Bästa åkgräsklippare: 4 bästa åkgräsklipparna

TestPlanet

Om du söker efter en sprillans ny åkgräsklippare har du kommit helt rätt. Vi har testat åkgräsklippare för att hitta de bästa modellerna för olika behov. När vi testar åkgräsklippare undersöker vi allt från prestanda och körkänsla till klippresultat och byggkvalitet. I den här topplistan hittar du de som gjort bäst ifrån sig.


 Husqvarna Rider 214TC – Bäst i test

Prestanda: 12,8 kW Klippmetod: Mulching (bioklipp), bakutkast Klippaggregat: Frontmonterat Klipphöjd: 2,5–7,5 cm i 10 steg Klippbredd: 94 cm

Åkgräsklippare Husqvarna Rider 214TC

Husqvarna Rider 214TC är bäst i test eftersom det är en pålitlig och kompetent åkgräsklippare till ett rimligt pris. Du har väldigt god hastighetskontroll och den ger utmärkt respons i styrningen. Detta gör att det är både enkelt och smidigt att få detaljkontroll under hela gräsklippningen.

Bra bredd
Du klipper stora ytor fort eftersom den har en bra bredd på klippaggregatet. Den är strax under en meter bred, och aggregatet är frontmonterat så du ser exakt var du klipper (och inte). Detta förkortar processen eftersom du slipper åka över samma yta flera gånger.. Den är även bekväm att sitta i, så även långa stunder. 

Värd pengarna
Husqvarna Rider 214 TC är en åkgräsklippare som är värd att investera i, speciellt om du har en stor gräsmatta som du vill ha klippt fort.

Hemsida

Bekväm

Lätt att underhålla

Tidseffektiv klippning

Riktigt bra kvalité

Dyr

4.5


 Al-KO Solo T 22-111.7 HDS-A V2 – Bästa billiga åkgräsklippare

Prestanda: 13 kW Klippmetod: Mulching (bioklipp), bakutkast Klippaggregat: Frontmonterat Klipphöjd: 3–8 cm i 6 steg Klippbredd: 110 cm

Åkgräsklippare Al-KO Solo T 22-111.7 HDS-A V2

Här har du en åkgräsklippare med en rejäl klippbredd till ett överkomligt pris. Den är både stark och tar stora ytor i ett svep, även om den kanske inte gör det med så stor finess.

Prestanda före precision
Al-KO Solo T 22-111.7 HDS-A V2 faller en del när det kommer till körglädje och komfort, likaså imponerar den inte vad gäller navigeringsprecision. Men den får jobbet gjort. Här har man prioriterat att få upp prestandan till max för prisklassen, före allt annat. 

Plus för dragkrok
En fördel med denna åkgräsklippare är att den har en dragkrok, vilket betyder att den kan användas för annat än att bara klippa gräset. Det är en traktormodell, så mest troligt har du redan gått och funderat på fler användningsområden.

Åkgräsklipparen Al-KO Solo T 22-111.7 HDS-A V2 är en bra gräsklippare för de som har en stor tomt och vill ha en fungerande gräsklippare som får jobbet gjort snabbt till ett rimligt pris.

Hemsida

Bra klippbredd

Hög prestanda

Dragkrok

Sämre navigeringsprecision

Inte så hög komfort

4


Stihl RT 4097 SX – Bäst åkgräsklippare traktor

Prestanda: 12,8 kW Klippmetod: Mulching (bioklipp), bakutkast Klippaggregat: Frontmonterat Klipphöjd: 2,5-7,5 cm i 10 steg Klippbredd: 95 cm

Åkgräsklippare Stihl RT 4097 SX

Stihl RT 4097 SX är en mångsidig åkgräsklippare med hög byggkvalité och stark drivning. Den här gräsklipparen kan du använda med släp och den fungerar utmärkt att förflytta saker med, samt förstås för att klippa gräset. Klippresultatet blir fint men klipper du väldigt högt gräs behöver du sänka farten lite.

Bra för lätta tomter
Komplicerade ytor med många vinklar och vrår är inte Stihl RT 4097 SX:s starka sida, men för ”standardtomter” är den riktigt bra. Du har ett ergonomiskt och bekvämt säte, gott om plats och är mångfunktionell för den påhittiga husägaren.

Hemsida

Mångfunktionell

Enkelt underhåll

Bekvämt säte

Klipper inte komplicerade ytor speciellt bra

Aningen svag motor

4


Husqvarna R 112C – Bäst liten åkgräsklippare

Prestanda: 12,8 kW Klippmetod: Mulching (bioklipp), sidoutkast Klippaggregat: Frontmonterat Klipphöjd: 2,5-7 cm i 6 steg Klippbredd: 85 cm

Åkgräsklippare Husqvarna R 112C

Husqvarna R 112C är en lite mindre åkgräsklippare än de andra på topplistan. Den har aningen smalare klippbredd och det tar därför lite längre tid för den att klippa stora gräsmattor. Men för små gräsmattor räcker den utmärkt till.

Lättnavigerad
Fördelen med en mindre åkgräsklippare är att den enklare kommer runt och emellan buskar och andra hinder. Du får på sätt och vis en förbättrad kontroll med en mindre gräsklippare.

Mindre bekväm stol
Här sitter du mindre bekvämt än på de andra åkgräsklipparna, men Husqvarna R 112C är fortfarande en värd åkgräsklippare om du letar efter en som är mindre i storleken och den är framför allt väldigt lättnavigerad.

Hemsida

Smidig att navigera

Presterar bra

Inte så bekvämt säte

3.5


Bästa grästrimmer

Bästa snöslunga

Topplista motorsåg