Bästa Fitbit: 5 topptestade aktivitetsarmband från Fitbit

TestPlanet

Välkommen till vårt test över bästa Fitbit. Dessa aktivitetsarmband är riktigt populära och prisvärda alternativ för övervakning av träning och hälsa. De är billigare alternativ till dedikerade träningsklockor och smartklockor, men erbjuder ändå massor av funktioner för att logga all din träning och aktivitet, och övervaka både din mentala och fysiska hälsa. Detta gör dem till utmärkta alternativ för dem som precis börjat träna och vill kunna hålla lite bättre koll på sina framsteg, eller för dem som bara vill ha något simpelt, stilrent och grundläggande.

Vi har testat många olika Fitbit-modeller för att kunna välja ut de bästa alternativen just nu. I våra tester har vi kollat på vilka tränings- och hälsofunktioner som finns tillgängliga samt hur exakta mätningarna är. Vi har även kollat på saker som övergripande prestanda, gränssnitt, batteritid och anpassningsmöjligheter. Efter att alla tester är klara har vi jämfört varje modell med deras pris, för att se hur prisvärda de är och har sedan gett dem en ranking i topplistan.


Fitbit Charge 5 – Bäst i test

GPS: Ja Batteritid: Upp till 7 dagar Kompatibilitet: Android/iOS

En svart Fitbit Charge 5 visas upp snett framifrån mot en vit bakgrund.
Fitbit Charge 5 är det bästa valet för de allra flesta.

I vårt jämförande test över bästa Fitbit, har vi valt ut Fitbit Charge 5 som testvinnare just nu. Det är en avancerad aktivitetsmätare som bjuder på en bra balans mellan användarvänlig mjukvara, funktioner och batteritid till ett överkomligt pris. Detta är en Fitbit som passar de allra flesta.

Omfattande träningsfunktioner
Fitbit Charge 5 fungerar utmärkt att använda för att mäta dina träningspass och andra aktiviteter. Den levererar en pålitlig prestanda och har stöd för ett antal fitnessfunktioner som låter den spåra olika aktiviteter och träningspass. Dess inbyggda pulsmätare och stegräknare ger noggranna mätningar, så du enkelt kan hålla koll på din dagliga motion. Mjukvaran på Fitbit Charge 5 är dessutom väldigt simpel och användarvänlig. Den är enkel att lära sig och det går snabbt att hitta det man söker i de olika menyerna på aktivitetsarmbandet.

En svart Fitbit Charge 5 visas upp rakt framifrån mot en vit bakgrund.
Fitbit Charge 5 är den bästa Fitbit du kan köpa just nu.

Inbyggd GPS
Du får en imponerande batteritid med Fitbit Charge 5 som kan hålla i upp till sju dagar, lite beroende på hur mycket du använder aktivitetsarmband och vilka typer av funktioner du använder dig av. Du får också ett antal avancerade funktioner som är imponerande att se i en så pass billig klocka. Dessa inkluderar inbyggd GPS, aviseringar och vattentålighet.

Hemsida

Inbyggd GPS för exakt spårning
Användarvänlig mjukvara
Stort utbud av funktioner

Skärmen är ganska liten och kan inte visa särskilt mycket information

5


Fitbit Inspire 3 – Bästa Fitbit i budgetklass

GPS: Ja, via telefon Batteritid: Upp till 10 dagar Kompatibilitet: Android/iOS

En svart Fitbit Inspire 3 visas upp snett framifrån mot en vit bakgrund.
Fitbit Inspire 3 är en riktigt prisvärd Fitbit.

Om du vill ha en riktigt prisvärd Fitbit, är det Fitbit Inspire 3 du ska satsa på. Här får du en otroligt billig aktivitetsmätare som erbjuder alla grundläggande funktioner du behöver för att hålla koll på din träning och hälsa. Om du nyss kommit igång med din träning och bara vill ha något simpelt, är detta ett suveränt alternativ.

Över en veckas batteritid
Trots sitt otroligt billiga pris lyckas Fitbit Inspire 3 leverera en pålitlig prestanda och kan spåra saker som steg, kaloriförbränning och aktiva minuter. Den har även funktioner som sömnspårning och påminnelser om att du ska röra på dig om du suttit still för länge. Eftersom Fitbit Inspire 3 inte har särskilt många avancerade funktioner som är krävande för batteritiden, kan du räkna med en otroligt lång batteritid på upp till tio dagar. Det är alltså ett bra alternativ för dig som avskyr att ständigt behöva ladda dina teknikprylar.

En senapsgul Fitbit Inspire 3 visas upp snett framifrån mot en vit bakgrund.
Fitbit Inspire 3 finns i ett par härliga färger.

Ger dig allt det grundläggande
Fitbit Inspire 3 är inte lika avancerad som sina dyrare syskon och du får klara dig utan vissa funktioner som exempelvis inbyggd GPS, men det är ett aktivitetsarmband som är enkelt att använda och som ändå lyckas erbjuda en mängd träningsstatistik och annan hälsorelaterad data. Skärmen är ganska liten och kan inte visa särskilt mycket information, men via den tillhörande Fitbit-appen får du en omfattande översikt över din träning och hälsa. Så om du är ute efter ett billigt aktivitetsarmband med en stilren design och alla grundläggande funktioner du behöver, kommer Fitbit Inspire 3 inte att göra dig besviken.

Hemsida

Har allt det grundläggande
Riktigt lång batteritid
Passar bra för nybörjare

Saknar vissa avancerade funktioner som inbyggd GPS
Ganska liten skärm

 

3.5


Fitbit Luxe – Bästa design

GPS: Nej Batteritid: Upp till 7 dagar Kompatibilitet: Android/iOS

En Fitbit Luxe med ett vitt armband och en guldig boett visas upp mot en vit bakgrund.
Fitbit Luxe har en riktigt stilren design.

Fitbit Luxe är ett riktigt stilrent och elegant aktivitetsarmband som ger dig en perfekt kombination av mode och funktion. Detta stilrena aktivitetsarmband loggar all din aktivitet och träning under dagen, och passar lika bra in på gymmet som på kontoret.

Träningsfunktioner
Fitbit Luxe saknar tyvärr inbyggd GPS, men lyckas ändå leverera en tillförlitlig spårning av dina träningspass och övrig aktivitet under dagen, med stöd för pulsmätning, stegräkning och kaloriförbränning. Den mäter också saker som sömn, syremättnad i blodet och stressnivåer, vilket är ett litet plus i kanten. Eftersom den saknar inbyggd GPS, är det inte det bästa alternativet för löpare, men för träning på gym är den helt suverän.

En Fitbit Luxe med ett vitt armband och en guldig boett visas upp mot en vit bakgrund.
Fitbit Luxe är en premiumklocka från märket.

Tunn och kompakt
Om du skrollat runt lite bland olika aktivitetsarmband och träningsklockor, vet du att många modeller är väldigt stora och klumpiga för att få plats med alla sensorer och stora batterier. Detta möjliggör avancerade och kraftfulla träningsklockor, men det kan också resultera i att de blir ganska obekväma att använda under långa stunder. Med Fitbit Luxe är detta inget problem – här har märket lagt extra fokus på att skapa ett slankt aktivitetsarmband med en sofistikerad design som smälter in bra i de flesta typer av miljöer. Du har dessutom möjlighet att välja mellan ett stort antal armband i olika material och färger. Så om du vill ha ett prisvärt aktivitetsarmband som spårar all din träning, samtidigt som det behåller en stilren design, är Fitbit Luxe alternativet för dig.

Hemsida

Stilren och slank design
Vacker AMOLED-skärm
Avancerade funktioner

Ingen inbyggd GPS
Ganska liten skärm

4.5


Fitbit Sense 2 – Bästa Fitbit med fokus på välmående

GPS: Ja Batteritid: Upp till 6 dagar Kompatibilitet: Android/iOS

En ljusblå Fitbit Sense 2 med en guldig boett visas upp snett framifrån mot en vit bakgrund.
Fitbit Sense 2 lägger stort fokus på din mentala hälsa.

I vårt jämförande test över bästa Fitbit, har Fitbit Sense 2 fått en plats då den erbjuder en bra kombination av funktioner för träning och fitness, men även för mental hälsa och välmående. Om du vill ha ett prisvärt aktivitetsarmband som hjälper dig hålla koll på både din fysiska och mentala hälsa, är Fitbit Sense alternativet du bör satsa på.

Fysisk och psykisk hälsa
Fitbit Sense 2 levererar pålitlig övervakning av aktivitet och träning, inklusive pulsmätning och EKG-mätning. Den har dessutom avancerade funktioner som hudtemperaturmätning och inbyggd GPS, så du kan vara säker på att du får exakta plats- och avståndsmätningar under dina träningspass. Men förutom att erbjuda de vanliga funktionerna för träning och fitness, lägger Fitbit Sense 2 extra fokus på funktioner för ditt psykiska välmående. Aktivitetsarmbandet erbjuder användbara funktioner som möjlighet att logga dina stressnivåer och humör dagligen, samt ett gäng andra verktyg för mindfulness och meditation.

En ljusblå Fitbit Sense 2 med en guldig boett visas upp framifrån mot en vit bakgrund.
Fitbit Sense 2 har en mer klassisk klockliknande design.

Klockliknande design
Fitbit Sense 2 har en design som skiljer sig en del från de flesta andra Fitbit-modeller. Denna modell har en lite mer klockliknande design, jämfört med den slanka och slimmande designen vi ser på modeller som Fitbit Luxe. Vi gillar designen på Fitbit Sense 2 och tycker att den ser lite mer premium ut jämfört med sina syskon. För övrigt får du en batteritid på upp till sex dagar, musikkontroller, kontaktlösa betalningar, aviseringar och en användarvänlig mjukvara som ger tillgång till en mängd olika träningsprogram, hälsoövningar och anpassningsbara urtavlor. Fitbit Sense 2 ger dig verkligen ett genomtänkt och heltäckande kit för både mental och fysisk hälsa.

Hemsida

Stort utbud av funktioner
Fokus på både fysisk och mental hälsa
Premiumdesign

Stegräknaren är inte alltid korrekt
Många av funktionerna kräver ett Fitbit Premium-abonnemang

4


Google Pixel Watch – Bästa Fitbit med Google-märket

GPS: Ja Batteritid: Upp till 24 timmar Kompatibilitet: Android 8.0 och senare

En svart Google Pixel Watch visas upp snett framifrån mot en vit bakgrund.
Google Pixel Watch bjuder på ett gäng avancerade funktioner.

I vårt jämförande test över bästa Fitbit, är Google Pixel Watch det mest smartklockeliknande alternativet. Du kanske funderar på vad en Google-klocka gör i en topplista över bästa Fitbit-modeller. Det beror på att Google har köpt upp Fitbit och Google Pixel Watch är företagets första smartklocka som kombinerar de två märkena.

Integration med Fitbit
Väntan på denna smartklocka har varit lång och när den äntligen lanserades fick vi se en välbyggd smartklocka med en kraftfull prestanda, som bjöd på en imponerande skärm och användarvänlig mjukvara. Klockan drivs av Wear OS samtidigt som tränings- och hälsofunktioner integrerats från Fitbit-märket. Integrationen fungerar okej, men kan stundtals kännas lite klumpig och som två olika delar av klockan. Men detta kommer förhoppningsvis att bli bättre med tiden via uppdateringar. Du får tillgång till en mängd olika funktioner och sensorer, inklusive pulsmätning, aktivitetsmätning, sömnanalys och inbyggd GPS för exakt plats- och avståndsmätning.

En svart Google Pixel Watch visas upp rakt framifrån mot en vit bakgrund.
Google Pixel Watch är den första klockan som kombinerar Google- och Fitbit-märkena.

Smartklockefunktioner
Designen på Google Pixel Watch är stilren med en rund urtavla och silikonarmband, men du har även möjlighet att byta till andra armband och byta urtavlor för att få din egna stil på klockan. Förutom att erbjuda ett stort utbud av tränings- och fitnessfunktioner, får du även tillgång till ett par smartklockefunktioner för vardagsanvändning. Dessa inkluderar kontaktlösa betalningar och aviseringar från mobilen. Batteritiden är tyvärr ganska kort och räcker i ungefär en dag vid normal användning, men för övrigt är detta en riktigt välgjord klocka från Google och Fitbit, som passar utmärkt för både träning och vardagsanvändning.

Hemsida

Google-hårdvara kombinerat med Fitbit-mjukvara
Stilren smartklockeliknande design
Stort utbud av avancerade funktioner

Integrationen med Fitbit är sådär
Batteritiden är för kort
Dyraste klockan i detta test

4


Bästa träningsklocka