Bästa ångmopp: 3 effektiva ångmoppar som är bäst i test

Amanda Westberg

Ångmoppar är effektiva rengöringsverktyg som använder sig av högtrycksånga för att göra rent och desinficera olika ytor. De fungerar på en mängd olika underlag såsom kakel i badrum eller textiler såsom mattor. Det är ett riktigt smart sätt att bekämpa smuts och bakterier utan att behöva använda någon typ av kemikalier, eftersom den höga värmen som ångmoppen producerar är tillräckligt för att döda nästan alla bakterier.

Om du vill köpa en ångmopp har du klickat in på precis rätt ställe, här hittar du nämligen vår korta och översiktliga topplista över bästa ångmopp just nu. I topplistan hittar du ett bäst i test-alternativ med en utmärkt balans mellan prestanda och pris som vi tror passar bra för de allra flesta, samt ett budget- och premiumalternativ. Så det bör finnas något som passar alla behov och budgetar här.

H2 Mop HD – Bäst i test

H2 Mop HD är testvinnare i vår topplista över bästa ångmoppar just nu. Detta är en ångmopp som ger skinande golv utan behov av något extra medel och tar effektivt bort även de tuffaste fläckarna på olika typer av golv, mattor och andra typer av textiler. 

Ett stort plus för denna ångmopp är också att det följer med ett gäng användbara munstycken och tillbehör vid köp, som exempelvis en mattglidare, en mikrofiberduk, runda borstar och ett jetmunstycke. Med tanke på kvaliteten du får från H2 Mop HD, är den otroligt prisvärd. Något som är värt att nämna är dock att den kan upplevas något klumpig att hantera och att sladden kan vara i vägen lite ibland, men det är bara ett mindre klagomål från oss.

5

Pros

Bra pris
Tar bort tuffa fläckar på olika typer av ytor
Tillbehör följer med vid köp

Cons

Kan vara lite klumpig att hantera

Vileda Steam Plus – Bästa ångmopp i budgetklass

Vi har valt ut Vileda Steam Plus som bästa ångmopp i budgetklass i vår topplista över bästa ångmoppar just nu. Vileda är ett populärt märke inom städprodukter som är kända för att tillverka produkter i hög klass till överkomliga priser, och deras ångmopp är inget undantag.

Denna smidiga lilla ångmopp är liten och enkel att hantera, med ett triangelformat mopphuvud som gör det enkelt att komma åt i hörn. Den har en effektiv rengöring på ett gäng olika ytor som kakelplattor, trägolv, mattor och mer. Den har en ganska liten vattentank på 0,4 liter, men den värms upp imponerande snabbt! Efter att du startat den här ångmoppen är den uppvärmd och redo att användas efter bara 15 sekunder och du behöver inga extra kemikalier för att få skinande rena golv. Om du vill ha en billig och bra ångmopp, är det denna du ska satsa på.

4.5

Pros

Riktigt prisvärd
Liten och smidig
Snabb uppvärmning

Cons

Ganska liten vattentank

Kärscher SC3 – Bästa ångmopp i premiumklass

Kärscher SC3 är en kraftfull och otroligt mångsidig ångmopp som vi har utsett till bästa ångmopp i premiumklass i vår topplista. Om du vill ha en ångmopp som du kan använda till alla ytor – golv, mattor, gardiner, köksbänkar, spishällen, badrumsväggar och mer, är det denna modell du ska köpa. Denna ångmopp går nämligen att använda på samma sätt som en traditionell dammsugare för golv, men har också tillbehör för ett handhållet läge när man vill göra rent exempelvis köksbänken. Detta är riktigt smidigt och är något som får Kärscher SC3 att sticka ut från övriga modeller i den här topplistan.

Som vi har nämnt tidigare är detta en premiumprodukt i hög klass, så du får räkna med att betala lite mer för den här ångmoppen. Priset ligger på strax över 2 000 kronor, men då får du en ångmopp som värms upp på 30 sekunder, har en vattentank som kan fyllas på mitt under städningen för att undvika avbrott, en avkalkningspatron i vattentanken, en effektiv städning som tar bort 99,99% av bakterier och ett gäng tillbehör som följer med vid köp. Om du skulle behöva ytterligare tillbehör finns det dessutom ett stort sortiment med extra munstycken, fiberdukar, borstar och mer för olika ändamål som du kan välja att köpa till vid sidan om.

4.5

Pros

Otroligt flexibel och mångsidig
Vattentanken kan fyllas på under städningen
Tar bort nästan alla bakterier

Cons

Dyraste modellen i topplistan
Extra tillbehör är också ganska dyra

Hobby & Fritid
En elscooter står vid en vägkant.

Bästa elscooter: 4 testvinnande elsparkcyklar för olika budgetar

Hem & Hushåll

Bästa airfryer: 6 topptestade luftfritöser