Bästa gamingheadset: 7 hörlurar testade

TestPlanet

Är du på jakt efter det bästa gamingheadsetet? Här hittar du vårt jämförande test, där vi samlar alla de bästa hörlurarna för gaming just nu. Ett gamingheadset är en viktig del av spelupplevelsen och det rätta valet kan ta dina spelsessioner till en helt ny nivå. Idag finns det ett enormt utbud att välja bland och det kan kännas lite som en djungel att försöka välja rätt för just dig och dina behov. Vi hoppas därför att denna enkla och översiktliga topplista kan hjälpa dig att hitta det bästa gamingheadsetet för dig.

I vår lista hittar du ett brett utbud av gamingheadset från de stora märkena, med olika funktioner och prisintervall. Vi har testat saker som ljudkvalitet, komfort, byggkvalitet, mikrofon och extrafunktioner. Oavsett om du föredrar ett imponerande surroundljud, trådlös frihet eller en kristallklar mikrofon, kan du vara säker på att hitta ett gamingheadset som passar dina preferenser i detta jämförande test.


Razer BlackShark V2 Pro – Bäst i test

Batteritid: Upp till 24 timmar Plattformar: Alla

Razer BlackShark V2 Pro är testvinnare i vårt jämförande test just nu. Det är ett imponerande gamingheadset med hög ljudkvalitet och imponerande trådlös prestanda. Hörlurarna använder sig av THX Spatial Audio-teknik för att leverera en uppslukande ljudupplevelse med massor av detaljer och surroundljud. Det bjuder på en välbalanserad ljudbild och gör det enkelt att uppfatta detaljer som fotsteg och riktning.

Anslutning och batteritid
Razer BlackShark V2 Pro får ett stort plus för sin pålitliga anslutning och långa batteritid. Det kan hålla igång i upp till 24 timmar innan du behöver koppla in det, vilket är mer än godkänt för att vara ett gamingheadset. En smidig detalj är att det finns en liten indikator på hörlurarna, som visar hur mycket batteri som finns kvar. När du väl behöver ladda dem gör du det via den medföljande USB-C-laddningskabeln. Du kan också välja att ansluta hörlurarna via ett 3,5 mm uttag, för att helt slippa tanka på batteritid medan du spelar.

Väldigt bekvämt
Du får också en utmärkt byggkvalitet och hög komfort med detta gamingheadset. Det har en lätt design och en välvadderad huvudbygel som ser till att det är skönt även under långa spelsessioner. Den enda nackdelen är egentligen att knapparna som sitter på headsetet kan vara lite svåra att komma åt snabbt medan man spelar, samt att vissa funktioner som THX Spatial Audio saknas på konsoler. Men överlag är det ett utmärkt headset för gaming som dessutom har en avtagbar mikrofon som håller hög kvalitet.

Hemsida

Byggkvalitet i toppklass
Suveränt Razer-anpassat ljud
Bra batteritid

Lite begränsningar för konsol

4.5


Corsair HS50 – Bästa billiga gamingheadset

Batteritid: Trådbundet Plattformar: Alla förutom Switch

Corsair HS50 Stereo är ett prisvärt gamingheadset som lägger fokus på enkelhet och prestanda. Det erbjuder en robust och hållbar konstruktion med bekväma öronkuddar och justerbar huvudbygel för hög komfort även under långa spelsessioner.

Imponerande ljud till billigt pris
Coarsair HS50 har en imponerande ljudkvalitet, speciellt med tanke på sitt oerhört låga pris, med klart och tydligt ljud under gaming och vanliga samtal. Det saknar teknik för virtuellt surround, men ger fortfarande en tillfredsställande ljudupplevelse för spelare, med en tung bas och tydliga diskanter.

Mikrofon med brusreducering
Mikrofonen håller också hög klass med kristallklar ljudkvalitet och effektiv brusreducering för att minimera oönskade bakgrundsljud. Mikrofonen är dessutom avtagbar för extra flexibilitet. Anslutningen sker via en 3,5 mm-sladd, vilket innebär att det är kompatibelt med olika enheter, inklusive konsoler och datorer. En liten nackdel är bristen på dedikerade kontroller för volym och mikrofon på själva hörlurarna, vilket kan vara ett stort minus för vissa.

Hemsida

Du får riktigt mycket för pengarna här
Imponerande stereoljud

Inget 7.1-surround eller Bluetooth

4.5


SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless – Bäst för konsol (PS5 & Xbox)

Batteritid: Upp till 20 timmar Plattformar: Alla

SteelSeries Arctis Pro Wireless är det bästa gamingheadsetet om du spelar på konsol. Förutom att bjuda på trådlös frihet och imponerande ljudkvalitet, har headsetet en robust och elegant design med bekväma öronkuddar och en justerbar huvudbygel som ser till att det är skönt att använda även under längre spelsessioner.

Egenutvecklad teknik
Ljudkvaliteten på Arctis Pro Wireless är utmärkt, med detaljerat och klart ljud som skapar en uppslukande spelupplevelse. Headsetet använder sig faktiskt av SteelSeries’ egenutvecklade teknik, vilket ger en imponerande ljudbild med bra bas och tydliga diskanter. Den trådlösa anslutningen fungerar smidigt och erbjuder en räckvidd på upp till 12 meter, även om den har lite problem att behålla anslutningen genom väggar och andra hinder.

Dubbla batterier
Ett stort plus för detta headset är att det har dubbla batterier, så att du kan ladda det ena batteriet medan du använder det andra, vilket innebär att du kan spela trådlöst helt utan avbrott. Du får också en riktigt bra mikrofon med klar röståtergivning och som enkelt kan inaktiveras genom att fälla upp den när den inte används. Notera att detta gamingheadset finns i versioner för antingen PS5 eller Xbox, och alltså inte båda plattformar samtidigt, så kika en extra gång att du klickat i rätt version av gamingheadsetet innan du skickar iväg din beställning.

Hemsida

Utmärkt ljud med en maffig bas
Bra brusreducering
Gott om funktioner

Ej multiplattform
Väldigt dyrt

4.5


HyperX Cloud Alpha Wireless – Bästa batteritid

Batteritid: Upp till 300 timmar Plattformar: PC, Playstation

HyperX Cloud Alpha Wireless är ett trådlöst gamingheadset som erbjuder enastående ljudkvalitet och bekväm användning, kombinerat med en helt suverän batteritid på upp till otroliga 300 timmar. Utöver det får du en robust och snygg design med öronkuddar i minneskum och en justerbar huvudbygel för långvarig komfort.

Surroundljud från HyperX
Ljudkvaliteten på Cloud Alpha Wireless är imponerande med klar och detaljerad ljudåtergivning. Basen är fyllig och diskanten är tydlig, vilket skapar en övertygande spelupplevelse. Det använder sig av HyperX’s egna surroundljudsteknik, vilket ger en ännu djupare ljudupplevelse. Sett till design får du en ganska typisk gamingstil på hörlurarna, som sticker ut en del. Så om du vill ha något lite mer diskret bör du välja något annat alternativ, som exempelvis nästa gamingheadset i listan.

Välj det om batteritiden är viktigast
Den trådlösa anslutningen är problemfri och ger en stabil signal utan fördröjning. Mikrofonen håller hög kvalitet med klar röståtergivning och en effektiv brusreducering och när du inte använder den kan du enkelt fälla upp den för att stänga av den. Sammanfattningsvis är detta ett fantastiskt gamingheadset och det du bör välja om batteritiden är absolut högsta prioritet för dig.

Hemsida

En batteritid i en klass för sig
Klart ljud och tydlig mikrofon

Spatial Audio endast tillgängligt i Windows-appen

4.5


Logitech G Pro X 2 Lightspeed – Mest mångsidiga headset

Batteritid: Trådbundet, Bluetooth, Logitech Lightspeed Plattformar: PC (Surround), Spelkonsoler & mobil (stereo)

Ett chockrosa Logitech G Pro X 2 Lightspeed hålls upp över ett marmormönstrat bord.
Logitech G Pro X 2 Lightspeed finns i en chockrosa färg.

Spelar du mer eller mindre uteslutande på PC och vill ha ett par hörlurar som sticker ut utan att ha en hel julgransbelysning inbyggt? Då kan Logitech G Pro X 2 Lightspeed vara ett intressant val. Sticker ut gör de egentligen mest för att de finns i färgen chockrosa (även svart och vitt), men det är riktigt snyggt gjort.

Otroligt bekväma
Med en gedigen konstruktion och medföljande öronkuddar i både fejkläder och satin är det lätt att ha headsetet på sig under längre stunder. Samtidigt låter de riktigt bra, med stort fokus på att lyfta fram och placera detaljer i ljudbilden. Mikrofonen låter bra, även om vi varit med om bättre. Det vägs upp av mjukvaran, som ger dig tonvis med effekter och liknande för ditt tal. Uppkoppling sker via sladd, bluetooth eller Logitech egna Lightspeed-adapter.

Knapparna och portarna på ett chockrosa Logitech G Pro X 2 Lightspeed.
Knapparna och portarna på Logitech G Pro X 2 Lightspeed.

Bra för PC
Uppkopplingen gör att du kan ansluta lurarna till egentligen allt du behöver. Däremot måste du vara PC-spelare för att dra full nytta av dem. Det är nämligen bara dit som du får virtuellt DTS-surround, medan mobiler och spelkonsoler får nöja sig med stereo. På det stora hela är Logitech G Pro X 2 Lightspeed prissatta en smula för högt för att vara en riktig fullpoängare, men väl på huvudet är de ändå lätta att älska.

Hemsida

Bekvämt och mångsidigt
Bra ljud och mikrofon
Fantastisk rosa färg

Aningen högt pris
Bara stereo till spelkonsoler
Lite krånglig mjukvara

4.5


Corsair HS65 Surround – Bästa surroundljud

Batteritid: Trådbundet Plattformar: Alla

Corsair HS65 Surround är ett gamingheadset som erbjuder bra ljud kombinerat med en bekväm passform. Det har en robust och stilren design med vadderade öronkuddar och en justerbar huvudbygel för optimal passform.

Oslagbart uppslukande spelupplevelse
Ljudkvaliteten på HS65 Surround är imponerande med klart och detaljerat ljud, tillsammans med en fyllig bas och skarpa diskanter. Men det absolut bästa med detta gamingheadset är det inbyggda surroundljudet, som hjälper till att skapa en enormt uppslukande spelupplevelse.

Trådbunden anslutning
Mikrofonen är också godkänd med tydlig röståtergivning och en effektiv brusreducering för att filtrera bort störande ljud från bakgrunden. Gamingheadsetet är dessutom väldigt lätt, så det känns aldrig tungt och klumpigt att använda. Gamingheadsetet är inte trådlöst, utan anslutning sker via USB, som ger en stabil ljudöverföring. Detta headset är kompatibelt med både datorer och konsoler.

Hemsida

Uppslukande surroundljud
Väldigt bekvämt att bära
Bra ljud och mikrofon

USB krävs för surroundljudet

4.5

Razer Barracuda Pro Wireless – Bästa brusreducering

Batteritid: Upp till 20 timmar Plattformar: Alla

Razer Barracuda Pro är ett gamingheadset i toppklass med fokus på ljudkvalitet och komfort. Det har en robust premiumkänsla med en justerbar huvudbygel och bekväma öronkuddar som kan anpassas efter behov. Detta gamingheadset har dessutom en ganska diskret design för att vara ett gamingheadset, så om du inte tycker om den typiska gamer-looken, är detta ett bra alternativ.

Virtuellt surroundljud
Ljudkvaliteten på Barracuda Pro är utmärkt, med en kraftfull bas och kristallklara mellanregister och diskanter. Headsetet använder sig av avancerad teknik för att skapa virtuellt 7.1-surroundljud, vilket ger en mer immersiv spelupplevelse. Det har dessutom en imponerande aktiv brusreducering för att stänga ute störande ljud från omgivningen medan du spelar.

Lätta och bekväma
Komforten är ytterligare en av höjdpunkterna med Barracuda Pro, med en lätt konstruktion och bekväma öronkuddar som gör att man kan spela flera timmar i sträck utan att känna något obehag. Du får dessutom en riktigt klar och tydlig mikrofon som går att justera och fälla upp när den inte används. Sett till anslutning är det flexibelt och kompatibelt med flera olika enheter som datorer och konsoler.

Hemsida

Aktiv brusreducering
Solid och bekväm byggkvalitet
Bra ljud
Stilren design

Väldigt dyrt

4.5

Trädgård & Verktyg
Åkgräsklippare test

Bästa åkgräsklippare: 4 bästa åkgräsklipparna

Mobil
En hand håller upp en Android-mobil över ett skrivbord, med hemskärmen aktiv.

Bästa Android-mobil: 5 topptestade Android-telefoner

Bästa TV

Bästa gaminglaptop