Bästa Fitbit: 5 topptestade aktivitetsarmband från Fitbit

TestPlanet

Välkommen till vårt test över bästa Fitbit. Dessa aktivitetsarmband är riktigt populära och prisvärda alternativ för övervakning av träning och hälsa. De är billigare alternativ till dedikerade träningsklockor och smartklockor, men erbjuder ändå massor av funktioner för att logga all din träning och aktivitet, och övervaka både din mentala och fysiska hälsa. Detta gör dem till utmärkta alternativ för dem som precis börjat träna och vill kunna hålla lite bättre koll på sina framsteg, eller för dem som bara vill ha något simpelt, stilrent och grundläggande.

Vi har testat många olika Fitbit-modeller för att kunna välja ut de bästa alternativen just nu. I våra tester har vi kollat på vilka tränings- och hälsofunktioner som finns tillgängliga samt hur exakta mätningarna är. Vi har även kollat på saker som övergripande prestanda, gränssnitt, batteritid och anpassningsmöjligheter. Efter att alla tester är klara har vi jämfört varje modell med deras pris, för att se hur prisvärda de är och har sedan gett dem en ranking i topplistan.


Fitbit Charge 6 – Bäst i test

GPS: Ja Batteritid: Upp till 7 dagar Kompatibilitet: Android/iOS

Fitbit Charge 6 är det bästa valet för de allra flesta.

Fitbit Charge 6 är den senaste modellen i märkets Charge-serie och tar över förstaplatsen från den tidigare Fitbit Charge 5 i vår topplista över bästa Fitbit. Den bjuder på ett par fina uppdateringar och förbättringar, samtidigt som den behåller sitt överkomliga pris, som gjort Fitbit-klockorna så populära bland prismedvetna konsumenter.

Samma minimalistiska look
Aktivitetsarmbandet är utrustat med en högupplöst AMOLED-pekskärm i färg som levererar kristallklara bilder och möjliggör enkel navigering genom olika funktioner, träningslägen och aviseringar från appar. Designmässigt har Charge 6 precis som sin föregångare en slank och minimalistisk look som är både stilren och bekväm nog att bära hela dagen och natten, tack vare dess lätta och hållbara material, med en blandning av aluminium och silikon.

Inbyggd GPS
Äldre Fitbit-klockor var ganska simpla och erbjöd mest standardfunktioner som stegräkning och kaloriförbränning, men detta har ändrats mer och mer under de senaste åren. Fitbit Charge 6 har ett stort utbud av avancerade hälso- och träningsfunktioner såsom kontinuerlig hjärtfrekvensmätning, sömnanalys och ett nytt inbyggt EKG för att övervaka hjärthälsa. Dessutom har den en inbyggd GPS som gör det möjligt för användare att noggrant spåra löp- och cykelturer utan att behöva ta med sig telefonen. En särskild funktion för stresshantering som mäter kroppens reaktioner genom hela dagen hjälper användare att förstå och hantera sin stressnivå bättre.

Fitbit Charge 6 har en batteritid som håller i cirka 7 dagar, vilket absolut är godkänt för en wearable. Med ett pris på under 2 000 kronor är det en riktigt prisvärd aktivitetsklocka och gör Fitbit Charge 6 till ett överkomligt och värdefullt verktyg för de som vill ha djupgående insikter om sin hälsa och välbefinnande utan att behöva tömma sparkontot.

Hemsida

Inbyggd GPS för exakt spårning
Vacker AMOLED-färgskärm
Bra batteritid
Avancerade hälso- och träningsfunktioner

Skärmen är ganska liten och kan inte visa särskilt mycket information

5


Fitbit Inspire 3 – Bästa Fitbit i budgetklass

GPS: Ja, via telefon Batteritid: Upp till 10 dagar Kompatibilitet: Android/iOS

En svart Fitbit Inspire 3 visas upp snett framifrån mot en vit bakgrund.
Fitbit Inspire 3 är en riktigt prisvärd Fitbit.

Om du vill ha en riktigt prisvärd Fitbit, är det Fitbit Inspire 3 du ska satsa på. Här får du en otroligt billig aktivitetsmätare som erbjuder alla grundläggande funktioner du behöver för att hålla koll på din träning och hälsa. Om du nyss kommit igång med din träning och bara vill ha något simpelt, är detta ett suveränt alternativ.

Över en veckas batteritid
Trots sitt otroligt billiga pris lyckas Fitbit Inspire 3 leverera en pålitlig prestanda och kan spåra saker som steg, kaloriförbränning och aktiva minuter. Den har även funktioner som sömnspårning och påminnelser om att du ska röra på dig om du suttit still för länge. Eftersom Fitbit Inspire 3 inte har särskilt många avancerade funktioner som är krävande för batteritiden, kan du räkna med en otroligt lång batteritid på upp till tio dagar. Det är alltså ett bra alternativ för dig som avskyr att ständigt behöva ladda dina teknikprylar.

En senapsgul Fitbit Inspire 3 visas upp snett framifrån mot en vit bakgrund.
Fitbit Inspire 3 finns i ett par härliga färger.

Ger dig allt det grundläggande
Fitbit Inspire 3 är inte lika avancerad som sina dyrare syskon och du får klara dig utan vissa funktioner som exempelvis inbyggd GPS, men det är ett aktivitetsarmband som är enkelt att använda och som ändå lyckas erbjuda en mängd träningsstatistik och annan hälsorelaterad data. Skärmen är ganska liten och kan inte visa särskilt mycket information, men via den tillhörande Fitbit-appen får du en omfattande översikt över din träning och hälsa. Så om du är ute efter ett billigt aktivitetsarmband med en stilren design och alla grundläggande funktioner du behöver, kommer Fitbit Inspire 3 inte att göra dig besviken.

Hemsida

Har allt det grundläggande
Riktigt lång batteritid
Passar bra för nybörjare

Saknar vissa avancerade funktioner som inbyggd GPS
Ganska liten skärm

 

3.5


Fitbit Luxe – Bästa design

GPS: Nej Batteritid: Upp till 7 dagar Kompatibilitet: Android/iOS

En Fitbit Luxe med ett vitt armband och en guldig boett visas upp mot en vit bakgrund.
Fitbit Luxe har en riktigt stilren design.

Fitbit Luxe är ett riktigt stilrent och elegant aktivitetsarmband som ger dig en perfekt kombination av mode och funktion. Detta stilrena aktivitetsarmband loggar all din aktivitet och träning under dagen, och passar lika bra in på gymmet som på kontoret.

Träningsfunktioner
Fitbit Luxe saknar tyvärr inbyggd GPS, men lyckas ändå leverera en tillförlitlig spårning av dina träningspass och övrig aktivitet under dagen, med stöd för pulsmätning, stegräkning och kaloriförbränning. Den mäter också saker som sömn, syremättnad i blodet och stressnivåer, vilket är ett litet plus i kanten. Eftersom den saknar inbyggd GPS, är det inte det bästa alternativet för löpare, men för träning på gym är den helt suverän.

En Fitbit Luxe med ett vitt armband och en guldig boett visas upp mot en vit bakgrund.
Fitbit Luxe är en premiumklocka från märket.

Tunn och kompakt
Om du skrollat runt lite bland olika aktivitetsarmband och träningsklockor, vet du att många modeller är väldigt stora och klumpiga för att få plats med alla sensorer och stora batterier. Detta möjliggör avancerade och kraftfulla träningsklockor, men det kan också resultera i att de blir ganska obekväma att använda under långa stunder. Med Fitbit Luxe är detta inget problem – här har märket lagt extra fokus på att skapa ett slankt aktivitetsarmband med en sofistikerad design som smälter in bra i de flesta typer av miljöer. Du har dessutom möjlighet att välja mellan ett stort antal armband i olika material och färger. Så om du vill ha ett prisvärt aktivitetsarmband som spårar all din träning, samtidigt som det behåller en stilren design, är Fitbit Luxe alternativet för dig.

Hemsida

Stilren och slank design
Vacker AMOLED-skärm
Avancerade funktioner

Ingen inbyggd GPS
Ganska liten skärm

4.5


Fitbit Sense 2 – Bästa Fitbit med fokus på välmående

GPS: Ja Batteritid: Upp till 6 dagar Kompatibilitet: Android/iOS

En ljusblå Fitbit Sense 2 med en guldig boett visas upp snett framifrån mot en vit bakgrund.
Fitbit Sense 2 lägger stort fokus på din mentala hälsa.

I vårt jämförande test över bästa Fitbit, har Fitbit Sense 2 fått en plats då den erbjuder en bra kombination av funktioner för träning och fitness, men även för mental hälsa och välmående. Om du vill ha ett prisvärt aktivitetsarmband som hjälper dig hålla koll på både din fysiska och mentala hälsa, är Fitbit Sense alternativet du bör satsa på.

Fysisk och psykisk hälsa
Fitbit Sense 2 levererar pålitlig övervakning av aktivitet och träning, inklusive pulsmätning och EKG-mätning. Den har dessutom avancerade funktioner som hudtemperaturmätning och inbyggd GPS, så du kan vara säker på att du får exakta plats- och avståndsmätningar under dina träningspass. Men förutom att erbjuda de vanliga funktionerna för träning och fitness, lägger Fitbit Sense 2 extra fokus på funktioner för ditt psykiska välmående. Aktivitetsarmbandet erbjuder användbara funktioner som möjlighet att logga dina stressnivåer och humör dagligen, samt ett gäng andra verktyg för mindfulness och meditation.

En ljusblå Fitbit Sense 2 med en guldig boett visas upp framifrån mot en vit bakgrund.
Fitbit Sense 2 har en mer klassisk klockliknande design.

Klockliknande design
Fitbit Sense 2 har en design som skiljer sig en del från de flesta andra Fitbit-modeller. Denna modell har en lite mer klockliknande design, jämfört med den slanka och slimmande designen vi ser på modeller som Fitbit Luxe. Vi gillar designen på Fitbit Sense 2 och tycker att den ser lite mer premium ut jämfört med sina syskon. För övrigt får du en batteritid på upp till sex dagar, musikkontroller, kontaktlösa betalningar, aviseringar och en användarvänlig mjukvara som ger tillgång till en mängd olika träningsprogram, hälsoövningar och anpassningsbara urtavlor. Fitbit Sense 2 ger dig verkligen ett genomtänkt och heltäckande kit för både mental och fysisk hälsa.

Hemsida

Stort utbud av funktioner
Fokus på både fysisk och mental hälsa
Premiumdesign

Stegräknaren är inte alltid korrekt
Många av funktionerna kräver ett Fitbit Premium-abonnemang

4


Google Pixel Watch 2 – Bästa Fitbit med Google-märket

GPS: Ja Batteritid: Lite mer än 24 timmar Kompatibilitet: Android 9.0 och senare

Google Pixel Watch 2 bygger vidare på den redan lyckade föregångaren.

Google Pixel Watch 2 bygger vidare på märkets första smartklocka som blev ett populärt första försök på en wearable. Google fick till mycket rätt med originalet, som exempelvis en vacker rund skärm och utmärkt funktionalitet. Nu bygger de vidare på den formeln med efterföljaren Pixel Watch 2, så kommer med samma vackra skärm, en robust byggkvalitet och ännu fler funktioner än tidigare. Den är dessutom gjord för att integreras sömlöst med Googles ekosystem, vilket ger användare en fördjupad upplevelse med tjänster som Google Assistant, Google Maps och Google Wallet.

Robust byggkvalitet
Den andra generationens Pixel Watch stärker sin position inom hälsospårning med avancerade sensorer för att övervaka hjärtfrekvens, sömnkvalitet och stresshantering. Dessutom erbjuder den inbyggd GPS och en IP68-klassificering för vattentålighet (ner till 50 meter), vilket gör den till en utmärkt följeslagare för allt från vardaglig användning till intensiva träningspass i ur och skur. Skärmen är för övrigt skyddad av tåligt Gorilla Glas 5 och själva boetten är gjord i aluminium för en bekväm och lätt passform.

Vi gillar verkligen den blå färgen på Google Pixel Watch 2.

Förbättrar tidigare svagheter
Ett av våra klagomål på den första versionen av smartklockan, var dess batteritid, som knappt höll i en dag per laddning. Visst, du får en hel del avancerade funktioner och en vacker skärm, men det är ändå lite för dåligt på batterifronten. Som tur är har detta förbättrats med Pixel Watch 2, åtminstone något, och nu kan du räkna med uppemot en och en halv dags batteritid beroende på användning.

Google Pixel Watch 2 placerar sig i ett mellansegment prismässigt och kan ändå hålla relativt jämna steg med några av marknadens premiummodeller. Detta är ett bra val för alla teknikentusiaster som använder många av Googles tjänster och som vill ha tillgång till en bra blandning av smartklocke- och träningsfunktioner i ett stilrent paket. Den finns tillgänglig i färgerna beige, svart, blå och grå.

Större utbud av träningsfunktioner
Förbättrad batteritid
Vacker design

Batteritiden är fortfarande sådär

4


Bästa träningsklocka