Bästa Android-mobil: 5 topptestade Android-telefoner

TestPlanet

Välkommen till vårt jämförande test över bästa Android-mobil. Om du är Team Samsung eller gillar någon annan Android-tillverkare som OnePlus eller Google, har du gott om riktigt bra mobiler att välja mellan som sträcker sig från prisvärda budgetmobiler till avancerade flaggskepp. 

Vi har testat ett stort antal Android-mobiler för att ta reda på vilka som är de allra bästa just nu. I våra tester har vi kollat på saker som prestanda, kameror, batteritid, skärmkvalitet, design och övriga funktioner. Vi har även läst ett antal användarrecensioner och expertutlåtanden, för att verkligen få en grundlig och heltäckande bild av varje mobil. Skrolla bara vidare för vår topplista över bästa Android-mobil just nu.


Samsung Galaxy S23 – Bäst i test

Släppdatum: februari 2023 RAM/lagring: 8GB/128GB Bakre kamera: 50+12+10 MP Batteri: 3 900 mAh

Samsung Galaxy S23 är testvinnare i vårt jämförande test över bästa Android-mobil just nu.

I vårt jämförande test över bästa Android-mobil har vi utsett Samsung Galaxy S23 till testvinnare just nu. Denna mobil släpptes i början av 2023 och bjuder på perfekt balans mellan prestanda, storlek och pris som gör den till det bästa alternativet för de allra flesta.

Vacker skärm
Med sin storlek på 6,1 tum ger Samsung Galaxy S23 dig gott om skärmutrymme utan att bli för stor i handen. Själva skärmen är en Dynamic AMOLED 2x Infinity-O FHD+-panel och som en kort förklaring på det långa namnet får du en skarp skärm med utmärkta färger och massor av detaljer. Skärmen har dessutom en hög maximal ljusstyrka på 1 750 nits, som gör den tydlig även i starkt solljus. På baksidan hittar du en trippelkamera bestående av en huvudkamera på 50 MP, en ultravidvinkelskamera på 12 MP och en telefotokamera på 10 MP. Det är en stark uppsättning kameror som producerar imponerande bilder i ett gäng olika scenarier och ljusförhållanden.

En vit Samsung Galaxy S23 visas upp bakifrån mot en vit bakgrund.
Samsung Galaxy S23 har en stilren premiumdesign.

Specialtillverkat chipset
Ett annat stort plus för Samsung Galaxy S23, är att det drivs av ett specialtillverkat Qualcomm Snapdragon-chipset. Som vid tiden för mobilens lansering var det mest kraftfulla chippet som Qualcomm erbjöd, så du kan känna dig trygg med att du får en snabb mobil som klarar av alla tänkbara uppgifter. Övriga specifikationer för Samsung Galaxy S23 inkluderar Android 13, 8 GB RAM, en startlagring på 128 GB och ett batteri på 3 900 mAh. Batteritiden har förbättrats något jämfört med föregångaren och du kan räkna med en batteritid som håller i mer än en dag, speciellt vid måttlig användning. När du väl behöver ladda mobilen fyller en 25W-laddare tanken till cirka 50% på 30 minuter. Sammanfattningsvis är Samsung Galaxy S23 det bästa alternativet för dem som vill ha en kraftfull men prisvärd Android-mobil, som bjuder på en bra balans mellan kameror, funktioner, batteritid och design..

Hemsida

Specialtillverkat Qualcomm-chip
Precis lagom storlek
Premiumkänsla

Vi hade gärna velat se en kamera på 108 MP
Många delar är väldigt lika föregångaren

5


Realme GT 2 – Bästa Android-mobil i budgetklass

Släppdatum: mars 2023 RAM/lagring: 8GB/128GB Bakre kamera: 50+8+2 MP Batteri: 5 000 mAh

En svart Realme GT 2 visas upp fram- och bakifrån mot en vit bakgrund.
Realme GT 2 bjuder på ett riktigt bra allround-kit.

Realme GT 2 är en billig Android-mobil som vi rekommenderar för dem som vill ha en snabb och kraftfull mobil till ett överkomligt pris. Här får du dessutom ett gäng specifikationer och funktioner som man vanligtvis bara ser på dyrare flaggskeppsmobiler.

Stark prestanda
På insidan av Realme GT 2 hittar du ett Qualcomm Snapdragon 870-chipset. Det är inte den senaste modellen av Qualcomms populära chipset, men det levererar ändå en imponerande prestanda som möjliggör krävande uppgifter som multitasking och gaming på mobilen. Denna snabba prestanda kombineras dessutom med generöst lagringsutrymme och gott om RAM.

Baksidan av en svart Realme GT 2 visas upp mot en vit bakgrund.
Realme GT 2 har en stilren design.

Stor och snabb skärm
Realme GT 2 imponerar också när det kommer till skärmen. Här får du en stor och vacker AMOLED-skärm på 6,43 tum med en Full HD+-upplösning som producerar bra färger och en stor mängd detaljer. Mobilen har dessutom en otroligt snabb uppdateringsfrekvens på 120 Hz, vilket är något man vanligtvis bara ser på dyrare gamingmobiler. När detta kombineras med det kraftfulla chipsetet, blir Realme GT 2 verkligen en budget-gamingmobil att räkna med. För övrigt får du en trippelkamera på baksidan som tar fina bilder, med bra färger och många detaljer, men det är framför allt för den starka prestandan man väljer den här mobilen.

Hemsida

Tillräckligt mycket kraft för gaming
Stor och snabb skärm

Den är ganska halkig att hålla i

 

4.5


Samsung Galaxy S23 Ultra – Bästa Android-mobil i premiumklass

Släppdatum: februari 2023 RAM/lagring: 8-12GB/256GB-1TB Bakre kamera: 200+10+10+12 MP Batteri: 5 000 mAh

En Samsung Galaxy S23 Ultra visas upp fram- och bakifrån mot en vit bakgrund.
Samsung Galaxy S23 Ultra är en riktigt lyxig mobil.

Om du vill ha en mobil som bjuder på extra allt, är det Samsung Galaxy S23 Ultra du ska välja. Här får du en riktigt maffig och bastant mobil som checkar av allt som en toppmodern mobil i premiumklassen ska erbjuda, men du får såklart vara beredd att betala en hel del för den.

Klarar allt
En stor och helt otroligt bra skärm? Check! Fantastisk kamera med många möjligheter för både video och foto? Check! Snabbaste prestandan du kan hitta i en Android-mobil? Check! En inbyggd penna med fler tillhörande funktioner än du någonsin kommer lära dig? Check, och dessutom relativt unikt. Pennan låter dig göra anteckningar, fixa skärmklipp, redigera bilder och mycket mer. Vid sidan av det finns rejäla högtalare, rätt bra batteritid, tonvis med smarta appar och mycket mer som gör det här till en ruskigt komplett mobil.

En vit Samsung Galaxy S23 Ultra visas upp bakifrån mot en vit bakgrund.
Samsung Galaxy S23 Ultra bjuder på extra allt.

Lite långsam laddning
Även utan pennan är det en riktigt bra mobil. Men du som går upp i de här prisklasserna bör nog se användningen av den för att motivera prislappen ändå. Om det är något vi ska klaga på så är det laddningen. Snabbladdning finns, men den är markant långsammare än vad många andra tillverkare klarar av i dagsläget, både trådlöst och via sladd. Men bortsett från det så är S23 Ultra den mest kompletta mobil du kan köpa just nu och en solklar testvinnare i vårt jämförande test över bästa Android-mobil.

Hemsida

Kameror i absolut toppklass
Enormt kraftfull prestanda
S Pen-stylusen är suverän

Laddningen går lite segt
Den är väldigt dyr

5


OnePlus 11 – Bästa kameror

Släppdatum: februari 2023 RAM/lagring: 8-16GB/128-256GB Bakre kamera: 50+32+48 MP Batteri: 5 000 mAh

En OnePlus 11 visas upp framifrån mot en vit bakgrund, med en lila bakgrundsbild där det står "Never Settle".
OnePlus 11 bjuder på en riktigt bra fotoupplevelse.

OnePlus 11 är en Android-mobil som bjuder på en snabb prestanda, en stor skärm och utmärkta kameror till ett riktigt överkomligt pris. Detta är ytterligare en mobil från märket som lyckas utmana marknadens dyraste flaggskepp vad gäller specifikationer och funktioner, till ett betydligt lägre pris.

Vackra porträttbilder
OnePlus 11 bjuder på ett gäng förbättringar jämfört med den tidigare toppmodellen OnePlus 10 Pro från företaget. Här får du bland annat en trippelkamera med en huvudkamera på 50 MP och som främst utmärker sig när det kommer till porträttbilder och matbilder, med mättade härliga färger. Tack vare sitt samarbete med kameramärket Hasselblad, kan OnePlus erbjuda en mobilkamera som imponerar – trots att den saknar telezoom.

En svart OnePlus 11 visas upp bakifrån mot en vit bakgrund.
OnePlus 11 har en Hasselblad-kamera.

Utmärkt skärm för filmtittande
På insidan av mobilen hittar du ett Snapdragon 8 Gen 2-chipset, som är ett snabbt och kraftfullt chipset. Detta kombineras med 128-256 GB lagring och 8-16 GB RAM. Dessa specifikationer innebär att mobilen klarar av intensiva uppgifter som gaming med höga grafikinställningar och bildfrekvenser. Med en vacker och rymlig skärm på 6,7 tum har du dessutom gott om plats för ditt spelande, samt saker som streaming och filmtittande. OnePlus 11 har förresten stöd för Dolby Vision och HDR10+, så du kan vara säker på att du får en skärmupplevelse i toppklass här. Allt detta rundas av med ett stort batteri på 5 000 mAh, som håller hela dagen utan problem och dessutom laddas riktigt snabbt – batteriet kommer upp i 50% på bara 10 minuter, men du får klara dig utan trådlös laddning.

Hemsida

Kraftfull prestanda kombinerat med en snabb skärm
Kamerorna håller hög klass
Stöd för Dolby Vision och HDR10+
Riktigt snabb laddning

Finns inget stöd för trådlös laddning
Endast stänktålig, inte vattentålig
Ganska halkig att hålla i

4


Google Pixel 7 Pro – Bästa mjukvara

Släppdatum: oktober 2022 RAM/lagring: 8-12GB/128-512GB Bakre kamera: 50+48+12 MP Batteri: 5 000 mAh

En ljusgrå Google Pixel 7 Pro visas upp fram- och bakifrån mot en vit bakgrund.
Google Pixel 7 Pro har riktigt välgjord mjukvara.

Google har tillverkat mobiler länge, men på den svenska marknaden har de tyvärr varit ganska svåra att få tag på. Detta ändrades som tur var i samband med deras lansering av Pixel 7 Pro, som då började säljas officiellt på den svenska marknaden och fick en riktigt fin start. Den imponerar med sin prestanda, ett rent gränssnitt och kameror i toppklass, till ett riktigt överkomligt pris dessutom.

Använder Googles egna gränssnitt
Google Pixel 7 Pro bjuder på ett hyfsat rent Android-gränssnitt, även om Google själva lagt in en drös funktioner som andra tillverkare inte erbjuder. På insidan av mobilen hittar du ett av Googles egna Tensor-chip, som placerar sig högt när det kommer till prestanda för flaggskeppslurar. Vid sidan av det är byggkvaliteten riktigt bra. Designen är återanvänd från tidigare modeller, men känns fortfarande ganska unik i den stora massan av identiska mobiler på marknaden.

En ljusgrå Google Pixel 7 Pro visas upp mot en vit bakgrund.
Google Pixel 7 Pro har en unik kameramodul.

Otrolig kamera
Vad som verkligen sticker ut för prislappen är kameran. Sensorerna, lite AI-magi och Googles egen mjukvara samverkar för att göra en av branschens absolut bästa mobilkameror. Detta gäller särskilt vid lite sämre ljusförhållanden, där kameran är magisk på att plocka fram detaljer som andra missar. Lägg sedan till de Pixel-unika funktionerna för efterbehandling, där du bland annat kan plocka bort objekt i bilden som är i vägen, och du har en riktigt intressant maskin. Om du vill ha en Android-mobil i toppklass som går att köpa till ett överkomligt pris, är Pixel 7 Pro ett av de bästa alternativen idag.

Hemsida

Kameror i toppklass
Bekant och stilren design
Prisvärt kit

Batteritiden hade kunnat vara bättre

4


Bästa mobil