Bästa fotoskrivare: 5 bästa skrivare för fotoutskrifter i toppklass

Amanda Westberg

Om du vill kunna skriva ut foton i hög kvalitet med vackra och levande färger, oavsett om det är på hobbynivå eller proffsnivå, behöver du den bästa fotoskrivaren. Idag finns det ett stort antal att välja mellan, från stora märken som Canon, HP, Epson och fler. Det är alltid trevligt med många alternativ att välja mellan, men deras modeller sträcker sig från prisvärda budgetmodeller till extremt dyra modeller främst menade för proffsanvändning. Så hur mycket behöver man egentligen lägga ut för att vara säker på att få en bra fotoskrivare och vilket märke ska man välja? Oroa dig inte, vi har gjort all research åt dig och samlat alla de bästa alternativen i den här guiden.

Här nedanför hittar du de absolut bästa fotoskrivarna från olika märken just nu, som vi tycker erbjuder bäst balans mellan högkvalitativa utskrifter och pris. Vi har inkluderat lite mer prisvärda alternativ för dem som vill ha något på hobbynivå, samt alternativ i premiumklass för dem som behöver en avancerad fotoskrivare till jobbet eller liknande.


Canon Pixma G650 – Bäst i test

Skrivartyp: Multifunktionsskrivare Utskriftshastighet: 3,9 bilder/min (svartvitt), 3,9/min (färg) Pappersformat (upp till): A4

Med Canon Pixma G650 får du riktigt mycket för pengarna.

Canon Pixma G650 tar över förstaplatsen i vår topplista över bästa fotoskrivare efter Canon Pixma TS8350, som tyvärr blivit lite svår att få tag på. Denna modell bjuder på en liknande kvalitet och ett pris som ligger i ungefär samma prisklass, så vi tyckte att det kändes som en värdig ersättare.

Billig i drift
Canon Pixma G650 är en mångsidig bläckstråleskrivare designad för både hemmabruk och små kontor. Den är särskilt optimerad för just fotoutskrifter tack vare sitt imponerande sexfärgssystem som levererar exceptionellt detaljrika och färgrika bilder oavsett typ av motiv. Pixma G650 är del av Canons G-serie med påfyllningsbara bläckbehållare, som håller en relativt låg kostnad mer utskrift, så den är hyfsat billig i drift och låter dig spara pengar på sikt.

Enligt oss är Canon Pixma G650 den bästa fotoskrivaren just nu.

Hög upplösning för detaljerade bilder
Pixma G650 stöder trådlös anslutning, vilket gör det möjligt för dig att enkelt skriva ut från olika enheter som mobiler och surfplattor via Wi-Fi. Skrivarens design är robust och användarvänlig, med tydliga kontroller och en snabb setup. För utskrifter stöder fotoskrivaren en maximal upplösning på 4800 x 1200 dpi, vilket ger detaljerade och skarpa bilder. Den fungerar med olika typer av papper som exempelvis glansiga, halvglansiga, vanligt papper, samt specialpapper som klisterpapper.

Förutom dess utmärkta utskriftskapacitet, inkluderar Canon Pixma G650 också funktioner för scanning och kopiering, vilket gör den ytterligare användbar för ett brett spektrum av dokumenthanteringsbehov. Denna allt-i-ett-funktionalitet, kombinerat med dess effektiva bläcksystem, gör den till ett utmärkt alternativ för fotografer, men även för småföretag och hemmakontor som behöver en pålitlig och lågkostnadslösning för sina dagliga utskriftsbehov.

Sex olika färgpatroner
Hög upplösning på utskrifter
Anslutning via Wi-Fi
Billig i drift

Lite långsamma utskrifter

5


HP Envy Pro 6420 – Bästa fotoskrivare i mellanklass

Skrivartyp: Multifunktionsskrivare Utskriftshastighet: 10 sid/min (svartvitt), 7 sid/min (färg) Pappersformat (upp till): A4

En vit HP Envy Pro 6420 visas upp mot en vit bakgrund.
HP Envy Pro 6420 är en utmärkt skrivare i mellanklass.

HP Envy Pro 6420 är en riktigt bra fotoskrivare som erbjuder en bra balans mellan kvalitet och pris. Här får du en stilren och kompakt fotoskrivare som skriver ut vackra bilder i en imponerande hög hastighet, samtidigt som den fungerar bra för vanlig kontorsanvändning med stöd för skanning och kopiering.

Enkel installation
Efter att du tagit dig igenom den enkla installationen av HP Envy Pro 6420 kan du välja mellan att kopiera, skanna eller skriva ut. Både kopiering och skanning går tyvärr ganska långsamt på den här skrivaren, men om tanken är att främst använda den som en fotoskrivare har vi goda nyheter – utskriftshastigheten för foton går nämligen i en imponerande fart, med cirka 32 sekunder för att skriva ut ett färgfoto på 10 x 15 centimeter.

En vit HP Envy Pro 6420 visas upp mot en vit bakgrund.
HP Envy Pro 6420 har en stilren design.

Kombinerade färgpatroner
Skrivaren har dessutom en subtil design som kommer att smälta bra in i hemmakontor och liknande miljöer och det enda klagomålet vi egentligen har på denna skrivare är dess färgpatroner. Den använder nämligen en kombinerad färgpatron för cyan, gul och magenta. Det innebär att du behöver byta ut hela färgpatronen, även om det bara är en färg som tagit slut, vilket kan vara lite irriterande och inte särskilt ekonomiskt.

Otroligt snabba utskrifter
Fungerar bra för kontor också
Enkel installation

Kombinerad färgpatron

4


HP Envy 6030 – Bästa fotoskrivare i budgetklass

Skrivartyp: Allt-i-ett-skrivare Utskriftshastighet: 10 sid/min (svartvitt), 7 sid/min (färg) Pappersformat (upp till): A4

En vit HP Envy 6030 visas upp mot en vit bakgrund.
HP Envy 6030 är en otroligt prisvärd fotoskrivare.

HP Envy 6030 är skrivaren du bör satsa på om du vill ha en billig fotoskrivare, som ger dig utskrifter i hög kvalitet utan att du behöver tömma hela sparkontot. Denna billiga skrivare kan du klicka hem för cirka 1 300 kronor och du får mycket för pengarna här.

Klarar av allt
HP Envy 6030 är en multifunktionsskrivare som har stöd för både bläckstråle- och färgutskrifter i storlekar på upp till A4. Det bör vara tillräckligt för de allra flesta, men om du vill kunna skriva ut större än så får du kolla på andra alternativ. Andra trevliga funktioner denna prisvärda skrivare har stöd för inkluderar skanning och kopiering av dokument, samt uppladdningar direkt till molnet.

En vit HP Envy 6030 visas upp mot en vit bakgrund.
HP Envy 6030 passar in bra i de flesta kontor med sin enkla design.

Byggkvaliteten känns lite plastig
Jämfört med dyrare fotoskrivare i toppklass, kan denna kännas lite plastig och billig och hastigheten den skriver ut i kan inte riktigt matcha toppkonkurrenterna heller. Men med tanke på hur mycket man får för pengarna här, tycker vi inte att det gör så mycket.

Vackra fotoutskrifter
Anslutning till molnet

Inte de snabbaste utskrifterna

4


Epson EcoTank ET-8550 – Bästa fotoskrivare i premiumklass

Skrivartyp: Multifunktionsskrivare Utskriftshastighet: 16 sid/min (svartvitt), 12 sid/min (färg) Pappersformat (upp till): A3+

En svart EcoTank ET-8550 visas upp mot en vit bakgrund.
Epson EcoTank ET-8550 är en lyxig fotoskrivare i absolut toppklass.

Epson EcoTank ET-8550 är en riktigt lyxig fotoskrivare som håller absolut toppklass i allt den gör. Om du är en professionell användare kan vi varmt rekommendera denna, men med tanke på dess höga prislapp är det inget vi rekommenderar för användning på hobbynivå.

Spara pengar på sikt
Om du väljer att köra på denna investering, kan du känna dig trygg med att du får en fotoskrivare som ger utmärkta resultat varje gång, med levande färger, hög detaljnivå och vackra kontraster. Den har dessutom väldigt låga driftkostnader, vilket låter dig spara lite pengar i det långa loppet och kan få priset att kännas lite mer överkomligt.

En mobil används för att skriva ut ett foto på EcoTank ET-8550.
EcoTank ET-8550 är enkel och smidig att kontrollera via mobilen.

Pekskärmen är riktigt användbar
Sett till övriga funktioner får du i princip allt du kan tänkas behöva här, inklusive en användbar pekskärm som gör det enkelt att bläddra bland menyer och funktioner, samt stöd för AirPrint. Om du har budget för den, är detta en modern och komplett fotoskrivare som inte kommer att göra dig besviken.

Modern fotoskrivare med extra allt
Toppkvalitet på utskrifter

Den är väldigt dyr

4.5

Epson Expression Photo HD XP-15000 – Dedikerad fotoskrivare från Epson

Skrivartyp: Multifunktionsskrivare Utskriftshastighet: 9,2 sid/min (svartvitt), 9 sid/min (färg) Pappersformat (upp till): A3+

Epson Expression Photo HD XP-15000 är en dedikerad fotoskrivare från det populära märket.

Epson Expression Photo HD XP-15000 är en bläckstråleskrivare i toppklass och som du hör på namnet är den specifikt riktad mot fotoentusiaster och professionella kreatörer. Denna skrivare erbjuder utskrifter i hög upplösning med sitt sexfärgsbläckset Claria Photo HD, som ger levande och skarpa fotoutskrifter upp till A3+-format. Både kvaliteten på fotona och storleken ligger snäppet över de flesta konkurrenter. Den är dessutom utrustad för att kunna hantera en mängd olika papperssorter och -tjocklekar, vilket gör den oerhört mångsidig för olika typer av projekt.

Perfekt för mindre arbetsutrymmen
Med sin kompakta design tar XP-15000 mindre utrymme än liknande A3+-skrivare, vilket gör den perfekt för användning i hemma eller i mindre arbetsutrymmen, som exempelvis en liten studio, där utrymmet är begränsat. Dessutom erbjuder skrivaren trådlös anslutning och möjlighet för mobil utskrift, vilket gör det enkelt att skriva ut direkt från enheter som exempelvis mobiler, surfplattor eller datorer utan att du behöver krångla med tråkiga och komplicerade installationer.

Epson Expression Photo HD XP-15000 kan skriva ut ända upp till A3-storlek.

Billig i drift
Epson Expression Photo HD XP-15000 är inte bara effektiv i sina fotoutskrifter utan också kostnadseffektiv. Den använder individuella bläckpatroner som gör det möjligt att bara byta ut färgen som tar slut, vilket minimerar avfall och sänker driftkostnaderna. Detta gör den ganska billig i drift, så även om du får betala några tusenlappar när du köper den, kommer du att spara pengar på sikt om du planerar att använda den under lång tid. Denna skrivare är ett utmärkt val för alla som söker professionell fotokvalitet och mångsidighet utan att kompromissa med effektivitet eller arbetsytans storlek.

Upp till A3-storlek
Skarpa, detaljerade utskrifter
Enkel setup och anslutning till andra enheter
Billig i drift

Ganska långsamma utskrifter

4.5


Bästa datorhögtalare: Vår guide över de bästa högtalarna för din PC-setup just nu

Dator & Gaming
Antivirus Test

Bästa Antivirus: 5 bästa virusskydden för alla datorer

Dator & Gaming

Bästa laptop: 6 bärbara datorer testade