Bästa airfryer: 6 topptestade luftfritöser

TestPlanet

Välkommen till vårt jämförande test över bästa airfryer. Här samlar vi de bästa alternativen för dig som vill ha en bra och prisvärd airfryer hemma i köket, för enklare och nyttigare matlagning. Dessa smidiga små luftfritöser har blivit riktigt populära under de senaste åren och idag finns det ett stort utbud att välja bland, från olika märken och i ett gäng olika prisklasser.

Vi har testat massor av airfryers och kollat på saker som kapacitet, effekt, funktioner, hur enkla de är att göra rent och såklart resultat. En bra airfryer ska kunna producera krispiga och jämnt tillagade rätter, samt kunna tillaga ett gäng olika typer av mat. Vi har också försökt hålla en bra variation i vårt jämförande test, så du hittar en bra variation på airfryers från små och kompakta modeller som passar bra för 1-2 personer, till stora och rejäla modeller som kan tillaga tillräckligt mycket mat för att mätta en hel familj! Förhoppningsvis hittar du en airfryer som passar just dig och dina behov.


Philips Avance XXL – Bäst i test

Effekt: 2225W Kapacitet: 7,3 liter Temperatur: 40-200 grader

Philips Avance XXL imponerar på alla fronter.

Philips Avance XXL är en högkvalitativ airfryer som hjälper till att göra all din matlagning mer bekväm och hälsosam. Den har en stor kapacitet på 7,3 liter, vilket gör att den passar utmärkt för stora familjer. Det är en ganska dyr airfryer, men du får en prestanda i toppklass och många användbara funktioner, vilket är anledningen till varför vi valt den till testvinnare i vårt jämförande test just nu.

Använder Twin TurboStar-teknik
En av dess mest imponerande funktioner är dess patenterade Twin TurboStar-teknik, som skapar en varm virvelström av luft för att kunna tillaga maten riktigt snabbt och med jämnt resultat. Detta låter dig tillaga krispiga och utsökta maträtter med minimal användning av olja. Ett extra plus är att den har en inbyggd fettborttagningsteknik som avlägsnar överflödigt fett från maten, vilket ger ännu hälsosammare resultat.

Philips Avance XXL är den bästa airfryern du kan köpa just nu.

Digital kontrollpanel
Philips Avance XXL är dessutom en riktigt smart airfryer. Den har en digital kontrollpanel med förinställda program som gör det smidigt och enkelt att välja rätt temperatur och tid för olika typer av mat. Den har även en timerfunktion och en automatisk avstängningsfunktion för ökad säkerhet och bekvämlighet. Om du har budget för denna airfryer, är den verkligen det bästa alternativet just nu.

Hemsida

Jämnt och sprött resultat på nolltid
Stor kapacitet

Den är riktigt dyr
Tar stor plats i köket

4


Xiaomi Mi Smart Airfryer – Bästa billiga airfryer

Effekt: 1 500W Kapacitet: 3,5 liter Temperatur: 40-200 grader

Xiaomi Mi Smart Airfryer är en billig och bra airfryer.

Om du vill ha en bra och billig airfryer kan vi varmt tipsa om Xiaomi Mi Smart Air Fryer. Det är en innovativ och mångsidig airfryer som erbjuder enkel och hälsosam matlagning. Denna airfryer har en kapacitet på 3 liter, vilket innebär att den passar perfekt för mindre till medelstora hushåll.

Många smarta funktioner
En av de bästa funktionerna med denna airfryer är att den går att ansluta via Wi-Fi och en mobilapp. Detta låter dig kontrollera airfryern, välja förinställda program och övervaka matlagningen direkt via din mobil. Den går till och med att kontrollera via röststyrning, vilket är en imponerande smartfunktion med tanke på det billiga priset.

Xiaomi Mi Smart Airfryer sticker ut med sin fräscha vita färg.

Snabb uppvärmning och tillagning
Xiaomi Mi Smart Air Fryer har en kraftfull effekt på 1400 W och en snabb uppvärmningstid för att tillaga maten effektivt och jämnt. Den erbjuder flera matlagningslägen, inklusive airfrying, bakning, grillning och uppvärmning, så du kan tillaga en mängd olika typer av mat med denna airfryer. Detta är verkligen en otroligt prisvärd airfryer som imponerar med sin prestanda och sina smarta funktioner, och är ett perfekt alternativ för dem som vill komma undan billigt.

Hemsida

Ett gäng smarta funktioner
Röst- och appstyrning
Enkel att göra ren

Inte alltid superkrispiga resultat

4


Philips Essential Airfryer – Bästa lilla airfryer

Effekt: 1 425W Kapacitet: 4,1 liter Temperatur: 80-200 grader

Philips Essential Airfryer är en kompakt och prisvärd airfryer.

Om du vill ha en kompakt och liten airfryer kan vi tipsa om Philips Essential Airfryer. Det är en prisvärd och pålitlig airfryer med en kapacitet på 4 liter, vilket är tillräckligt stort för att laga mat till familjen, utan att den tar upp allt för mycket plats på köksbänken.

Enkel att använda
Philips Essential Airfryer är enkel och intuitiv att använda och kräver bara några få knapptryck för att välja rätt temperatur och tid för matlagningen. Den har dessutom några smarta funktioner som förinställda program för de vanligaste maträtterna. En annan smart funktion är dess Rapid Air-teknik, som ser till att maten tillagas jämnt och får ett krispigt resultat på nolltid.

Philips Essential Airfryer låter dig välja mellan ett antal förinställda program.

Passar bra för 1-2 personer
Denna airfryer är som tidigare nämnt ganska kompakt med en ganska liten kapacitet. Den passar därför bra för 1-2 personer eller mindre familjer, men om du har en stor familj eller bara vill kunna tillaga mycket mat åt gången är det bäst att skrolla vidare. Detta är också en modell som kräver att du använder lite mer olja än andra airfryers för att få riktigt krispiga resultat, något som är viktigt att känna till om du vill ha en så fettsnål airfryer som möjligt.

Hemsida

Bra resultat varje gång
Kompakt och liten storlek
Några smarta och användbara funktioner

Behöver mer olja än många andra airfryers
Den är ganska dyr

4


Tristar Multi Crispy – Bästa stora airfryer

Effekt: 1 800W Kapacitet: 2-10 liter Temperatur: 80-200 grader

Tristar Multi Crispy har stor kapacitet och en smart layout.

Om du har en stor familj eller vill kunna tillaga mycket mat åt gången, är Tristar Multi Crispy Fryer bästa airfryer för dig. Det är en prisvärd och användarvänlig airfryer med en stor kapacitet på upp till 10 liter, vilket är tillräckligt stort för att kunna laga mat till stora familjer. Vi kan även nämna att denna airfryer finns tillgänglig i ett gäng olika storlekar som skiftar från 2-10 liter.

Praktiska funktioner
Tristar Multi Crispy Fryer airfryer har en enkel kontrollpanel med inställningar för temperatur och tid, vilket gör det enkelt att justera och anpassa matlagningen. Den har också en praktisk timerfunktion som gör att du kan ställa in önskad tillagningstid.

Tristar Multi Crispy har en smart digital skärm.

Behöver väldigt lite olja
Tristar Multi Crispy Fryer har snabb och effektiv värmecirkulation som gör att den kan tillaga maten med jämnt och krispigt resultat. Den kräver dessutom minimalt med olja, så om du vill ha ett fettsnålt alternativ kan vi tipsa om denna modell.  Två extra plus är att den har en avtagbar behållare med en nonstick-beläggning som gör den enkel att göra rent och den finns även tillgänglig i en modell med två stycken behållare, om du vill kunna tillaga två olika sorters mat samtidigt.

Hemsida

Finns tillgänglig i ett gäng olika kapaciteter
Enorm kapacitet på upp till 10 liter
Snabb och bra prestanda

Kan vara svår att få tag på

5


Andersson Airfryer 3.1 – Prisvärt alternativ

Effekt: 1 800W Kapacitet: 12 liter Temperatur: 80-200 grader

Andersson Airfryer 3.1 ger dig mycket för pengarna.

Om du vill ha en prisvärd airfryer kan vi även tipsa om Andersson Airfryer 3.1. Märket är kända för att erbjuda prisvärda hemapparater med god kvalitet och här har de tillverkat en riktigt välgjord airfryer som erbjuder enkel och smidig matlagning med minimal användning av olja.

Som en ugn i miniformat
Andersson Airfryer 3.1 har en stor kapacitet på hela 12 liter och är designad som en ugn i miniformat. Den har också en intuitiv kontrollpanel med tydliga knappar som låter dig justera temperatur och tid. Den kommer upp i 200 grader som mest och 80 grader som lägst, vilket gör det möjligt att tillaga olika typer av mat. Du får också en smidig timerfunktion upp till 60 minuter.

Andersson Airfryer 3.1 är en riktigt stor airfryer.

Nonstick-beläggning
Något vi också gillar med Andersson Airfryer 3.1 är att den har en ugnsliknande lucka med ett litet fönster, så du enkelt kan ta en titt på maten under tillagningstiden utan att behöva öppna luckan och släppa ut värmen. Airfryern har också en avtagbar behållare med nonstick-beläggning, vilket gör den enkel att göra rent. Om du vill ha en simpel airfryer till ett billigt pris, som ger dig alla funktioner du behöver och utsökt resultat varje gång, är detta ett utmärkt alternativ.

Hemsida

Följer med ett gäng tillbehör vid köp
Smart ugnslucka i glas och en smart LCD-skärm
Kräver minimalt med olja

Säljs hos få återförsäljare

4

Russell Hobbs Airfryer 8L – Bästa airfryer från ett mindre märke

Effekt: 1 800W Kapacitet: 8L Temperatur: 80-200 grader

En svart Russell Hobbs Airfryer 8L visas upp mot en vit bakgrund.
Russell Hobbs Airfryer 8L är en prisvärd airfryer med stor kapacitet.

Russell Hobbs Airfryer 8L är ett riktigt prisvärt och bra alternativ för dig som vill ha en airfryer med tillräckligt stor kapacitet för att mätta en hel familj och en hög topptemperatur för härligt krispiga resultat varje gång.

Ganska okänt märke
Russell Hobbs är ett populärt märke som tillverkar köksprylar i ett gäng olika prisklasser och som får riktigt fina recensioner från nöjda kunder, hos Amazon har de bland annat 4,5/5 stjärnor från nästan 600 recensioner. Märket är dock inte jättestort i Sverige, där Philips är ett av de största namnen när det kommer till köksapparater och framför allt airfryers. Men med tanke på att Russell Hobbs går så bra just nu, räknar vi med att namnet bara kommer att bli större på den svenska marknaden framöver.

En svart Russell Hobbs Airfryer 8L står på en köksbänk med en färdig tillagad kyckling i behållaren.
Russell Hobbs Airfryer 8L är enkel att använda och har tio färdiga program att välja mellan.

Mycket för pengarna
Med denna airfryer från Russell Hobbs får du en stor kapacitet på 8L, vilket är tillräckligt för att mätta en hel familj. Temperaturen ligger på 80-220 grader, så du kan torka och tillaga saker som frukt och grönsaker eller fritera saker som pommes frites och kycklingvingar och få riktigt krispiga resultat varje gång. Airfryern är enkel att använda med tio färdiga program att välja mellan som exempelvis upptining, kött, fisk, ägg och mer. Du ställer in airfryern via den smidiga digitala skärmen och det finns även en automatisk avstängningsfunktion, ljudsignal när maten är klar och skydd mot överhettning. Airfryern är ganska stor med en vikt på 5,5 kilo och kan kännas lite plastig ibland, men för övrigt är det en otroligt prisvärd airfryer som vi kan rekommendera.

Hemsida

Hög värme
Tio olika program
Smidig digital skärm
Stor kapacitet

Ganska stor och klumpig
Plastig design

4.5


Bästa TV

Topplista skaftdammsugare

Bästa Bluetooth-högtalare