Bästa billiga airfryer: 5 prisvärda luftfritöser som inte tömmer kontot

Amanda Westberg

Har du varit sugen på att hoppa på trenden med airfryers, men tycker de är alldeles för dyra? Oroa dig inte – idag har marknaden av airfryers blivit så pass stor att det finns ett gäng riktigt prisvärda modeller att välja mellan som fortfarande håller hög klass! De lyxigaste premiummodellerna kan kosta upp emot tiotusen kronor, men om du inte behöver marknadens maffigaste modell går det faktiskt att på tag på riktigt bra airfryers för under tusenlappen.

I vår topplista över bästa billiga airfryer hittar du de topp fem bästa alternativen enligt oss. Förutom att ha testat ett gäng olika airfryers, har vi även läst ett gäng kundrecensioner för att få en bredare bild av produkten och en uppfattning om vad folk är nöjda med och inte. Förhoppningsvis hittar du något som passar dig och dina behov, och om du skulle vilja ha fler alternativ kan du kolla in vår topplista över bästa airfryers i alla prisklasser också.

Bästa billiga airfryer – Philips Essential HD 9252/70

Philips är kanske marknadens största märke när det kommer till airfryers och de tillverkar ett gäng modeller i olika storlekar och prisklasser. Namnen på deras olika modeller är ganska lika och det kan snabbt bli lite förvirrande när man försöker klura ut vilken som passar ens behov och budget bäst. Om du är ute efter bästa billiga airfryer och föredrar en modell från Philips, kan vi varmt rekommendera Philips Essential HD9252, som är en av deras bästa budgetmodeller.

Denna airfryer har en klassisk Philips-design med en utdragbar behållare med en kapacitet på 4,1 liter, den använder Philips utmärkta Rapid Air-teknologi för härligt krispiga resultat och låter dig välja mellan 7 förinställda program som du väljer på den tydliga pekskärmen längst fram på airfryern. Övriga användbara funktioner inkluderar en varmhållningsfunktion, timer, Auto-off, QuickClean och mer. Ett annat stort plus med airfryers från Philips är att du kan ladda ned deras tillhörande NutriU-app, som är bland marknadens bästa appar för airfryers. Här får du massor av inspiration med hundratals olika recept att prova på, från bakverk och frukost till nyttiga luncher och utsökta middagar och allt däremellan! Så om du är på jakt efter en kraftfull och billig airfryer, är Philips Essential HD9252 ett utmärkt alternativ.

5

Pros

Massvis av användbara funktioner
Tydlig och lättanvänd skärm
Rapid Air-teknologin är suverän
NutriU-appen är guldvärd

Cons

Vi önskar att några av Philips modeller hade haft en glaslucka längst fram
Inte lika många förinställda program som dyrare modeller

Bästa billiga airfryer – Cosori Premium Airfryer

Cosori har växt en hel del under de senaste åren inom marknaden av airfryers. De erbjuder ett gäng modeller i olika prisklasser, från lyxiga premiummodeller till prisvärda alternativ som Cosori Premium Airfryer. Denna airfryer ligger snäppet högre i pris jämfört med de andra modellerna du hittar i vår topplista över bästa billiga airfryer, men håller sig fortfarande i en överkomlig prisnivå med tanke på allt du får för pengarna.

Detta är en stilren och kapabel airfryer som vid första ögonkast ser ut som en dyr premiummodell och bortsett från designen har den också ett par funktioner som vanligtvis är exklusiva för premiummodeller. Här får du bland annat tillgång till funktioner som Pre Heat och Keep Warm. Pre Heat låter dig värma upp airfryern innan du lägger i maten och gör det ännu enklare att få riktigt krispiga resultat, medan Keep Warm håller maten varm efter den är färdigtillagad om du exempelvis fortfarande väntar på att potatisen ska koka klart eller att familjen ska komma hem från skola och jobb – smidigt! Förutom det kan du välja mellan 11 förinställda program som väljs enkelt på den stora och tydliga skärmen längst fram på airfryern. Kapaciteten ligger på 5,5 liter, vilket är tillräckligt för att laga mat till en stor familj.

4.5

Pros

Design och funktioner påminner om en premiummodell
Tydlig och lättanvänd skärm

Cons

Snäppet dyrare än övriga modeller i topplistan

Bästa billiga airfryer – Xiaomi Smart Air Fryer Pro

Xiaomi är kända inom teknikvärlden för att tillverka riktigt prisvärda prylar som fortfarande håller hög kvalitet och deras airfryer Xiaomi Smart Air Fryer Pro är inget undantag. Denna stilrena airfryer är enkel att känna igen med sin vita design med en glaslucka längst fram, som gör det enkelt att hålla koll på maten medan den tillagas. För ett pris runt tusenlappen får du en hyfsat stor kapacitet, en hög maximal temperatur och imponerande många smarta funktioner.

Längst fram på Xiaomi Smart Air Fryer Pro finns en vridbar knapp som också fungerar som skärm, där du ställer in airfryern och kan välja mellan ett gäng smarta funktioner och hela 11 förinställda program. De smarta funktionerna inkluderar 24 timmars timersfunktion, fermentering, upptining, röstkontroll med Google Assistent och mer. Det är riktigt imponerande för att vara en så pass billig modell och ger dig fler användbara funktioner än många dyrare modeller erbjuder. Temperaturen går att ställa in mellan 40-200 grader, vilket är ett alldeles utmärkt intervall som låter dig göra allt från att tina kött och grönsaker till att tillaga krispiga pommes och allt däremellan. Glasluckan längst fram på airfryern är dessutom ett fint litet plus som låter dig hålla koll på maten under tillagningstiden och är återigen något som man inte ens ser på alla toppmodeller. Kapaciteten ligger på 4 liter och är tillräckligt för att göra mat till 1-5 personer.

4

Pros

Massor av användbara funktioner
Glaslucka är alltid ett plus
Bra temperaturintervall

Cons

Skärmen är ganska liten

Bästa billiga airfryer – Russell Hobbs 26520-56

Okej, Russell Hobbs 26520-56 kanske inte har den mest stilrena designen (enligt oss) och kommer garanterat att sticka ut i de flesta kök den placeras i. Designen har dock ett syfte, då detta nämligen är en airfryer och multicooker i en, vilket ger dig stor flexibilitet i köket. Den kommer med ett gäng förinställda program som är optimerade för olika typer av mat och förutom luftfritering kan du använda Russell Hobbs 26520-56 för att göra saker som att baka, grilla, rosta, värma upp mat eller till och med göra långkok.

Med temperaturer som sträcker sig från 80-200 grader, får du härligt krispiga resultat och de förinställda programmen inkluderar rätter som exempelvis kyckling, pommes frites, fisk, grönsaker, olika typer av kött och mer. En digital kontrollpanel med touch-knappar på framsidan av airfryern gör det enkelt att välja program eller manuellt ställa in tid och temperatur för det du ska laga.

När det kommer till smarta funktioner har Russell Hobbs 26520-56 en automatisk avstängningsfunktion, ljudsignal när matlagningen är färdig, skydd mot överhettning och en non-stick-beläggning för att göra det enklare att hålla rent. Du kan dessutom köra delarna i diskmaskin.

Med en kapacitet på 5,5 liter och ett pris runt tusenlappen, är detta en utmärkt och prisvärd airfryer för dem som önskar flexibilitet, möjlighet att göra storkok och som vill komma undan billigt. Vårt största klagomål med denna airfryer är egentligen dess rätt fula och klumpiga design, men om du kan gömma undan den i ett hörn i köket, alternativt ställer undan den när den inte används, är det inget större problem.

5

Pros

Väldigt mångsidig
Lättanvänd, med alla funktioner du behöver
Gott om kapacitet

Cons

Udda design

Bästa billiga airfryer – OBH Nordica Easy Fry

OBH Nordica Easy Fry är den billigaste modellen i vår topplista över bästa billiga airfryer som trots sitt otroligt låga pris presterar otroligt bra. Om du vill ha en billig airfryer och har ont om plats i köket eller bara planerar att laga mat åt en person, är det här airfryern du ska skaffa. OBH Nordica Easy Fry är nämligen riktigt kompakt med en ovanligt liten kapacitet på 1,6 liter, som är tillräckligt för att göra mat åt en till två personer. Trots sin lilla storlek är den otroligt mångsidig och låter dig tillaga en stor variation av rätter med lite till ingen olja alls.

Den här kompakta och billiga airfryern har faktiskt ett par specifikationer och funktioner som man vanligtvis räknar med att enbart få se på dyrare modeller. Här får du till exempel en maximal temperatur på 200 grader, så du kan räkna med härligt krispiga resultat varje gång. Du kan dessutom välja mellan 6 olika förinställda program och ställa in en timerfunktion på upp till 30 minuter. Du ställer in program och temperatur med hjälp av den stilrena och tydliga pekskärmen på ovansidan av airfryern.

4

Pros

Perfekt för dem som vill ha något litet
Hög maximal temperatur
Tydlig pekskärm och ett par smarta funktioner

Cons

Inte lika många förinställda program som dyrare modeller
Om du behöver stor kapacitet är detta inte modellen för dig

Hem & Hushåll
En person använder en ångmopp för att göra rent ett trägolv.

Bästa ångmopp: 3 effektiva ångmoppar som är bäst i test

Hem & Hushåll

Bästa skaftdammsugare: 5 topptestade modeller