Bästa billiga skrivare: 4 bästa prisvärda skrivare för kontor och foto

Amanda Westberg

Att välja vilken skrivare man ska köpa kan kännas lite som en djungel ibland. Marknaden av skrivare är omfattande, med ett gäng stora märken som Canon, HP och fler, som släpper nya skrivare med jämna mellanrum. Det finns allt från fotoskrivare och kontorsskrivare i budgetklass till avancerade toppmodeller för proffsanvändare att välja mellan. 

Men hur mycket behöver man egentligen lägga ut för att få en skrivare som håller hög kvalitet? Svaret är – inte så mycket faktiskt! Det finns ett gäng suveräna budgetmodeller som du kan klicka hem för en billig slant, utan att behöva kompromissa med kvalitet alltför mycket. I den här guiden har vi plockat ut de allra bästa billiga skrivarna du kan köpa just nu, oavsett om du är ute efter en fotoskrivare eller kontorsskrivare.


HP Deskjet 2720 – Bäst billiga skrivare för kontor

Skrivartyp: Allt-i-ett Utskriftshastighet: 7,5 sid/min (svartvitt), 5,5 sid/min (färg) Pappersformat (upp till): A4

En vit HP Deskjet 2720 visas upp mot en vit bakgrund.
HP Deskjet 2720 är testvinnare i vårt jämförande test över bästa billiga skrivare just nu.

HP Deskjet 2720 är ett utmärkt alternativ om du är ute efter en riktigt billig och prisvärd skrivare, främst för kontorsanvändning. Denna billiga skrivare går att klicka hem för cirka en tusenlapp och ger dig en imponerande mängd funktioner och hög kvalitet med tanke på priset.

Ett Instant Ink-abonnemang kan vara smart
Man skulle kunna beskriva denna billiga skrivare som en allt-i-ett-skrivare, då den kan göra allt från att skriva ut, kopiera, skanna i färg och har stöd för storlekar från kuvertstorlek hela vägen upp till A4-storlek. Den har stöd för AirPrint och Google Cloud Print, vilket är ett extra litet plus.

Den enda nackdelen med denna skrivare är egentligen kostnaden för färgpatronerna, som kan bli ganska hög. Om du skriver ut mycket skulle vi därför rekommendera att du överväger ett HP Instant Ink-abonnemang, som kan sänka kostnaderna för färgpatroner med cirka 70%. Om du vill kunna skriva ut i större storlekar än A4, bör du också kolla på något annat alternativ. Men med tanke på att detta är en billig skrivare som främst riktar sig till kontorsanvändning, tror vi inte att det behövs mer än A4-storlekar.

Hemsida

Hög kvalitet utskrifter
Stöd för AirPrint och Google Cloud Print

Ganska dyra färgpatroner

5


HP Envy 6030 – Bästa billiga fotoskrivare

Skrivartyp: Allt-i-ett-skrivare Utskriftshastighet: 10 sid/min (svartvitt), 7 sid/min (färg) Pappersformat (upp till): A4

En vit HP Envy 6030 visas upp mot en vit bakgrund.
HP Envy 6030 är en otroligt prisvärd fotoskrivare.

HP Envy 6030 är skrivaren du bör satsa på om du vill ha en billig fotoskrivare, som ger dig utskrifter i hög kvalitet utan att du behöver tömma hela sparkontot. Denna billiga skrivare kan du klicka hem för cirka 1 300 kronor och du får mycket för pengarna här.

Klarar av allt
HP Envy 6030 är en multifunktionsskrivare som har stöd för både bläckstråle- och färgutskrifter i storlekar på upp till A4. Det bör vara tillräckligt för de allra flesta, men om du vill kunna skriva ut större än så får du kolla på andra alternativ. Andra trevliga funktioner denna prisvärda skrivare har stöd för inkluderar skanning och kopiering av dokument, samt uppladdningar direkt till molnet.

Jämfört med dyrare fotoskrivare i toppklass, kan denna kännas lite plastig och billig och hastigheten den skriver ut i kan inte riktigt matcha toppkonkurrenterna heller. Men med tanke på hur mycket man får för pengarna här, tycker vi inte att det gör så mycket.

Hemsida

Vackra fotoutskrifter
Anslutning till molnet

Inte de snabbaste utskrifterna

4.5

Canon Pixma MG3650S – Bästa superbilliga fotoskrivare

Skrivartyp: Multifunktionsskrivare Utskriftshastighet: 9,9 sid/min (svartvitt), 5,7 sid/min (färg) Pappersformat (upp till): A4

En svart Canon Pixma MG3650S visas upp mot en vit bakgrund.
Canon Pixma MG3650S är nästan ofattbart billig.

Canon Pixma MG3650S är nästan för billig för att vara sann. Här får du en fotoskrivare som skriver ut högupplösta foton med levande färger i storlekar som A4, A5, A6, Legal, Folio och fler – för cirka 750 kronor! Den är givetvis inte lika bra som toppmodeller från Canon och andra märken, som kan kosta långt över 3 000 kronor, men för en prislapp under tusenlappen finns det verkligen ingenting att klaga på här.

Plastig, men smidig design
Det är en ganska liten fotoskrivare med en lätt vikt på 5,4 kilo. Den känns lite plastigare jämfört med toppmodeller, men den är kompakt och enkel att bära runt på. Det faktum att den är trådlös är också ett trevligt plus i kanten och gör den återigen enkel att flytta på vid behov. Du kan även kopiera och skanna papper med denna prisvärda fotoskrivare och kan räkna med utskriftshastigheter på cirka 10 sidor i minuten, vilket är mer än godkänt för priset.

Hemsida

Ofattbart billig
Stöd för många storlekar

Kan kännas lite plastig

4


Canon Selphy CP1500 – Bästa billiga skrivare i miniformat

Skrivartyp: Trådlös fotoskrivare Utskriftshastighet: Vykortsformat cirka 47 sek Pappersformat (upp till): Vykortsformat

En vit Canon Selphy CP1300 med ett utskrivet foto i fotofacket visas upp mot en vit bakgrund.
Canon Selphy CP1500 är en riktigt prisvärd skrivare med roliga funktioner.

Canon Selphy CP1500 är en billig och smart skrivare i ett smidigt och kompakt format. Här får du subersnabba utskrifter som håller hög kvalitet, som du enkelt kan skriva ut från kompatibla smarta enheter som exempelvis mobilen, kameran och mer. Med en prislapp på cirka 1 500 kronor har den blivit riktigt populär bland konsumenter.

Brett stöd och roliga funktioner
Denna kompakta och billiga skrivare har stöd för appar som Canons egna print-app, Mopria och Apples AirPrint, vilket gör den riktigt mångsidig. Den har dessutom stöd för lite unika och roliga funktioner, som möjligheten att skapa ett fotokollage av flera olika bilder, som du sedan kan skriva ut. Du kan även välja att lägga till filter, stämplar, text och mer på bilderna innan utskrift. Skrivaren har en stor och tydlig skärm, som är intiutiv och snabb att använda även om det inte är en pekskärm. Notera att den endast skriver ut i upp till vykortsformat, vilket är lite mindre än övriga modeller i vårt jämförande test över bästa billiga skrivare.

Hemsida

Väldigt kompakt design
Roliga funktioner
Bra kvalitet på utskrifter

Endast upp till vykortsformat

4


Bästa smartklocka: Här är vårt jämförande test över bästa smartklocka just nu

Ljud & Bild

Bästa polaroidkamera: 5 topptestade instantkameror

Hem & Hushåll

Bästa robotdammsugare: 6 modeller testade