Bästa DAB-radio: 5 modeller i test

TestPlanet

Välkommen till vårt jämförande test över bästa DAB-radio. Dessa smidiga små enheter är en populär och modern uppgradering av den traditionella FM-radion, som bjuder på bättre ljudkvalitet och ett bredare utbud av kanaler. 

Vi har testat ett gäng DAB-radior för att ta reda på vilka modeller som är de allra bästa just nu. Vi har kollat på saker som ljudkvalitet, design, användarvänlighet och extrafunktioner. Allt detta jämförs sedan med DAB-radions pris för att se hur prisvärd den är. I testet hittar du ett gäng modeller från olika tillverkare och i lite olika prisklasser, så det bör finnas något som passar för alla – oavsett om du främst lyssnar på musik, nyheter eller något annat.


Pure Evoke H4 – Bäst i test

Typ: DAB/DAB+/FM Högtalare: 3-tums fullrange Anslutningar: AUX, USB, Bluetooth, hörlursingång

Pure Evoke H4 är den absolut bästa DAB-radion just nu.

Enligt vårt jämförande test är Pure Evoke H4 den bästa DAB-radio du kan köpa just nu. Den har en klassisk och stilren design som kommer att smälta in bra i de flesta rum och den kombinerar detta med en utmärkt ljudkvalitet och mångsidighet till ett överkomligt pris.

Kristallklart ljud
Med denna DAB-radio får du både en DAB- och FM-tuner, vilket ser till att Pure Evoke H4 har tillgång till ett brett utbud av radiostationer med kristallklart ljud. Sett till anslutningar har den gott om alternativ, med en 3,5 mm AUX-ingång och en USB-port för att koppla DAB-radion till externa enheter. Den har även stöd för Bluetooth och en 3,5 mm hörlursutgång, så det finns gott om alternativ.

Pure Evoke H4 finns i två varianter med ljust och mörkt trä.

En tidlös design
För övrigt har Pure Evoke H4 en praktisk LCD-färgskärm på 2,8 tum, som visar information om låtar och stationer. Du får även ett par andra smarta funktioner som möjlighet att sätta alarm och en snooze-funktion för dagarna det går lite segt att komma upp. Sammanfattningsvis får du alltså en DAB-radio som kombinerar en utmärkt ljudkvalitet med en tidlös design och som går att köpa för ett överkomligt pris.

Hemsida

Tidlös, stilren design
Gott om anslutningsmöjligheter
Kristallklart ljud
LCD-färgskärm

Uppladdningsbara batterier ingår ej

5


Sony XDR-S61D – Bästa DAB-radio i budgetklass

Typ: DAB/DAB+/FM Högtalare: 45 mm fullrange Anslutningar: AUX, Bluetooth, hörlursingång

Sony XDR-S61D är en riktigt kompakt DAB-radio.

Enligt vårt jämförande test är Sony XDR-S61D bästa DAB-radio om du vill ha en kompakt och billig modell, samtidigt som du får ett antal användbara funktioner och en enastående ljudkvalitet för både musik och vanligt radioprat.

Finns i härliga färgalternativ
Den inbyggda högtalaren i Sony XDR-S61D har en inbyggd FM-tuner och producerar ett fylligt och välbalanserat ljud som imponerar lite extra med tanke på hur kompakt denna DAB-radio faktiskt är. Detta är en av de minsta modellerna du hittar i vårt jämförande test, vilket gör den väldigt enkel att placera på ett bra ställe även om du skulle bo trångt. Den har en enkel och stilren design som går att klicka hem i färgerna svart, röd, blå eller vit.

Batteri eller nätadapter
Sett till övriga funktioner får du en praktisk liten LCD-skärm som visar information om aktuella låtar, radiostationer samt batteritid och vad klockan är. Du får också användbara funktioner som en väckarklocka och timerfunktion på DAB-radion. Sony XDR-S61D har en 3,5 mm AUX-ingång för anslutning av externa enheter, samt en hörlursingång och ett extra litet plus för DAB-radion är att du kan välja att köra den antingen med batterier eller ansluta den via en nätadapter.

Hemsida

Väldigt kompakt
Riktigt prisvärd
Finns i flera härliga färger

Kan kännas lite plastig

 

4


Ruark Audio R1 Mk4 – Bästa DAB-radio i premiumklass

Typ: DAB/DAB+/FM Högtalare: 3,5″ drivrutiner, 9W Class A/B förstärkare Anslutningar: AUX, Bluetooth, hörlursingång

Ruark Audio R1 Mk4 är bästa DAB-radio för dig som vill ha en riktigt lyxig lyssnarupplevelse i premiumklass. Denna stilrena radio imponerar med en ljudkvalitet i toppklass kombinerat med en elegant design med ett handgjort högtalargaller i trä som finns tillgänglig i en svart, vit och blå färg.

Skräddarsytt ljud
Med Ruark Audio R1 Mk4 kan du känna dig säker på att du får ett kristallklart och fylligt ljud, oavsett om du lyssnar på vanlig radio eller streamar musik via Bluetooth. Med en DAB-, DAB+- och en FM-tuner håller ljudet håller hög klass direkt ur förpackning, med fyra förinställningar tillgängliga att välja mellan, men du har också möjlighet att justera dess EQ för ett skräddarsytt ljud.

Avancerade funktioner
DAB-radion har en OLED-skärm med en autodimningsfunktion som visar information om låtar, radiokanaler och mer. Du får också tillgång till användbara funktioner som en väckarklocka, snoozefunktion, möjlighet att spara favoritkanaler för snabb åtkomst och en standby-funktion som aktiveras automatiskt efter 20 minuter. Du får betala ganska mycket för denna DAB-radio, men den bjuder på en lyssnarupplevelse i toppklass och är verkligen värd sitt pris.

Hemsida

Gott om smarta funktioner
Vacker design som finns i flera färger
Anpassningsbart ljud i toppklass

Du får betala en del för den

4.5


Roberts Stream 94i – Bästa allround DAB-radio

Typ: DAB/DAB+/FM/internetradio Högtalare: 6W-högtalare Anslutningar: AUX, USB, Wi-Fi, Bluetooth, Eternhet, hörlursingång

Enligt vårt jämförande test är Roberts Stream 94i bästa DAB-radio för dig som vill ha en bra balans mellan utmärkt ljudkvalitet, en robust konstruktion och användbara funktioner. Roberts Stream 94i bjuder på allt detta till ett hyfsat överkomligt pris.

Massor av anslutningsmöjligheter
En av de bästa sakerna med Roberts Stream 94i är dess stora utbud av anslutningsmöjligheter som inkluderar Bluetooth, Wi-Fi och AUX. Det finns också en USB-port för uppspelning av musik och laddning av mobila enheter. För musik- och radiolyssnande kan du välja mellan sju olika förinställda program som inkluderar Pop, Rock, News, Jazz, Movie, Classic och Normal. Du har även möjlighet att finjustera bas och diskanter själv via dess EQ-funktion.

Appstöd för både iOS och Android
DAB-radion går att kontrollera antingen via den medföljande fjärrkontrollen eller via dess tillhörande app som har stöd för både iOS- och Android-enheter. Andra användbara funktioner inkluderar en väckarklocka, snoozefunktion och insomningstimer. Du kan använda DAB-radion antingen med batterier eller ansluta den med en kabel som följer med vid köp.

Hemsida

Möjligheter att anpassa ljudet
Många anslutningsalternativ
Robust konstruktion

Snygga trädetaljer, men designen överlag är sådär
Ganska dyr

4


Roberts Revival RD70 – Bästa design

Typ: DAB/DAB+/FM Högtalare: 10W-högtalare Anslutningar: AUX, USB, hörlursingång, Bluetooth

Roberts Radio Revival RD70 är en vacker DAB-radio med en retrodesign som är inspirerad från 1950-talets tidiga modeller. Förutom att bjuda på en utmärkt ljudkvalitet för ditt musik- och radiolyssnande, fungerar den här DAB-radion som en dekorativ inredningsdetalj i ditt hem och den finns tillgänglig i en svart, röd, ljusgrön, ljusgrå och ljusblå färg.

Spara dina favoritstationer
Med stöd för en DAB-, DAB+ och FM-tuner kan du räkna med ett klart och tydligt ljud i hög klass. Du får också möjlighet att välja och spara dina favoritstationer, som du sedan snabbt och enkelt kan söka efter på den anpassningsbara färgskärmen. Det finns tyvärr ingen möjlighet att finjustera ljudet efter egna preferenser eller olika typer av ljudkällor, men ljudet du får direkt ur förpackning håller en mer än godkänd nivå oavsett om du lyssnar på musik, podcasts eller vanligt radioprat.

Anslutningar och funktioner
Sett till anslutningar får du stöd för Bluetooth på denna DAB-radio, samt en AUX-ingång för uppspelning från externa enheter och en 3,5 mm hörlursingång. Du kan välja att köra radion antingen med batterier eller ansluten med kabel. Om du kör på batterier kan du räkna med en imponerande batteritid på upp till 120 timmar. Övriga funktioner som finns tillgängliga inkluderar en väckarklocka, insomningstimer, snoozefunktion och ett nattläge.

Hemsida

Vacker retrodesign som finns i flera färger
Hög byggkvalitet
Bra ljud

Ingen möjlighet att anpassa ljudet

4.5


Bästa datorhögtalare

Bästa ritplatta