Bästa billiga smartklocka: 4 topptestade wearables i budgetklass

Amanda Westberg

Med en av de bästa billiga smartklockorna kan du spara din hälsa och fitness direkt på din handled, utan att behöva lägga ut så mycket pengar som du behöver göra för de dyraste premiummodellerna. I vår topplista över bästa billiga smartklocka har vi samlat vad vi tycker är de absolut mest prisvärda alternativen just nu, som bjuder på en bra balans mellan tränings- och vardagsfunktioner. Vissa av dem har några år på nacken nu, men de håller fortfarande måttet och erbjuder en imponerande mängd funktioner och snabb prestanda, trots sitt låga pris.

Om du varit sugen på att skaffa en billig smartklocka, oavsett om du vill ha en som är mest fokuserad på smartklockefunktioner, träningsfunktioner eller en blandning av båda, kommer det att finnas något som passar dig här. Om du vill ha det bästa av det bästa, kan du kolla in vår topplista över de absolut bästa smartklockorna just nu istället, där vi samlar marknadens topptestade premiummodeller.


Apple Watch SE – bästa billiga smartklocka för Apple-fans

Flera Apple Watch SE med olika armband och urtavlor mot en vit bakgrund.
Apple Watch SE är en riktigt prisvärd smartklocka från Apple.

Apple Watch SE 2 är testvinnare i vår topplista över bästa billiga smartklocka. Den är lite dyrare än de flesta andra modeller du hittar i topplistan, men bjuder samtidigt på desto mer och gör sig verkligen värd sitt pris. För Apple-fans som vill komma undan billigt är detta ett extra solklart val, men det är också ett bra alternativ för andra användare.

Trots att Apple Watch SE 2 är den billigaste modellen i Apples sortiment av wearables, har den en vacker och tålig premiumdesign, samtidigt som den håller en imponerande låg vikt. Även om du bär den här smartklockan hela dagen, kommer den inte kännas obekväm och du kommer knappt tänka på att du har den på tid.

Sett till mjukvara får du det finslipade watch OS 9, ett gäng bra mätinstrument för löpare, träningslägen för simmare, styrketräning och mycket mer. Alla de grundläggande funktionerna man förväntar sig att se finns på plats här, tillsammans med ett par nya premiumfunktioner som bland annat crashdetektering, vilket är ett trevligt plus.

Hemsida

Watch OS 9 och ett gäng nya funktioner
Vacker och lätt premiumdesign
Imponerande batteritid
Alla grundläggande träningsfunktioner du behöver

Du får klara dig utan EKG-läsare
Ingen always-on-skärm

4.5


Fitbit Versa 4 – bästa billiga smartklocka för vardagsanvändning

En svart Fitbit Versa 2 mot en vit bakgrund.
Fitbit Versa 4 är en utmärkt och billig smartklocka för vardagsanvändning med ett par bra träningsfunktioner.

Fitbit är kända för att tillverka överkomliga smartklockor och pulsklockor, och deras Fitbit Versa 4 är så bra att den fått en plats i vår topplista över bästa billiga smartklocka. Den har hunnit komma ut i ett par upplagor nu och den senaste versionen bjuder bland annat på över 40 olika träningslägen och en Always-On-skärm.

Fitbit har inte riktigt lika exakta mätningar som dedikerade träningsklockor från märken som Garmin och Polar, men de gör ändå ett imponerande jobb speciellt med tanke på priset. Med Fitbit Versa 4 får du alla tränings- och fitnessfunktioner du kan tänkas behöva på vardagsnivå, och klockan är enkel även för nybörjare att använda. Den har till och med en funktion som automatiskt känner av när du tränar och påbörjar ett träningspass åt dig, om du skulle glömma bort att starta det själv. Andra användbara funktioner inkluderar Active Zone Minutes och vilopuls. Du får också en batteritid på upp till 6 dagar.

För övrigt får du stöd för Alexa på klockan och även om funktionen kan krångla lite ibland, är det trevligt att ha den på plats åtminstone. Tidigare modeller i Versa-serien hade inte inbyggd GPS, men det finns tillgängligt på Versa 4, så du enkelt kan hålla koll på distans och tempo under dina löpturer utomhus.

Hemsida

Lätt och kompakt design
Bra batteritid (cirka 6 dagar)
Always-on-skärm

Inte lika exakta mätningar som dyrare märken

4.5


Garmin Forerunner 55 – bästa billiga smartklocka för löpning

En svart Garmin Forerunner 55 visas upp mot en vit bakgrund.
Garmin Forerunner 55 är en suverän och billig smartklocka för löpare.

Garmin Forerunner 55 är bästa billiga smartklocka om du vill ha något som främst är fokuserat på träning och framför allt löpning, samtidigt som du får ett gäng användbara vardagsfunktioner. Så om du är en ivrig löpare som vill kunna mäta dina träningspass och framsteg på ett exakt vis, utan att behöva tömma sparkontot, är det Garmin Forerunner 55 du ska satsa på.

Med Garmin Forerunner 55 får du alla grundläggande tränings- och hälsofunktioner man förväntar sig att se från en klocka i den här prisklassen, men det som verkligen får den att sticka ut är dess otroligt exakta och snabba GPS. Den låser fast vid aktuell position otroligt snabbt och mäter sedan rutten med hög precision. Du får såklart tillgång till ett gäng andra träningslägen utöver löpning, som exempelvis cykling, styrketräning och mer.

Sett till smartklockefunktioner får du saker som kroppsbatteri, stressmätning, hjärtfrekvens, stegräknare och mer. Om du tidigare haft en Fitbit och vill uppgradera till något lite mer avancerat, samtidigt som du håller dig till en liten budget, är Garmin Forerunner 55 det bästa alternativet.

Hemsida

Avancerade träningsfunktioner och exakta mätningar
Förslag för träning och återhämtning
Väldesignade kontroller och tillhörande app

Skärmen är inte den bästa

4.5


Ticwatch E3 – prisvärt alternativ

Tre stycken TicWatch E3 med gult, svart och ljusblått armband mot en vit bakgrund.
TicWatch E3 är ett prisvärt alternativ för dig som vill ha en bra balans mellan tränings- och vardagsfunktioner.

TicWatch E3 är ett bra alternativ om du vill ha en billig smartklocka som gör grunderna rätt och ger dig alla de viktiga funktionerna. Du får klara dig utan en del premiumfunktioner som dess dyrare syskon TicWatch E3 Pro bjuder på, men med tanke på dess överkomliga pris på under 2 000 kronor får du verkligen mycket för pengarna här.

TicWatch E3 har en batteritid på cirka två dagar och huruvida du tycker det känns som mycket eller lite, kommer att bero lite på vad du jämför med. Många modeller från märken som Garmin erbjuder ofta upp emot en veckas batteritid eller längre, men märken som Apple och Samsung kommer knappt upp i en dags batteritid och kräver att du laddar deras smartklockor ofta. Med det i åtanke skulle vi säga att batteritiden på TicWatch E3 är fullt godkänd.

För övrigt får du en stor LCD-skärm, snabb prestanda och gott om funktioner för träning och hälsa som inkluderar ett gäng träningsaktiviteter, stressmätning, sömnövervakning och mer. Om du vill ha en billig smartklocka som bjuder på en bra blandning av vardags- och träningsfunktioner är TicWatch E3 ett bra alternativ.

Hemsida

Stor och tydlig skärm
Snabbt prestanda

Designen känns lite plastig och billig

4


Mobil
smartklocka google pixel watch

Bästa Smarta klocka: 5 modeller i test

Träning & Hälsa

Bästa träningsklocka: 8 topptestade klockor