Bästa billiga hörlurar: 5 budgethörlurar i toppklass

TestPlanet

Välkommen till vårt jämförande test över bästa billiga hörlurar. Nuförtiden använder vi hörlurar nästan varje dag, oavsett om vi lyssnar på musik, kollar på film, spelar eller sitter i möten. Därför är det riktigt viktigt att hitta ett par hörlurar som är både bekväma och som har bra ljud. Marknadens toppmodeller kan vara ganska dyra, med priser uppemot 4 000 kronor! Men det finns faktiskt en del riktigt prisvärda billiga hörlurar också, så du får bra kvalitet utan att behöva tömma sparkontot.

Vi har testat många olika typer av hörlurar, från prisvärda budgetmodeller till dyra premiumvarianter, samt olika formfaktorer som over-ear-hörlurar och in-ear-hörlurar. I våra tester kollar vi på saker som ljudkvalitet, passform, batteritid, kontroller och mer. Vi har också läst ett antal användarrecensioner och expertutlåtanden, för att vara säkra på att vi har en grundlig och heltäckande bild av varje hörlursmodell. Skrolla bara vidare för vår topplista över bästa billiga hörlurar.


Sony WH-CH520 – Bäst i test

Drivers: 30 mm Batteritid: Upp till 40 timmar Vikt: 147 gram

Ett par beige Sony WH-CH520 visas upp mot en vit bakgrund.
Sony WH-CH520 är de bästa billiga hörlurarna just nu.

I vårt jämförande test över bästa billiga hörlurar har vi utsett Sony WH-CH520 till testvinnare just nu. Detta är ett par on-ear-hörlurar som ger dig en bekväm och användarvänlig lyssnarupplevelse, med ett ljud och en batteritid som imponerar, speciellt med tanke på det låga priset.

Enkel design med skön passform
Sony WH-CH520 har en enkel och minimalistisk design som smälter in bra oavsett om du befinner dig på gymmet, kontoret eller bussen. Med en vikt på endast 147 gram är de dessutom lätta och bekväma att använda även under långa lyssnarsessioner. Du får också en justerbar huvudbygel och vadderade öronkuddar för extra komfort. Eftersom hörlurarna är ganska små, är det dock värt att notera att de inte täcker hela öronen och ger därför inte en lika uppslukande lyssnarupplevelse som ett par over-ear-hörlurar kan erbjuda. Om du har större öron kan de dessutom trycka lite över öronen.

Kontrollerna på ena hörluren på ett par beige Sony WH-CH520.
Sony WH-CH520 har enkla kontroller.

Bra ljudkvalitet för priset
Detta är ett par trådlösa hörlurar, så du slipper allt krångel med sladdar. De är enkla att ansluta och har en tillförlitlig anslutning tack vare Bluetooth 5.0-teknologin. De använder 30 mm drivrutiner som levererar en balanserad ljudupplevelse med tydliga mellanregister och en hyfsat tung bas. Diskanterna kan bli lite för skarpa ibland, men överlag får du en riktigt imponerande ljudkvalitet som låter bra för ett gäng olika genrer. På själva hörlurarna får du enkla touchkontroller som låter dig pausa/starta musiken, byta låt och justera volymen. Det finns också stöd för röstassistant och samtal på hörlurarna, som håller godkänd nivå, men inte mer än så. Slutligen får du en imponerande lång batteritid på 40 timmar och en snabb USB-C-laddning som ger 90 minuters speltid på bara 10 minuters laddning.

Hemsida

Stilren och diskret design
Maffigt ljud för pengarna
Lång batteritid med snabb laddning

Samtalskvaliteten är sådär
Diskanterna kan bli lite för skarpa ibland

5


JBL Tune 230NC – Bästa billiga earbuds

Drivers: 12 mm dynamiska Batteritid: 10 + 14 timmar Vikt: 5,3 gram per earbud

Ett par svarta JBL Tune 230NC visas upp mot en vit bakgrund tillsammans med sitt tillhörande laddningsfodral.
JBL Tune 230NC är ett par riktigt prisvärda earbuds.

JBL Tune 230NC är ett par riktigt prisvärda earbuds med ett par avancerade funktioner som aktiv brusreducering, så du kan njuta av din musik och dina poddar utan att störas av ljud från omgivningen.

Uppslukande ljud
Dessa prisvärda hörlurar använder 12 mm dynamiska drivers som ger dem ett kraftfullt och balanserat ljud. Diskanterna är tydliga och skarpa, och basen är djup och fyllig. Hörlurarna har dessutom en riktigt bra passform som sitter tätt i öronen. Detta förhindrar ljud från att sippra ut och hjälper till att skapa en riktigt uppslukande lyssnarupplevelse. Här får du verkligen ett imponerande ljud med tanke på att hörlurarna bara kostar runt 600 kronor.

JBL Tune 230NC visas upp mot en vit bakgrund.
Så här ser själva earbudsen ut på JBL Tune 230NC.

Aktiv brusreducering
En annan trevlig sak med dessa prisvärda earbuds är att du får stöd för aktiv brusreducering. Den fungerar helt okej och lyckas filtrera bort en del störande ljud från omgivningen, men är inte helt perfekt. Skarpa och höga ljud kommer fortfarande att höras, även om de låter lite mer dovt. Även om den aktiva brusreduceringen inte lyckas hålla jämna steg med de bästa modellerna på marknaden, är det ändå en trevlig funktion att se på så pass billiga hörlurar. Sett till batteritid kan du räkna med cirka 10 timmars speltid plus ytterligare 14 via det tillhörande laddningsfodralet.

Hemsida

Stöd för aktiv brusreducering
Riktigt uppslukande ljud
Bas och diskanter imponerar

Mikrofonen är sådär
Den aktiva brusreduceringen är inte perfekt

 

3.5


SoundMagic E11BT – Bästa billiga hörlurar med sladd

Drivers: 10 mm dynamiska Batteritid: Upp till 20 timmar Vikt: 24,7 gram

Ett par svarta SoundMagic E11BT visas upp mot en vit bakgrund.
SoundMagic E11BT är ett bra alternativ för dig som vill ha ett par billiga hörlurar med sladd.

Om du vill ha ett par kabelanslutna hörlurar, är SoundMagic E11BT de bästa billiga hörlurar du kan köpa just nu. De bjuder på utmärkt ljudkvalitet kombinerat med en bekväm passform för ett pris under tusenlappen.

Stöd för aptX
SoundMagic E11BT är utrustade med 10 mm Neodymium-drivrutiner som ger ett utmärkt ljud med tydliga detaljer och en tung bas. Ett extra plus för dessa prisvärda hörlurar är att de har stöd för aptX-teknik, vilket säkerställer högkvalitativ trådlös ljudöverföring med minimal fördröjning. Du kan njuta av musik och poddar med dessa hörlurar i cirka 20 timmar innan du behöver plocka fram laddaren.

En närbild på SoundMagic E11BT och kontrollerna som finns på hörlurarnas sladd.
SoundMagic E11BT har enkla kontroller.

Passar bra för träningen
Om vi kollar på design får du en par lätta hörlurar med en vikt på endast 24,7 gram och en ergnomisk passform som sitter säkert på plats i öronen. Vid köp följer öronproppar i olika storlekar med, så det bör finnas något som passar oavsett öronstorlek. Den säkra passformen gör att de passar utmärkt att använda under träningspass och de har dessutom en IPX4-klassificiering, som innebär att de är svett- och stänktåliga. Övriga funktioner inkluderar en inbyggd mikrofon, kontroller för att hantera musik och samtal, samt stöd för anslutning till flera enheter samtidigt.

Hemsida

Säker passform
Passar utmärkt för träningspass

Diskanter kan bli lite för skarpa ibland

4.5


Corsair HS50 Pro – Bästa billiga gamingheadset

Drivers: 50 mm anpassade neodymium Batteritid: Kabelansluten modell Vikt: 325 gram

Ett par svarta Corsair HS50 visas upp mot en vit bakgrund med sin tillhörande mikrofon ansluten.
Corsair HS50 är de bästa billiga gaminghörlurar du kan köpa just nu.

I vårt jämförande test över bästa billiga hörlurar, har vi plockat ut Corsair HS50 Pro som det bästa alternativet för dem som är ute efter ett billigt gamingheadset. De levererar ett imponerande ljud som passar bra för både musiklyssnande och gaming, för ett pris som ligger under tusenlappen.

Perfekt för musik och gaming
Corsair HS50 Pro är utrustade med 50 mm anpassade neodymium-drivrutiner som skapar ett fylligt och detaljerat ljud. Detta kombineras med en frekvensrespons på 20 Hz-20 kHz, vilket innebär att hörlurarna kan återge allt från låga bastoner, klara mellanregister och kristallklara diskanter med hög precision. Detta skapar en uppslukande ljudupplevelse för singleplayerspel och ger gott om detaljer för tävlingsinriktade spel.

Ett par svarta Corsair HS50 visas upp mot en vit bakgrund.
Corsair HS50 passar bra för både musik och gaming.

Bra för samtal
Sett till design får du ett par robusta hörlurar med ett justerbart huvudband och vadderade öronkåpor. De sitter skönt på huvudet utan att trycka åt någonstans och öronkåporna gör ett bra jobb med att isolera ljudet, för att skapa ett mer uppslukande ljud. Hörlurarna har dessutom en avtagbar mikrofon med brusreducering som håller bra kvalitet för samtal. Det finns också lättåtkomliga volymkontroller samt en mute-knapp för mikrofonen på hörlurarnas sladd.

Hemsida

Uppslukande ljud för både musik och gaming
Öronkåporna isolerar ljudet
Bred frekvensrespons

Inget stöd för surroundljud
Mikrofonen är lätt att tappa bort

4


Urbanears Juno – Bästa billiga hörlurar för träning

Drivers: 6 mm dynamiska Batteritid: 8 + 28 timmar Vikt: 4,25 gram per earbud

Ett par orange Urbanears Juno visas upp tillsammans med sitt tillhörande laddningsfodral mot en vit bakgrund.
Urbanears Juno är riktigt bra och billiga earbuds.

Om du är ute efter bästa billiga hörlurar för träning, kan vi varmt rekommendera Urbanears Juno. Detta är ett par nya, prisvärda earbuds från det kända Urbanears-märket som bjuder på lång batteritid, bra ljudkvalitet och ett par avancerade funktioner man vanligtvis bara ser i toppmodeller.

Säker passform
Urbanears Juno har en enkel och stilren design och finns tillgängliga i färgerna svart, vitt och orange. Själva earbudsen lutar åt det större hållet och sticker ut en bit från öronen, men de är bekväma och sitter tryggt på plats även under intensiva träningspass. Med earbudsen kan du räkna med en batteritid på cirka 8 timmar, plus ytterligare 28 timmar via det medföljande laddningsfodralet. Det ger dig en total batteritid på 36 timmar, vilket är riktigt bra.

Ett par orange Urbanears Juno visas upp mot en vit bakgrund.
Urbanears Juno finns i denna härliga färg.

Ljudet är bra, men saknar lite tryck
Ljudet på Urbanears Juno är balanserat och passar bra för ett gäng olika genrer som pop, rock, hiphop, synthwave och mer. Under våra tester upplevde vi det dock som något platt. Basen hade gärna kunnat vara lite mer kraftfull, för att få lite mer tyngd i ljudet. Men om du är typen av användare som föredrar en balanserad ljudbild över ett bastungt tunggung, kommer detta inte vara några problem. Ett stort plus enligt oss är det faktum att hörlurarna har stöd för aktiv brusreducering, vilket är något vi inte förväntar oss att få se i så pass billiga hörlurar. Brusreduceringen lyckas inte riktigt filtrera bort allt, men det mesta. I en gymmiljö försvinner bruset i omgivningen och samtal hörs inte alls, men skarpare ljud från maskiner och vikter hörs fortfarande lite. Med sitt pris på cirka en tusenlapp, är detta ett utmärkt par hörlurar för dem som vill ha ett prisvärt alternativ som passar bra för träning eller avslappnad användning i vardagen.

Hemsida

Iögonfallande design
Bra och balanserat ljud
Avancerade funktioner

Brusreduceringen är inte perfekt
Saknas lite tyngd i ljudet

4.5


Bästa datorhögtalare