi har samlat ihop en topplista över de bästa bärbara datorerna för gaming som finns tillgängliga på marknaden just nu. Dessa laptops bjuder på en kombination av avancerad teknik och kraftfull prestanda i ett kompakt och bärbart paket, och är perfekt för alla som älskar gaming.

I vårt jämförande test har vi försökt att hålla en bra variation på laptops från de mest kända märkena som Acer, Asus, Razer och fler. Vi har framför allt kollat på saker som grafikprestanda, processorkraft, skärmkvalitet, batteritid, kylning och mer. Allt som är nödvändigt för en ultimat spelupplevelse. Testet inkluderar dessutom gaminglaptops i ett gäng olika prisklasser, så det bör finnas något som passar alla behov och budgetar. Scrolla vidare för vår topplista över bästa gaminglaptops just nu.


Asus ROG Zephyrus G15 – Bäst i test

Processor: Upp till Ryzen 9 5900HS Grafik: Upp till GeForce RTX 3080 Batteritid: 10 timmar

Asus ROG Zephyrus G15 är en enormt kraftfull gaminglaptop och vår testvinnare just nu.

Asus ROG Zephyrus G15 är laptopen du ska köpa om du vill ha den bästa gaminglaptopen som finns just nu. Denna kraftfulla laptop erbjuder en imponerande kombination av prestanda, portabilitet och batteritid. Här får du en kraftfull AMD Ryzen-processor och ett dedikerat Nvidia-grafikkort, vilket gör den perfekt för både gaming och andra krävande uppgifter.

Gott om kraft i en kompakt kropp
Trots sin maffiga prestanda lyckas laptopen behålla en tunn och lätt design, vilket gör den till ett bra alternativ för gamers som ofta är ute på språng. Du får en snabb uppdateringsfrekvens på skärmen som ger en smidig spelupplevelse med minimal skärmfördröjning. Tangentbordet är dessutom bekvämt och responsivt, något som inte alltid är en hög prio på gaminglaptops.

Asus ROG Zephyrus G15 imponerar på alla fronter.

Imponerande batteritid
Batteritiden är en annan sak som ofta är en svag punkt för gaminglaptops, men på Asus ROG Zephyrus G2 imponerar den verkligen. Den håller igång ovanligt länge för att vara en gaminglaptop och du kan spela i många timmar innan du behöver börja fundera på att ansluta laddningssladden. Den kraftfulla prestandan ser till att alla spel körs snabbt och smidigt på laptopen, men det kan generera en del värme och ljud från fläktarna vid intensiv användning. Vi rekommenderar därför att du använder ett par hörlurar eller hjälper till med lite extern kylning.

Hemsida

Helt suverän prestanda
Riktigt lång batteritid för att vara en gaminglaptop
Dyr, men väldigt prisvärd

Inte det skönaste tangentbordet
Finns ingen inbyggd webbkamera

5


Asus TUF Dash F15 – Bästa billiga gaminglaptop

Processor: Upp till Intel Core i7-11375H Grafik: Upp till GeForce RTX 3070 Batteritid: 9 timmar

Asus TUF Dash F15 ger dig gott om kraft och avancerade funktioner till ett billigt pris.

Om du vill ha en riktigt billig och prisvärd gaminglaptop är det Asus TUF Dash F15 du ska sikta in dig på. Den imponerar med sin prestanda och kompakta formfaktor som gör den riktigt bärbar. Chassit är slimmat och den har en lätt vikt, vilket gör den perfekt att packa med i väskan när du ska iväg någonstans.

Kraftfulla komponenter
Inuti gaminglaptopen hittar du en Intel Core i7-processor och Nvidia RTX 3070-grafik, vilket ger en smidig spelupplevelse och hanterar krävande spel utan problem. Den övertygande prestandan kombineras dessutom med en snabb 240 Hz-skärm, som ger skarpa och smidiga bilder. Tangentbordet är responsivt och bekvämt att skriva på och det är upplyst med snygg RGB-belysning, som tyvärr inte går att anpassa efter egen smak. Högtalarna är godkända, men om du vill ha en riktigt imponerande ljudupplevelse rekommenderar vi att köpa ett par hörlurar.

Asus TUF Dash F15 är ett riktigt prisvärt alternativ.

Hanterar kylning utmärkt
Om vi tittar på kylning och batteritid imponerar Asus TUF Dash F15 även här. Den håller sig sval även under intensiva spelsessioner och tack vare en batteritid på cirka 9 timmar, vilket är hyfsat för att vara en gaminglaptop, kan du spela i flera timmar i sträck utan att behöva plocka fram laddningssladden. Här får du alltså en riktigt prisvärd gaminglaptop som imponerar på alla de viktigaste punkterna och är ett utmärkt val för alla gamers som vill ha en billig gaminglaptop.

Hemsida

Du får riktigt mycket för priset
Kompakt formfaktor och lätt vikt
Bra prestanda, speciellt med tanke på priset

Begränsad anpassning
Du får klara dig utan inbyggd webbkamera

4.5


Gigabyte Aorus 17G – Bästa skärm

Processor: Intel Core i7 Grafik: GeForce RTX 3000-serien Batteritid: 8 timmar

En Gigabyte Aorus 17G visas upp mot en vit bakgrund.
Gigabyte Aorus 17G bjuder på en vacker skärm och kraftfull prestanda.

Om du vill ha en gaminglaptop som kombinerar en enormt kraftfull prestanda, solid byggkvalitet och en riktigt snabb skärm, är det Gigabyte Aorus 17G du ska välja. Den här gaminglaptopen lägger framför allt fokus på sina specifikationer och prestanda, snarare än sin design som kan upplevas som lite stor och klumpig.

En stor och snabb skärm
På insidan hittar du toppmoderna komponenter som Intel Core i9-processor och Nvidia RTX 3080-grafik, vilket ser till att gaminglaptopen kan köra de allra mest krävande spelen utan problem. Den kraftfulla prestandan får sällskap av en stor skärm på 17,3 tum och en blixtsnabb uppdateringsfrekvens på 300 Hz.

En Gigabyte Aorus 17G visas upp mot en vit bakgrund.
Gigabyte Aorus 17G har en oerhört snabb skärm.

Bra kit överlag
Om vi tittar på saker som tangentbord, kylning och byggkvalitet får du först och främst ett bekvämt och responsivt tangentbord med snygg RGB-belysning i klassisk gamingstil. Kylsystemet gör ett bra jobb med att hålla laptopen sval även under långa och krävande spelsessioner och du får en robust byggkvalitet, om än en ganska skrymmande formfaktor. Batteritiden är helt okej, men inget som sticker ut eller imponerar något extra.

Hemsida

En enormt snabb skärm
Kraftfull prestanda för gaming
Tangentbordet är i en klass för sig

Lite stor och klumpig design

4.5


Razer Blade 15 (2022) – Bästa lyxiga gaminglaptop

Processor: Upp till Core i9-12900H Grafik: Upp till Nvidia RTX 3080 Ti Batteritid: 8 timmar

Razer Blade 15 (2022) imponerar med sin kraftfulla prestanda.

Om du vill ha ett klassiskt gamingmärke och en gaminglaptop på premiumnivå, kan vi rekommendera Razer Blade 15 (2022). Det är en enormt kraftfull gaminglaptop som imponerar med sin prestanda och design. Här får du verkligen en högkvalitativ byggkvalitet och toppmoderna komponenter för en prestanda i absolut bästa klass, men priset är skyhögt och batteritiden är svag jämfört med det övriga paketet.

Klassisk Razer-design
På insidan av gaminglaptopen hittar du en snabb Intel Core i9-processor och Nvidia RTX 3080-grafik, som kommer att köra alla dina spel utan problem. Du får dessutom en otroligt uppslukande spelupplevelse tack vare den snabba 360 Hz-skärmen som dessutom har skarpa och livfulla färger. Gaminglaptopen har dessutom en klassisk Razer-design som förknippas med premiumprodukter på gamingmarknaden, med en snygg Razer-logo på aluminiumchassit och RGB-belysning under tangentbordet.

Razer Blade 15 (2022) är en riktigt lyxig gaminglaptop.

Svag batteritid
Gaminglaptopen har ett starkt kylsystem som håller temperaturen under kontroll även under intensiva spelsessioner, som tyvärr kommer att bli ganska korta, då batteritiden i gaminglaptopen ärligt talat är ganska kass om man ser på övriga specifikationer och summan du får lägga ut för laptopen. Du får en batteritid på cirka 3 timmar, så du kommer alltid att behöva plocka med dig laddningssladden om du ska iväg någonstans och helt enkelt spela med den inkopplad när du sitter hemma.

Hemsida

En riktigt lyxig gaminglaptop
Perfekt för dig som älskar Razer-märket
Komponenter i toppklass

Kanske inte den mest prisvärda
Du behöver en stor budget
Batteritiden behöver vara mycket bättre

4.5


Lenovo Legion 7 (Gen 6) – Bästa utbud av portar

Processor: Upp till Ryzen 9 5900HX Grafik: Upp till Nvidia RTX 3080 Batteritid: 8 timmar

Lenovo Legion 7 har ett imponerande utbud av portar.

Lenovo Legion 7 Gen 6 är en utmärkt gaminglaptop som bjuder på en vacker och stilren design, kombinerat med en strålande prestanda, ett bra utbud av portar och ett gäng användbara funktioner.

Stilren och ergonomisk design
Med en kraftfull AMD Ryzen-processor och Nvidia RTX-grafik har Legion 7 Gen 6 imponerande komponenter som hanterar gaming och andra krävande uppgifter alldeles utmärkt. Du får också en snabb och responsiv skärm med en uppdateringsfrekvens på 165 Hz, med levande färger och skarpa detaljer. Designen är riktigt genomtänkt på denna gaminglaptop på alla fronter, och förutom ett stilrent och kompakt chassi får du även ett ergonomiskt och användarvänligt tangentbord och styrplatta. Eftersom det är en gaminglaptop har såklart tangentbordet RGB-belysning som du kan anpassa efter egen smak.

Lenovo Legion 7 är en riktigt tunn och bärbar gaminglaptop.

Väldigt tystgående
Sett till kylprestanda och batteritid får du ett effektivt och dessutom tystgående kylsystem som håller temperaturen sval under spelsessionerna, men batteritiden är tyvärr ganska svag. Du kan räkna med en batteritid på strax över tre timmar, så glöm inte laddningssladden om du ska iväg till en kompis och spela eller ska ha med den på någon annan tur.

Hemsida

Imponerande gaminglaptop från Lenovo
Stilren design
Du får riktigt många portar

Återigen halvkass batteritid

4.5


Bästa TV

Topplista gamingtangentbord

Bästa gamingheadset